Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielęgniarka 28

Pielęgniarka na KONTRAKCIE

Polecane posty

Gość pielęgniarka 28

Hej. Czy jest tu jakaś Pielęgniarka, która pracuje na kontrakcie i moglaby się podzielić spostrzezeniami ?

tak , nic nie robią , biorą za to kasę i jeszcze narzekają (przepraszam , ale mam o was jak najgorsze , acz uzasadnione zdanie:()

Gość pielęgniarka 28
interesują mnie stawki godzinowe w poznaniu i jak wygląda założenie działalności . Mam okazję przejść na kontrakt, ale mam obawy

Gość pielęgniarka 28
gajga- temat skierowany jest do Pań Pielęgniarek.

Gość pielęgniarka 28
nie szkodzi,że przeprosiłaś . Nie masz nic do powiedzenia w temacie, to proszę nie pisz głupot :-/

Gość pielęgniarka 28
nikt nic nie napiszę na ten temat?

po prostu na słowo pielęgniarka/ki aż mną trzęsie, musiałam odreagować.

Gość pielęgniarka 28
bez komentarza. Wobec tego zdrowia- żebym nigdy na taką jak ty nie musiała trafić :)

Gość gość
ja chyba w życiu nie zdecydowałabym się na pracę na kontrakcie... no chyba że nie miałabym wyjścia. Masz etat to się go trzymaj, bo na kontrakcie to różnie jest, są godziny kasa jest, godzin nie ma to wiadomo. A jak zachorujesz, zajdziesz w ciążę czy cokolwiek

Gość pielęgniarka 28
no ale musze chyba wypracowac minimum miesieczne?

jeśli masz serce zamiast kamienia to nie masz się czego obawiać :D

Gość pielęgniarka 28
dajmy na to maj ma 150 parę godzin i to chyba mam zagwarantowane, tak ?

Gość pielęgniarka 28
pogada ktoś?

Gość gość
a jesteś pewna że szpital będzie się tobą przejmował? sama wiesz jak jest - jak jest sezon urlopowy to zapierniczasz za 3 a jak w miesiącu dyżurów dużo to siedzisz. Uważasz że w takim miesiącu będzie się ktoś przejmował twoimi 150 godzinami do wypracowania?

Gość pielęgniarka 28
dlatego pytam bo nie wiem- czy mam co miesiąc zagwarantowane te godziny ktore maja pielegniarki na etacie? czy nie ?

Gość gość
nie wiem jak pielęgniarki, ale będąc lekarzem nie-zabiegowcem w życiu nie przeszłabym na kontrakt

Gość pielęgniarka 28
no właśnie nie wiem co zrobić ....

Gość gość
Sama jestem ciekawa jak ta praca na kontrakcie wygląda. Za rok jak skończy mi się umowa to tez będę miała wybór typu kontrakt albo spadaj. Niestety nic na temat warunków kontraktu jeszcze mi nie wiadomo. Jakoś osoby pracujące niechętnie dzielą się informacjami. Proponuje dowiedzieć się dokładnie co oferują. Wiem, że u nas jest stawka jakie 23 zł/h, ok 150-200 godzin w miesiącu. Do tego jeszcze gwarantują kilka dni urlopu (ale zwykle kontrakt nie zawiera urlopu) Niestety bardziej jakoś nie pomogę :(

Gość pielęgniarka 28
23 zł ?to chyba mało :( ja mam propozycje 28-30, Tylko nie wiem jak to wygląda godzinowo

Gość gość
z tego co wiem możesz nawet wiecej godzin przerobić ale nikt ci nie gwarantuje ze w kazdym miesiacu akurat tak bedzie. Na pewno beda miesiace ze nie przerobisz nawet minimum. Nie do końca sie to opłaca, bo szpital ma cie w razie czego gdzies, jakies zwolnienia czy redukcja personelu to pierwsza lecisz

Gość gość
Mam kolezanke, ktora pracowala na kontrakt. Miala dobre pieniadze, ale zero czasu dla rodziny, tyrala jak osiol.

Gość gość
Te kontraktowe sa najgorze .Wielokrokrotnie obserwowałm bedac w szpitalu .Nie przykladaja sie do pracy .Kazdego dnia sa inne ,nie znaja pacjentów ... ,z jednego dyzuru na drugi do innego szpitala ... .Wiecznie zmeczone .Powinni nie zatrudniac kontraktowych i koniec .

Gość pielęgniarka 28
jesteś pewna,że nie gwarantuja mi miesiecznego minimum do przepracowania?

Gość pielęgniarka 28
ja akurat z jednego szpitala do drugiego nie biegam.

Gość gość
30 h na godzine ,pytam za co ?

Gość pielęgniarka 28
za ciężką pracę

Gość gość
Ale z odzialu na odzial to juz tak . Prawda ? Jestescie tak przemeczone ze nawet leki mylicie .To jest skandal jak takie pielegniarki pracują Powinien dobrze sie ktos sie temu przyjrzeć . To samo z lekarzami .W nocy dyzur w jed ym szpitalu a potem na 8 do macierzystego szpitala ! Pytam jak tacy ludzie maja prawidlowo myslec ...stad tez tyle pomylek ...ale otym sie nie mowi ..

Gość gość
30 zł za godzne brutto of kors a za to trzeba opłacić wszytkie składki, do tego własny ubiór, haracz do Izb. Ludzie myślą, że pielęgniarki nic tylko kawę piją :/ Ale lepiej nie będzie skoro nie ma kto w zawodzi pracować to chorzy coraz bardziej będą zaniedbywani. I pretensje będą rosły.