Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Martinka

Dla mamusiek !! Proszę o pomoc !!

Polecane posty

Gość Mama Martinka

Witam !! Mam pewien problem, otóż mój 2-miesiączny syn ma płaską główkę z tyłu, spowodowane to jest tym, iż cały czas leży na pleckach bo na brzuszku i na bokach nie ma w ogóle mowy, wpada w szał niestety. I oto moje pytanie bo żadne inne pomysły mi nie wpadają d głowy, czy podczas spacerku można w wózku położyć go na boczku ? Bo spacerki uwielbia bo go w wózku " trzęsie " to i może leżenie na boczku nie będzie mu przeszkadzać ? Proszę Was o radę i pozdrawiam Was serdecznie :) Młoda mama Martinka ;)

Gość gość
Pediatra mojej córeczki nie miał nic przeciwko temu kiedy mała miała płaską główke. Byle tylko dzieckiem za bardzo nie bujało, ja np używałam zwianiętego kocyka kładzionego za pleckami by za bardzo nie kołysała się na boczki. Ale niestety zwykle spacery trwają zbyt krótko by to wpłynęło na krztałt główki dziecka...

No rozumiem, też mam zamiar dać ręcznik zwinięty w rulonik za plecki dziecka oczywiście. I rozumiem, że taki spacer to za krótko by mogło jakoś na to wpłynąć, ale zawsze ta godzinka dziennie lub dłużej coś pomoże niż kompletnie nic nie zrobienie bo mój synuś naprawdę wpada w szał leżąc w łóżeczku na boczku. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie ;)