Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjoaśka

Problem ze skórą i podkładem

Polecane posty

Gość gośćjoaśka

Witam :) mam poważny problem odnośnie mojej twarzy, jest ona bardzo sucha i wrażliwa a na dodatek posiada zaczerwienione plamy i krostki. Bardzo dbam o moją twarz ale nic nie pomaga. Katastrofa jest także z makijażem :( Używałam już przeróżnych podkładów, niestety żaden mi nie przypasował idealnie. Poszukuję więc podkładu który będzie idealnie pasował do mojej skóry twarzy, doskonale się w nią wtapiał nie pozostawiając wałeczków i doskonale matował wszelkie niedoskonałości. Aha... chciałabym trafić na taki który także nie posiada jakiejś kosmicznej ceny. Może macie jakies propozycje ? byłabym bardzo wdzięczna za każda propozycję :)

Gość PaniKosmetolog
Piszesz ze masz sucha cere a wymagasz od podkladu wlasciwosci matujacych?

Możesz mieć cerę mieszaną. Mam ten sam problem. Nie policzę ile wydałam na podkłady, w poszukiwaniu ideału... Samo nawilżanie i peelingi pomagają polowicznie, myślę, że dobrym pomysłem jest peeling chemiczny, ale na razie mnie nie stać na zapłacenie 500zł w gabinecie medycyny estetycznej. Dlatego nawilżam twarz kremem z emolientami, olejkiem kokosowym a na noc stosuję nawilżający krem przeciwzmarszczkowy (wygładza cerę). Zamiast podkładu używam kremu BB, który stawia się ze skórą i nawilża. Jeśli się błyszczę nakładam troche pudru. Są podobno świetne podkłady nawilżające, ale boję się, że wyrzucę ponad 200zł w błoto.. Nakładając podkład rób to delikatnie, zawsze od góry do dołu, żeby uniknąć odstawania skórek.

Gość gość
ło matko skoro masz tak problematyczną cerę to po co chcesz się codziennie malować ? ja się nie maluję i żyję, tuszuję tylko rzęsy, na usta błyszczyk, miejscowo korektor jeśli trzeba.......od wielkiego dzwonu trochę różu na policzki

Gość gość
miałam kiedyś próbkę z apteki La Roche Possey Tolerainte czy jakoś tak, dla mnie fluid idealny, nie wysuszał, nie błyszczał się, idealnie zlewał z cerą że go nie było widać i co ważne nie uczulał ładnie też wyrównywał karnację, nie dawał efektu maski, był tak delikatny że mogłam go nakładać na powieki i pod oczy zamiast korektora cudo normalnie

Gość PaniKosmetolog
Minely juz czasy kiedy peelingi chemiczne kosztowaly 500zl.. no chyba ze to suma na ok 3-4 zabiegi :) po co spekulowac i zastanawiac sie co sie dzieje z nasz cera? Specjalistow jest duzo i za konsultacje u kosmetologa sie nie placi! Samemu mozna narobic sobie tylko krzywdy, a twarz to chyba pierwsza rzucajaca sie w oczy czesc ciala i trzeba robic wszystko aby wygladala idealnie. I nie jestem za tym zeby sie nie malowac, ALE podklad to nie kosmetyk pielegnujacy a upiekszajacy.

Gość gość
ja też mam cerę mieszaną i też nie moge znalezc podkladu dla siebie:(

Gość gość
Max Factor 45 Warm Almond i Dry Flo z Mazideł do zmatowienia.

Gość gość
a może minerały?

Gość dorotka44
Hej. Jak Masz poważne problemy ze skórą, to najlepiej będzie jak skorzystasz z produktu Pure Collagen z kolagenem. Pomoże od razu Pozdrawiam

Gość gość
dziewczyny w pierwszej kolejności zadbajcie o cerę, polecam wam krem nawilżający z firmy Murad, daje natychmiastowy efekt nawilżenia. Prawdopodobnie wasze problemy z cerą to efekt parabenów zawartych w kosmetykach których używacie, a parabenów trzeba wystrzegać się jak ognia. Niestety jest to trudne bo wiele firma kosmetycznych uzywa parabenów do produkcji swoich kosmetyków.

Przed podkładem spróbuj użyć najpierw przez jakiś czas kremów, które zregenerowałyby podrażnienia, np aa collagen hial na noc jest kremem wygładzającym i regenerującym skórę. Przygotujesz idealnie swoją cerę przed kompletnym dopasowaniem bazy pod makijaż i podkładu :)