Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOC kogoś kto zna się na iphonach i na kartach sim chociaż trochę

Polecane posty

Gość gość

jestem straszna. chciałam juz teraz korzystać z nowego iphone'a, więc wg instukcji w necie obcięłam sim. pasowała. cieszę się, włączam tel a tam mi sie pokazuje, że nie odczytuje tej sim próbowałam kilka razy i nic. nawet podkładałam karteczkę w nadziei, że może bedzie lepszy styk. nic. nie wiem o co chodzi. może źle przycięłam, ale ludzie pisali, że robią na odwal, byle pasowało i im działało a styków chyba nie uszkodziłam. w każdym badź razie jadę jutro ratować tą sim, może w iSpocie mi coś pomogą. jesli nie, to kupuję nowy starter i idę przyciąć. co sądzicie o tej sytuacji? + ciekawe czy jak mam trochę kasy na tej sim, to mi przeleją w orange tą kaskę na nowy numer.. albo czy uznają tą obcięta sim i wymienią mi na normalną micro sim __ wiem, że mogłam poczekać ale naczytalam się tyle tych informacji, ze to prosto samemu zrobić bla bla.. no i jest to starter. niby nic, ale fajnie byłoby mieć :o

Gość gość
pomocy :O

Gość gość
1. Trzeba było kupić normalny telefon 2. Prawdopodobnie zbyt mocno przycielas lub przy cięciu cos pękło w chipie 3. Wymiana karty sim u kazdego operatora jest płatna 4. Przeleją kase jesli karta jest na abonament 5. Jesli jest na karte musi byc zarejestrowana, mozna to zrobic w salonie, wystarczy dowód, legitymacja itp

Gość gość
dzięki za odp... po primo jest to normalny telefon. nie tylko iphone mają takie karty. jakieś tam xperie mają to samo, czy te telefony z windowsem. być może za mocno przycięłam, ok. to, że płatna to ok. jakoś 25 zł. nie jest to dużo. karta jest starterem. po prostu weszłam do salonu i kupiłam bez żadnych ceregieli. nie podawałam żadnych informacji o sobie. ale zdarzyło mi się, że dzwonili do mnie z sieci z tekstami 'jest już pani u nas dłuższy czas bla bla', albo chyba kiedyś ktoś znał moje imię i nazwisko, ale nie pamiętam czy to z sieci. tak wygląda sytuacja.

Gość gość
Nowe startery są w wersji minisim czyli zwykłe karty i można wyłamać microsim, ktory pasuje do htc, sony, lg itp. Iphone ten nowy ma nanosim, chyba o to ci chodzi ? Orange ma takie karty w salonach, w starterach trzeba ciachać i wymiana na pewno kosztuje :)

Gość gość
ja mam 4s, gdzie jest micro sim :p ta nano, o której mówisz jest już w 5tce. czyli jak sądzisz? co dokładnie powinnam zrobić? :( :o

Gość gość
Jesli microsim to idz do salonu i wymien karte, jesli zalezy ci na tym numerze. Zaplacisz za duplikat + trzeba zarejestrowac z dokumentem jesli maja oddac kase. A jesli nie kup nowy starter, w nowych mozna wylamac normalną sim i microsim jak komu pasuje :P w żabkach, media marktach itp maja nowe startery

Gość gość
i nawet jeśli już normalną sim kupioną kilka lat temu wycięłam dziś do formatu tej micro sim, to i tak pozwolą mi duplikat zrobić/ przelać pieniądze?