Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tez tak macie, czy moje dziecko mnie nie lubi (pytanie)

Polecane posty

Gość gość

jestem mama poltorarocznej coreczki. Jak wychodze do pracy zostaje z tatą, potem za jakas godzine przychodzi do dziecka babcia i tata wychodzi do pracy. Dziecko wtedy jest z babcia, czasem przyjdzie tez moj dziadek. I tak - za dzaidkiem mała szaleje, za babcia przepada, tate - bardzo lubi - cieszy sie, gdy wraca do domu, natomiast jak ja przychodze z pracy to dziecko w ryk.... Potem za jakies pol godziny, babcia wychodzi, mała idzie spac i jak wstanie to juz jestem ok, ale jak przyjdzie tatat z pracy to mame ma gdzies. Po prostu jest mi przykro jak przytula sie do ojca, a do mnie nie :((( Czy ja cos robie nie tak? tez tak macie?

Gość gość
a jak was witaja wasze dzieci?

Mój uśmiechem zawsze. I zazwyczaj zaraz pokazuje, co potrafi, np. klaszcze i pokazuje pierwsze zęby;)

Gość AgaWus
Wydaje mi się, że to normalny etap - moja córeczka też w tym wieku miała zawirowania, zwłaszcza jak przyjeżdżała babcia to mama schodziła na dalszy plan. Pamiętam jaka byłam zazdrosna! Ale z czasem wszystko się ułożyło - teraz córeczka ma 5 lat i mama jest jednak najważniejsza (chociaż z tatą tez ma więź bardzo dobrą - żeby nie było).

Gość gość
wiesz dzieci chyba tak mają, że mamy im się nudzą :) Mój siostrzeniec jak mnie zobaczy albo moją mamę (a wcale mnie jakoś często nie widzi) to mama idzie na bok i do nas się przytula, z nami idzie spać, my mu mamy zmieniać pieluchy itp. Ale siostra nie pracuje póki co, jest na wychowawczym. Jak nie widzi jej dłużej to jak przychodzi to sie przytula i ją wita.

Gość ja chodziłam
mój synek zawsze woli mnie ale jestem pracującą mamą i nie ma mnie 8-9h dziennie

Gość ja chodziłam
nie pomyślałam ale to może dzięki karmieniu piersią?

Gość gość
U nas tak bylo na poczatku ze za tatą szalała córka a za mną mniej teraz jest odwrotnie.

Gość gość
wg mnie nie jest to normalne - w kazdym wieku, zwlaszcza w tak malym dziecko jest uzaleznione od matki a jak mama wychodzi do pracy to placze. A jak wraca to sie cieszy.

Moje dzieci tez wolały towarzystwo taty, bo on to fajny towarzysz do wspólnych wygłupów, psikusów, ja jestem za poważna na wydurnianie się z nimi, ale jakoś nie przejmowałam się tym, bo zawsze kiedy miały jakiś interes , a taty nie było to wiedziały do kogo się udać i się przymilały jeśli cos w planach miały :)

Gość gość
może dziecko bardzo tęskni za Toba i w ten sposob probuje pokazac, ze jej ciebie brakuje. Moja jest juz duza bo ma 3 lata, ale pamietam jak poszlam do pracy to tez tak było odrzucała mnie na dalszy plan. Jak mąż przyjezdzal po mnie do pracy razem z corka to podczas drogi (z opowiadan meza wynikalo, ze sie cieszy, mowila ze teskni za mamusia i zaraz mnie przytuli) a jak tylko wyszlam z budynku, zaczynala krzyczec, plakac,nie chciala dac mi buzi. Miala zal, ze mnie poprostu z nia nie ma. Trwalo to jakies 3-4 miesiace potem jej przeszlo...