Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dzieci zaczynają spać całą noc ?

Polecane posty

Gość gość

tak jak w temacie.

Gość gość
Mój syn od powrotu ze szpitala. Dziś ma 11 miesięcy i niezmiennie przesypia noce. Karmiony do pół roku wyłącznie piersią.

Gość gość
mój ma 3,5 roku i dalej nie śpi - najpierw było jedzenie, potem płakanie bo zęby, potem sikanie bo pampers poszedł papa a teraz sikać albo się przytulić albo go pogłaskać i przynajmniej raz się budzi

Gość gość
Mój miał 2 miesiące jak zaczął przesypiać całe noce.

Gość gość
Prosze o wiecej wypowiedzi

Gość gość
Mój roczny przesypia noce od poczatku, z tym że teraz zasypia o g23, ale śpi do 9-10 (bez przerwy). Nam to pasuje, ja nie pracuję.

Gość gość
Ma 14 miesięcy, do niedawna jeszcze dużo pił w nocy i z 3-5 razy musiałam zmienić mu pampersa w nocy(od 20-6), ale nie jadł. Od kilku dni, my się kładziemy ok 23-24 i wtedy zmieniam mu pampersa na śpiocha i śpi do 5-6 bez przerwy, potem u nas w łóżku śpi jeszcze godzinkę lub dwie.

Gość gość
U mojego synka (obecnie ma 13 miesiąc) było bardzo różnie. Na początku budził się ciągle, nieistotne było dla niego czy noc czy dzień. Spał 2 godziny i 1,5 czuwał (o zgrozo! dla mnie, bo byłam przez te zarwane noce wrakiem człowieka). Gdy miał 5 miesięcy budził się raz o 4.00 na karmienie. Gdy wróciłam do pracy (6 miesięcy), budził się po 7 - 8 razy. I niestety tak mu zostało przez 3-4 miesiące. Dodatkowo wychodziły zęby... Gdy miał 11 miesięcy praktycznie z nocy na noc przestał się budzić w nocy i sam odrzucił nocne karmienie (na szczęście dla mamy):) zasypia ok 20.30 - 21.30 i śpi do 6.00 - 7.00.

Gość gość
"Mój syn od powrotu ze szpitala. Dziś ma 11 miesięcy i niezmiennie przesypia noce. Karmiony do pół roku wyłącznie piersią." Czyli rozumiem ze jako noworodek nie wstawał na jedzenie? Chyba ze nie wiesz co znaczy przesypiac CAŁE noce.

Oj,dzieci są różne ;) Jedne przesypiają jak jeszcze roku nie skończą a drugie dają popalić do 3 lat :D Mój syn zaczął przesypiać nocki tuż przed 2 urodzinami.A tak do 2 lat budził się w nocy po 2-4 razy.

Gość gość
Moje dziecko zaczęło po drugich urodzinach . Jakoś z jednej na durgą noc było mniej pobudek

Gość gość
W wieku 2 miesiecy corka zaczela spac od 23.00 do 6.00... ja wstawalam o 6.00 do pracy wiec nam to pasowalo :) . Pozniej sobie ten czas snu wydluzala i jak miala 6 miesiecy to doszla do 21.00 - 7h00 ... i tak spi do dzisiaj (ma 5 lat ;) ) tylko w miedzyczasie dopuscila spanie w dzien :P

Gość gość
*odpuscila panie w dzien

Gość gość
* odpuscila Spanie w dzien :D

Gość gość
tez bym sie chciala wyspac. córka ma 9 mies i ciagle sie budzi w nocy. i jakby to bylo jedyne moje dziecko to jeszcze bym tego tak nie przezywała, bo w koncu jej przejdzie, ale jak mysle nad drugim dzieckiem to nie wiem kiedy ja w koncu przespie cała noc. drugie planuje miec jak mała bedzie miec 3 lata. no to w sumie moze przespie ze 2 noce;-)

Gość gość
no to nie ciekawie :(

Gość gość
Starszy syn ma niecałe 3 latka i spi łanie całą noc jak miła rok to już nie jadł w npocy za to czasem pił ale przez sen więc można mówić że od roku młodszy ma 5 msc i się budzi w nocy na pierś ale śpi przy tym więć też spokój :)

Gość gość
moj ma prawie 3lata i nie wiem czy 10 nocy calych przespal. Ja po dwoch latach sie poddalam, przychodzi do nas w nocy do lozka, a i tak sie kreci okropnie...

Gość gość
Moja córcia jak miała 3 tygodnie to zaczęła przesypiać noce. Teraz ma 10 miesięcy i śpi od 19:00 do 7-8 rano. Nie mogę narzekać ;) jest super :D

Gość gość
Taaa... wahahahaha, nie wstawały na jedzenie, mokra i z****** pielucha też nie przeszkadzała przez całą noc i w ogóle jakby dziecka nie było :)

Gość gość
mój syn od 1,5 roku, wtedy odstawiłam mu pierś i przestał się budzić

Gość gość
ooo jak miło poczytać ze nie tylko mój trzylatek nie śpi całą noc i "ląduje" w rodzicielskim łożu

Gość gość
moj synek zaczal przesypiac 8h jak skonczyl 4mies. corka ma miesiac i potrafi przespac 6- 7h

Gość gość
moja miala 3 miesiące jak zaczęła przesypiac noc po 8-9godzin jak miala coś koło 6-7mies znow zaczęła sie budzić glodna ok 4nad ranem jadła i spala dalej. po ok miesiącu spowrotem przesypiala noce i tak jest to teraz (ma prawie 13 mies) nigdy nie budziła sie z powodu pieluchy- w nocy nie sika jakoś strasznie dużo a kupy w nocy nie robiła nigdy. przynajmniej ja nie pamiętam. teraz tylko czasem sie obudzi w nocy ale to tylko pójdę nakryje ja kocykiem i śpi dalej.

Gość mój miał 5 miesięcy
jak miał 5 miesięcy to przesypiał noce, teraz ma 4 lata i wiecznie coś... a to siku, a to przytulić, a to coś mu się śniło...

Gość gość
moja 5,5 mieś od 20.30 do 6 rano. czasem pozniej chodzi spać, a czasem wcześniej wstaje. np 5 rano, zwarta i gotowa do zabawy :) teraz ma 7 miesięcy

Gość gość
12 miesięcy. Śpi od ok 19:30 do 6 lub 7.

Gość ex_debill_konkubina
nie pamiętam dokładnie, ale na pewno spały już całą noc (od 11 wieczorem do 8, 9 rano) jak wprowadzałam posiłki stałe, czyli jak miały ok pół roku.

Gość gość
Loteria, mój jak miał dwa miesiące przesypiał całą noc (czyli minimum 8 godz.), ale później był czas że budził się przy ząbkowaniu i spał z nami... Generalnie od czasu 9 mcy spokój, odkąd miał 15 mcy nawet jeśli się budził w nocy, to przychodził do nas bo już wychodził z łóżeczka, i nawet nas nie budził. A te nocne "wędrówki ludów" to raczej nad ranem i nas nawet nie budzą.