Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafie schudnac pomozcie

Polecane posty

Gość gość
2-3 razy i nie dam rady czesciej.

I to jest przyczyną wolnego metabolizmu. Rzadkie spożywanie posiłków daje sygnał organizmowy aby spowolnił metabolizm bo ma długie przerwy w dostawach kalorii. No i przy takim rzadkim jedzeniu cięzko dostarczyć odpowiednią ilość kalorii co także spowalnia metabolizm.

Gość gość
wiesz co zamiast szukać tych ćwiczeń nowych postaw sobię za cel szybko pochodzić przez 15 godzin w tygodniu, włącz sobie muzę lub jakaś audycje - 1 godzina marszu o koło 300 kcal = w tygodniu było by 4500 tysiąca kalorii spalone potrzebujesz 7000 kcal by spalić jeden kg

Gość gość
wejdz sobie na stronę tabele-kalorii pl i tam możesz sobię policzyć ile kalorii tak naprawdę jesz np. przypomnij sobię co i ile jadłaś wczoraj niewiem jak koleżanki ale może mogą jeść wiecej bo mają wiecej mięśni, ruchu, wzrostu nie wiem jak jest u ciebie w rodzinie - ale może wszyscy są grubsi i jedzenie dużo wydaje ci się normalne - ja tak miałam zdrowezywienie.w.interia.pl/zapotrzebowanie.htm wyżej kalkulator policz sobie ile kalorii dziennie możesz jeść i odejmij od tego 300-500 kcal i ROZDZIEL TE KALORIE NA 4 LUB 5 POSIŁKÓW - 3 WIĘKSZE I 2 PRZEKĄSKI TYPU JABŁKO orientacyjnie policz sobie ile możesz jeść na śniadanie np. 2 jajka i 2 kromki chleba i wymyśl sobie kilka takich zestawów np. 1 naleśnik z serem, ileś tam łyżek płatków owsianych z jogurtem, duży jogurt owocowy i obczaj sobie z 10 takich zestawów na śniadanie, na obiad, na kolację - może po prostu nie czujesz tego ile możesz zjeść jeśli będziesz np. jeść tyle kalorii przez 2 tygodnie i np. te spacery sobię robić jak ktoś wcześniej napisał ( nie musisz iść od razu na siłkę lub robić mega cieżkie ćwiczenia lepiej się trochę rozruszać, wyrobić kondycję) powinnaś schudnąć koło 2 kilogramów przez 2 tygodnie - jak jesteś wyższa napewno będzie wiecej jeśli nie schudniesz robiąć te 2 rzeczy zbadaj sobię tarczycę

Gość gość
Jem 5 razy dziennie. .wyprozniam sie po każdym posiłku i tez nie chudne.nie jem tlusto .Nikt nie chce mi uwierzyć ze tak zwrowo jem i nie chudne ..krew i hormony ok.I rob co chcesz eh.

Gość gość
Ale jak jadlam to samo w 4-5 posilkach tez bylam gruba. Fakt faktem teraz malo cwicze...

Gość Weronnisa
choć dużo zamiast jeździć samochodem - wbrew pozorom to pomaga. I ja staram się nie przesadzać z tymi 5 posiłkami, bo wtedy faktycznie jakoś tych kilogramów nie gubię. Wczoraj na obiad zjadłam: ziemniaki, kiszona kapustę, kefir z ogórkami i dzisiaj rano - rewelka. Do tego brzuch zaczął mi się spłaszczać. Stosuję tez błonnik biogarden i po nim tez jakby spodnie stały się luźniejsze. Trochę się zaparłam teraz na wiosnę, bo musze schudnąć i już.

Postaw na normalne zdrowe żywienie. Nie schudniesz nie jedząc. A to niestety największy błąd kobiet, które się odchudzają. Jedzą za mało, nie dostarczając organizmowi substancji potrzebnych do zachodzenia różnych procesów - w tym spalania tkanki tłuszczowej - więc nie chudą. Ładne ciało to 70% diety i 30% ćwiczeń. Po kilku dietach masz totalnie rozregulowany metabolizm więc spróbuj ruszyć od żywienia bogatoresztkowego : http://dojrzalakobieta.pl/kuchnia/diety_odchudzajace/blaski_i_cienie_diety_bogatoresztkowej.html A potem przestaw się na dobrze zbilansowaną dietę. W necie pełno info.

A może zacznij odżywiać się zgodnie z zasadami diety Motignaca? Korzystają z niej cukrzycy. Polega na jedzeniu rzeczy dobrych jakościowo i zgiodnych z indeksem IG. Poczytaj sobie tutaj: http://www.menopauza.pl/cukrzyca_62/indeks_glikemiczny_waznym_aspektem_diety.html Mój dziadek był cukrzykiem i osobą otyła. Więc jadł co chciał, a waga leciała. :)

Gość bilka

Jestem zadowolona z soków sportfood.pl - smaczne, pożywne i bardzo fajne mają połączenia smakowe. Moim zdaniem warto czasem zaopatrzyć się w takie zdrowe i sycąc napoje.