Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wazne!! potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam 14 lat i od jakiegoś miesiąca/dwóch borykam się z pewnym problemem. Codziennie (czasami krótko i nie tak okropnie, czasami cały dzień muszę leżeć, bo nie jestem w stanie chodzić, zależy) okropnie boli mnie brzuch. Jest wzdęty i wielki jak balon. Towarzyszy temu bol w prawym boku i okoooopna zgaga. Czy jest ona normalna w moim wieku? Nie mogę jeść, bo jest mi niedobrze i nieraz czuje jakby pociągało mnie na wymioty. Często mam tak w szkole i nie potrafię wtedy usiedzieć, czasami wręcz chce mi sie płakać. Dlaczego tak jest i jak temu zapobiec? Pomóżcie.. ja już nie mogę normalnie funkcjonować. Ten bol jest straszny. Ktoś z was tez tak miał lub ma?

Gość gość
.. Niech chociaż jedna os podpowie. :/

Gość gość
Powiedz rodzicom o tym ,a nie szukasz pomocy na kfeterii.Niech ida z Toba do lekarza,zrobia badania i bedzie wiadomo.

Gość gość
A nie zżółkłaś ostatnio? :classic_cool: Oczy, skóra? :classic_cool:

Gość gość
sprawdz hbs

Gość gość
moi rodzice sa zajęci sobą.mama cały czas stęka i jęczy w sypialni z której nie wychodza po całych dniach i nocach

Gość gość
Rodzice wiedzą. Byłam u mojego lekarza, on kazał mi zrobic podstawowe badania : krew, mocz i usg. krew znacznie mi sie pogorszyła od ostatniego badania, i to naprawdę znacznie, ale nie są to jakieś ogromne różnice, które mogłyby symbolizować jakas chorobę. W moczu mam bakterie i białko ( no właśnie, co by to mogło symbolizować?) a lekarz jak mi robił usg to sie przestraszył, bo w życiu nie widział u tak młodej osoby takiej śnieżycy gazów (tak to nazwał) a wtedy nie bolał mnie brzuch i nie był taki jak jest czasami. Przez te gazy nie mógł mnie zbadać do końca ale z watroba i nerkami jest ok wiec to chyba najważniejsze. Nie znam sie.. Może jest jakiś sposób na ten bol albo sam przejdzie? Tylko kiedy?! Ja juz mam dość

Gość gość
ale lekarz nie zdecydowal co dalej?jak wykryl ta sniezyce?alebo powtózyc badanie..??

Gość gość
A z wyrostkiem robaczkowym wszystko wporzo? Lekarz coś jeszcze mówił?

Gość gość
moze espumisan?dobry na gazy moze by pomogl?

Gość gość
białko w moczu to nie jest dobry znak dla nerek, znaczy, że nerki gorzej funkcjonują, ja raz miałam białko w moczu, wykryte przypadkowo bo nie miałam objawów (wykryte przy okazji badań okresowych w pracy) i musiałam brać antybiotyk powinnaś dalej chodzić po lekarzach aby ustalić przyczynę bólu, źle się dzieje dziewczyno, może powiedz wychowawczyni w szkole jak się rodzice Tobą nie interesują, może matce przyjaciółki jak masz taką, może babci, może jakiejś ciotce, może masz starsze rodzeństwo, rób coś z tym, jesteś prawie dorosła dziewczyna

Gość gość
ale raczej to nie jest związane z trzustka a resztę zbadal, sledzione, żołądek itp. Na usg by wyszło hbv wiec po co badanie? No chyba ze by nie wyszło.. Nie znam sie. Dodam jeszcze ze moj tata ma to samo ale żadne badanie nic u niego nie wykazało. Ale on ma 30 pare lat. Wiec dlaczego?? Zgaga w moim wieku jest normalna?

Gość gość
"moi rodzice sa zajęci sobą.mama cały czas stęka i jęczy w sypialni z której nie wychodza po całych dniach i nocach" to nie ja pisałam bo tak mogliście zrozumieć, ktoś próbował być śmieszny ale trochę pogmatwal i teraz myślicie ze rodzice sie mną nie interesują

Gość gość
ale co lekarz miał zrobic? Każdy ma czasem wzdety brzuch, w środku wszystko w porządku więc..

Gość gość
I twoi rodzice nic nie robia by tobie ulzyc? Kuzwa ma mama chyba by sie pochlastala jakby nie mogla mi pomoc! Niech placa za prywatnego lekarza bo to nie przelewki!

Gość gość
no raczej nie bo jesli bylas zagazowana to raczej trudno wykonac badanie mow mamie,pani w szkole ze zle sie czujesz nich cos dzialaja

Gość gość
Skoro lekarz mówi ze mogłam coś zjeść i nie ma nic nie tak. nie zobaczył wszystkiego ale najważniejsze narządy tak.

Gość gość
ja pamietam jak moja mama miala badanie jakies nie wiem dokladnie juz co to bylo to przed tez juz nie wiem przez jaki czas miala zazywac wlasnie espumisan zeby nie byla zagazowana na dzien badania

Gość gość
Mi tez kazał nalykac sie espumisanu na kolejne badanie w celu upewnienia ale nie twierdzi żeby coś mi bylo

Gość gość
Zmień dietę, przestań jeść pieczywo, nabiał, wszystko, co z mąką i obserwuj swoje ciało. Może nie tolerujesz glutenu i mleka?

Gość gość
ale do tej pory bylo okej, nie pije mleka, ale jakieś dwa lata temu jeszcze zawsze je jadłam wiec raczej nie.. Może faktycznie zacząć dietę? Ale jaka dietę? Co mam jeść?

Gość gość
no ludzie pomocy