Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekarz medycyny

Jestem lekarzem medycyny i uważam że zmarnowałem swoje wykształcenie

Polecane posty

Gość gość
A ja polecam jeszcze na you tube wykłady de Ewy Dąbrowskiej.

Gość gość
autorze, zawsze możesz iść na studia doktoranckie jak ja - w normalnej pracy są te różne procedury, których przestrzegać trzeba, ale na uczelni jest większe pole do popisu - w imię nauki... lepiej byś sie czuł, gdybyś tak jak ja nie dostał się na lek i nie miał kasy na płatne? myślisz, że byłbyś teraz szczęsliwszy? nie sądzę... zacznij doktorat i rób eksperymenty dla dobra nauki

Cyt.: "babka zajmuje się pierdołami ale podaje przepis na jogurt i kefir domowy to tak jakby ktoś miał dostęp do krowiego owczego mleka" ... ktoś nie doczytał? - owe jogurty i kefiry lecznicze robi się na mleku krowim lub kozim lub sojowym owe bakterie są lecznicze i ona je przebadała i sprowadza z Niemiec do Polski a najważniejsze, że stosuje na pacjentach od lat i działają :) Taakie to pierdoły ;) Napisała również kilka książek o naturalnym żywieniu. Nie daje szczepionek odczulających na alergię ale właśnie m.innymi leczy tymi bakteriami leczniczymi. Gdybym nie przechodziła tego na własnej skórze nie uwierzyłabym, że faktycznie naturalne jedzenie może leczy, które poleca. I to faktycznie leczy. A tabletka chemiczna - owszem - wydłuża życie ale pozostawia w organiźmie zgliszcza. W końcu jest coś bardziej na ziemi doskonałego niż natura? Leki apteczne to tylko mniej lub bardziej udana proteza natury.

gość Piszesz" Cyt.: "A ja polecam jeszcze na you tube wykłady de Ewy Dąbrowskiej." ... Popieram. Również polecam dr n. med. Ewę Dąbrowską. Na jej wykładach sama mówi, że jej również "naturalna" metoda leczenia wzięła się z chęci pomocy pacjentowi. I chwała jej za to. Jej metoda jest skuteczna i bezpieczna no ale nie dla każdego do przyjęcia. "Wielcy" lekarze są zbyt pyszni i dumni i pewnie nie przyjmą do świadomości, że jest coś więcej do naprawienia zdrowia od zarania dziejów niż tabletka. A okazuje się, że owy Post Daniela już był stosowany 2000 lat temu i został opisany w Biblii :)

Gość gość
kobieto, nie rób reklamy w cudzym topiku! autor ma problem, a ty o jakiejś głupiej babie piszesz, weź mnie nie w******j

Sam "lekarz medycyny" w pierwszym poście pisze: Cyt.: "Nie uczą nas niczego co może pomóc naszym pacjentom, każda choroba praktycznie jest niewyleczalna i tylko przedłużamy im życie." oraz "Popadam w depresję pod naciskiem cierpiących, zrozpaczonych i umierających pacjentów. Piszę ten post bo chciałem się podzielić informacją by komuś pomóc trzeba być lekarzem kimś innym niż lekarzem" ... Zgadza się: "by komuś pomóc trzeba być lekarzem kimś innym niż lekarzem" - trzeba być najpierw człowiekiem. Człowiekiem myślącym i odważnym. I wydaje mi się, że autor tego tematu właśnie takim człowiekiem jest. Miał odwagę się przyznać do braku skuteczności "wynalazków współczesnej medycyny" Po pierwsze... nie szkodzić.

Gość gość
Ktoś pewnie nie zna zasad o których mówi tamta pani dr, ale od razu nazywa ją głupią:O Wiadomo, że czasem potrzebna jest medycyna konwencjonalna, wręcz bywa konieczna dla uratowania życia, ale trzeba pamiętać, że jesteśmy częścią natury i natura też nas leczy, a nie tylko chemia w tabletkach, kiedy konieczne, to trzeba, ale ludzie często biorą je niepotrzebnie. Chyba Polacy najwięcej w Europie biorą leków.

Gość gość
to z***biście, że interesujesz się medycyną niekonwencjonalną, ale nie musisz robić na siłę reklamy w cudzym topiku - zajmujesz się dystrybucją produktów polecanych przez jakąś samozwańczą panią "dr"? masz z tego kasę i dlatego to robisz, prawda? nie kwestionuję metod niekonwencjonalnych, ale w*****a mnie uprawianie reklamy na siłę... mam dosyć wszelkiej maści przedstawicieli czegoś tam, jak ktoś zechce, to sam znajdzie wasze produkty i wasze metody, a kysz gadziny

Gość abbbbbbbbba
Niestety człowiek jest istotą śmiertelną. Bycie lekarzem to jest praca dla osób o silnych nerwach. Widzę autorze, że masz w sobie wiele empatii i uczuć. Taki lekarz to skarb. Ale jeżeli się w tym nie widzisz to może nie jest praca dla Ciebie? Może pomyśl o specjalizacji, gdzie nie będziesz musiał patrzeć na tak wszechobecną śmierć, np psychiatria czy choćby okulista. Najgorzej ma chyba onkolog i interna....

Nie zajmuję się żadną dystrybucją :D :D :D Piszę to co spotkało mnie osobiście w życiu kiedy przez ponad rok 15 lekarzy rozkładało ręce a dr Kempista jako jedyna dała mi nadzieję, że w ogóle mogę powrócić do zdrowia. Trudno mi było w to uwierzyć ale wówczas nic nie miałam do stracenia bo "współczesne wynalazki medycyny" przez prawie rok nic mi nie pomogły a jeszcze szkodziły tak, że nie chciała mi się krew budować. To, że po 3,5miesiącach naturalnego leczenia - podkreślę - naturalnego leczenia teraz mogę co raz więcej jeść i wracam do sił i zdrowia i to, że w ogóle mogę tu siedzieć teraz przed komputerem to jest dla mnie cud. Bo wcześniej gdy leczyli mnie inni lekarze nie miałam siły usiąść przed komputerem ani TV. Dla mnie to jest cud. Cud natury.

A i dodam, że owa dr Kempista lekarzem konwencjonalnym z tytułami naukowymi akademii medycznej w związku z powyższym nie jest "samozwańczą" :D :D :D A to,że również stosuje metody naturalne to uważam tylko dlatego,że w swojej praktyce widzi, że są skuteczne i skuteczniejsze od "wynalazków współczesnych firm farmaceutycznych" Gdyby było inaczej nie powstałby ten temat :)

Gość gość
jeśli myślisz w swojej pracy to nie zmarnowałeś swojego wykształcenia

Gość gość
Może jest tu ktos , kto wyleczy mnie z kardiomiopati niesklasyfikowanej , bo moi lekarze nawet przy zaburzeniach przedsionkowo komorowych olewaja sprawę i daja podstawowe leki ?Mam dosc bycia senna i straciłam checi do zycia

Gość gość
Jedz na Śląsk tam maja najlepszych kardiologow i kardiochirurgów ..

Gość gość
A konkretnie ? moze jakies namiary ? Poproszę :)

Gość butuski
Do autora: Nie zmarnowałeś życia, tylko zdobyłeś doświadczenie i teraz dzielisz się tym z innymi.

Gość gość
z innej beczki, jeśli się tu grono znawców znalazło, to zapytam.. czy ktoś ma jakąś wiedzę w kwestii masażu bańką chińską, czy on może spowodować jakieś krwotoki? np. z o***tu po wypróznianiu :/

Gość gość
Niby w jaki sposób miałbyś krwawić z o***tu po masażu bańką chińską? Przecież ona zasysa pod ciśnieniem więc nie można nią masować obytu no luudzie :D :D :D

Gość gość
Masz racje, lekarze nie sa do niczego potrzebni, często wręcz szkodzą. Większość chorób prócz grypy jest nieuleczalna, wizyta u lekarza tylko poprawia samopoczucie. Szkoda na was pieniędzy. Jedynie chirurdzy sa potrzebni. Nawet grzybicy nie potraficie wyleczyć. Jak ktoś ma chore serce to bardziej pomaga dieta i ******iż prochy, które wręcz szkodzą. Tak jest ze wszystkim. Leczenie polega głownie na obserwacji i wycinaniu. Pora spojrzeć prawdzie w oczy, medycyna stoi w miejscu. Nie ma skutecznego lekarstwa na Zadná przewlekła chorobę a i diagnozy często postawić nie potraficie.

Gość gość
Na ten przykład mogę powiedzieć ze nigdy nie miałam problemów z Zadná grzybica odkąd nie poszlak do fryzjera. Pieprzona brudaska mi sprzedała grzybice głowy i co, żadne leki nie pomagają, po dwóch tygodniach po leczeniu drogimi lekami ,g***o mi powraca.

Gość gość
Jelito nad wrażliwe - musi pani z tym żyć, nie denerwowac się, luszczyca- musi pani z tym żyć, nie denerwowac się, nadciśnienie-musi pani schudnac, zero stresu, atopowe zapalenie skory- nie denerwowac się, nie używać proszkow, reumatyzm- musi siepani ruszać, rak- niech pani pozalatwia wszystkie sprawy. Za co oni kasę biorą?

Gość gość
Zapalenie wątroby - dieta, dieta dieta, USG co pol roku, zapalenie prostaty - tego się nie leczy, Usg co rok. Potrafią tylko zaszyc dziurę, albo nastawić kości.

Gość gość
Lekarzu przecież leczysz ludzi i dochodzą do siebie. Robisz co możesz. Nie zmarnowałeś wykrztałcenia

Gość gość
A jak się ich pytasz czy to ze stresu to kręcą głowa. A jak jesteś chora juz to - nie stresowac sie. Od jedzenia - absolutnie nie ale jak juz jesteś chora to może dieta pomoże. Oni sa szkoleni do wcciskania ludziom bzdur iuspokajania ich ale absolutnie psychika nie wpływa na chorobę. Debile

Gość gość
Do gościa z 2014-04-01,23.36.17 Może to lepiej,że nie zostałaś tym lekarzem,bo jeżeli jedyną motywacją do podjęcia tego kierunku jest jak to sama ujęłaś "bycie kimś ważnym",to nie chciałabym mieć z takim lekarzem do czynienia.W tym zawodzie powinien liczyć się człowiek.

Ja polecam kupić książkę :Samoleczenie metodą BSM Piotra Lewandowskiego i stosować się do wszystkiego co tam pisze...ja wyleczyłam dużo moich chorób,teraz leczę stwardnienie rozsiane już nie zasypiam w ciągu dnia,ręka już się nie trzęsie,kręgosłup nie boli i wiele innych...polecam poczytajcie w internecie pozdrawiam...

Gość gość
SM z sukcesem leczy post Daniela wg Słów Biblii w Gdańsku propaguje ją dr n. med. Ewa Dąbrowska w swojej praktyce lekarskiej na youtube są jej wykłady i w innym filmiku inna lekarka z Warszawy jej dietą warzywno owocową wyleczyła się całkowicie z SM