Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyna2014

ciąża razem raźniej

Polecane posty

Gość tyna2014
Fajnie masz już jesteś bardziej bezpieczna.. ja dziś trochę się przestraszylam ponieważ zauważyłam na bieliźnie żółte upławy ale jak poczytałam trochę o tym to chyba nie ma czym sie martwić bo poza tym nic mnie nie swędzi nie piecze nie ma też przykrego zapachu wiec chyba jest ok. No i wczoraj bylam u lekarza to by cos zauważył...

Gość skorupkaaaa
Tak, to normalne, przez całą ciążę mam upławy, ale jak to bywa w pierwszej ciąży - byle co jest powodem do niepokoju... :(

Gość tyna2014
Fajnie że tu jesteś zawsze raźniej no i zawsze możesz napisac jak to u ciebie jest tak jak teraz, mniej stresu

Gość AGODALE
Witam ;) W szoku byłam czytając początkowe wypowiedzi.. A urlop to nie wypoczynek? ;p

Gość karolina93
witam. Ja też się czasami boję bo czasami mam bóle brzucha. Już wcześniej miałam problem. Bo w grudniu 2013 miałam ciąże pozamaciczna. I teraz się troszkę boje.

Gość tyna2014
Mnie też czasem martwi ten ból brzucha wiem że macica sie powiększa i ze to normalne ze boli podbrzusze ale mimo to troche sie boje.

Gość gosc Lumiaaaa24
hej, jestem w 14 tygodniu. ;) wiesz, idź w Polsce do lekarza ale za 3 tygodnie nie za 2 lepiej poczekać, bo będziesz się martwić jak będzie za wcześnie i jeszcze serducha nie usłyszysz. Ja też pobiegłam do gin od razu po teście a test zrobiłam w 29 dniu cyklu bo jak @ nie przyszła po 28 dniach to już wiedzieliśmy co jest grane :D zawsze miałam jak w zegarku a tu temp. podwyższona do 37.3 i po prostu dziwnie to zabrzmi ale czułam, że zaszłam. A to był nasz 1 cykl starań. ;)

Gość gosc Lumiaaaa24
Gin tak samo mnie uspakajał że wcześnie przyszłam. Ja zrobiłam sobie bete hcg nie uwierzyłam dwóm testom. Wyniosła ponad 1000 a jak jest powyżej 5 to ciąża zwykle. I już miałam pewność. Uważaj na siebie, my też mieliśmy zaplaowany urlop w górach na koniec lutego a w połowie lutego dostałam plamień, wylądowałam w szpitalu i urlopu nie było.

Gość gosc Lumiaaaa24
Musisz się oszczędzać ale nawet zakupów nie dźwigaj.

Gość tyna2014
Boje sie bardzo tej podróży, ale mam nadzieje że będzie dobrze. Wiem że muszę się oszczędzać i to robię. . No ale co ma byc to będzie i nawet leżenie nic nie pomoże.

Gość Karolina231
Witaj autorko :) Ja również jestem w ciąży , właśnie mija 8 tydz , u gin byłam pierwszy raz w 5 tyg i widziałam juz zarodek!!! nie słuchaj tego co te małpy wypisują :) każda ciąża jest inna . Co do objawów to u mnie nie jest najgorzej , mdłości miałam tylko kilka dni , nie wymiotuje i czuje sie nie zle , jedynie co to jestem strasznie senna :) Teraz na wizytę jestem umówiona na 23.04 I JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ :) będzie to już ponad 10 tydz i usłysze po raz pierwszy mojego maluszka :) Tobie życze byś równie szybko zobaczyła swój skarbek i by wszystko poszło pomyślnie :) Najważniejsze jest nastawienie! :*

Gość gość
witam , mam podejrzenia że jestem w ciąży ale potrzebuje waszej pomocy, okres spoznia mi się juz 9dni, ale biore również pod uwage to iż może być to spowodowane stresem ponieważ od około miesiąca mam poważne nerwy w pracy, przez które nawet nocami nie sypiam , dodatkowo tydzień po ostatnim okresie strasznie bolała mnie głowa przez tydzień lecz myslalam ze spowodowane jest to pogoda lub cisnieniem , nigdy dotad jednak takich bolow nie mialam , przy okazji okolo tydzien po okresie dostalam jednodniowego plamienia ktorego nawet w ciagu dnia nie zauwazylam dopiero wieczorem przed kapiela, czy to mozliwe ze jestem w ciazy? Dodam ze robilam test jeden wieczorem drugi rano oba negatywne ... od czterech miesiecy nie uzywam plastrow antykoncepcyjnych a od okolo 7 miesiecy tabletek z mezem uprawiamy seks przerywany. Co o tym myslicie, nie wiem juz co myslec...

Gość skorupkaaaa
ja też miałam malutkie plamienie, myślałam, że dostanę okres, a tu niespodzianka:) Takie plamienie może być spowodowane zagnieżdżeniem się zarodka, w moim przypadku chyba tak było :P Wiem, że łatwo tak mówić, ale nie martwcie się tymi bólami podbrzusza! Ja byłam zestresowana strasznie, no jak to kurcze, normalne, że czuję jakbym miała dostać okres? Jednak mój gin na kolejnej wizycie uspokoił mnie tłumacząc, że dla macicy to też jest nowość i stąd te bóle... Raz czułam spory ból (tak mi się wydawało wtedy) jajnika, zadzwoniłam do lekarza, kolejny raz uspokajając mnie, powiedział że to rozciąganie wiązadeł, ale to było w 4. miesiącu. Więc bez obaw! Jeśli nie towarzyszą bólowi żadne niepokojące dolegliwości (np. krwawienie) to wszystko jest okej :) :*

Gość Bajka 90
Hej , ja jestem w 7 tygodniu. Na USG powiedzieli mi, że serce bije, potem dzień później bolał mnie brzuch i lekarz powiedział, że nie bije. Możliwe, że się pomylił? Strasznie się przejmuję, bo to było w bliskim czasie i nie mogę uwierzyć, że tak nagle umarło dzieciątko. A zresztą nic mi nie jest teraz, nie krwawie ani nic.

Gość tyna2014
Witam jestem juz od 3 dni w Polsce póki co czuje się dobrze mam rano mdłości ale da sie przeżyć. Nie mam z rana ochoty nic jeść a po poludniu odwrotnie:) termin do lekarza mam na 24.04 będzie to 7tydzien mam nadzieje ze będzie już serduszko słychać

Gość karolina93
witam. Ja byłam 16 kwietnia u ginekologa. I jestem w 7 tygodniu ciąży. I dostałam kartę ciąży. I napisał w niej ze z echem zarodka.

Gość niedlugomama
Hej , ale wam dziewczyny zazdroszcze , ja bylam u gin w 7 tyg i powiedziala ze nie zrobi mi usg żebym sie nie martwila jak czegos nie bedzie widac , albo słychać :/ Pierwsze miałam robione w 5 tyg , ale tam prawie nic nie widać prócz plameczki :( Teraz wkraczam w 10 tydz i po raz pierws zy dopiero usłysze maluszka 23.04 juz doczekać sie nie moge ... Martwie sie czy wszystko przebiega pomyślnie ... niewiem dlaczego nie zrobiła mi w 7 tyg przeciez serduszko powinno być słychać juz w 6 tyg ...

Gość gość
jest sens isc do gina może Ci przepisze jakies witaminy albo inne leki zebys nie stracila ciazy

Gość gość
Witam ! nie wiem czy wariuje po raz kolejny, ostatni okres mialam 17 marca, jest 21 kwietnia a okresu dalej nie mam, nie bola mnie tez piersi co jest dla mnie bardzo dziwne poniewaz nigdy nie zdarzylo mi sie zeby mnie nie bolaly przed okresem. Jedynym objawem ktory mam w tej chwili to częstsze wizyty w toalecie z dnia na dzien coraz czesciej chce mi sie siku. z testem chce poczekac jeszcze kilka dni, dodam tez, ze nie zabezpieczamy sie z mezem w zaden sposob tylko stosujemy 'stosunek przerywany' . Dzis rano zwymiotowalam i nagle zaczelo mnie odrzucac od papierosow co sie nigdy wczesniej tez nie zdarzalo. Co o tym myslicie ?

Gość tyna2014
Może być ciąża ale nie musi nasza psychika czasem potrafi wszystko. Tez miałam jęz wielokrotnie objawy a nie była to ciąża. Ja robiłam test w dzień spodziewanej @ i już pokazał dwie kreski. Także możesz już sprawdzić..

Gość gość
witam ponownie, zrobilam dzis test, sa dwie kreski :)

Gość tyna2014
Gratuluje ciąży:) ja jestem już po wizycie . Ze względu na to ze moje @ sa nie regularne wielkosc zarodka i termin ost @ nie pokjest ja sie. Dzidzia jest mniejsza ale pani doktor piwiedziala ze w tym przypadku jest to normalne. A więc po wielkości stwierdziła że to 6tydz i 4dni. Ale co najważniejsze bylo widać bijące serduszko! Także jestem szczęśliwa wszystko jest dobrze poki co.

Gość karolina93
witam. W sierpniu chce lecieć do Irlandii. Ale się boję że może się coś stać z dzieckiem. Czy mogę lecieć bez żadnego martwienia się?

Gość gość
karolina, ja leciałam 29 kwietnia i wczoraj - krótki lot bo krótki Warszawa-Gdańsk-Warszawa ale nic się nie stało, pytałam lekarza i przeciwskazań nie było :) dla pewności zapytaj lekarza,czy nie widzi przeszkód.

Gość tyna2014
Moj urlop minął bez problemów już wróciłam do pracy. Jeśli chodzi o lot ja bym się bała jeśli miałabym wybór nie poleciała bym ale jeśli bardzo chcesz to zapytaj lekarza jak pozwoli to leć.

Gość karolina93
witam. Ja też się boję lecieć ale muszę bo będę rodzić w Irlandii.