Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vesteros

damesy w przedszkolu

Polecane posty

Gość vesteros

ostatnio z kuzynką, która jest wychowawczynią w przedszkolu (ja mam córeczkę w wieku przedszkolnym) rozmawiałyśmy na temat nowej mody wśród 4-5 latek a może bardziej wśród ich mam, na kreowaniu dziewczynek na damesy; coraz częściej spotyka się dziewczynki przychodzące do przedszkola umalowane, z pomalowanymi paznokciami, w diademach na głowach, tiulowych sukniach; co o tym sądzicie?

Gość Goooo
To chyba na jakiś bal

Gość gość
moja córka gdy chciałam jej pomalować paznokcie powiedziała ze pani mówi ze to zarazki są i nie chciała, wiec tutaj zależy dużo od pani

Gość gość
u mojej corki w przedszkolu tez tak jest, matka kreci włosy na papiloty 4-latce:O

Gość gość
nie widziałam w naszym przedszkolu ani jednego takiego przypadku.

Gość gość
hehehe dobre! ja mam u siebie w grupie jedną taką "damę" co nawet potrafi w lakierkowych balerinach (cierpieć bo ją obcierają cały dzień!) a mamusia... no cóż przecież ona chce... totalna bezradność!!!

Gość Goooo
U mnie takich nie ma, takie bardziej łobuzowate te dziewczynki w grupie mojego syna

nie chodzi mi o bal, tylko o strój codzienny; wydaje mi się, ze strój dla dziecka powinien być przede wszystkim wygodny i praktyczny, co nie oznacza, ze jednocześnie nie można wyglądać fajnie i modnie - ale chyba się mylę, bo np. większość dziewczynek w grupie mojej córeczki nosi zamiast kapci baleriny z cekinami i to raczek z tej produkcji bazarkowej, więc nie dość , że wyglądają na co dzień trochę dziwnie, to chyba ich ciągłe noszenie nie wpływa za dobrze na małe stopy

Sądzę, że to totalna głupota :o na szczęście w przedszkolu mojego dziecka nie zauważyłam takiej mody i dziewczynki umalowane i w diademach przychodzą tylko na bal karnawałowy :)

Gość gość
u nas w przedszkolu sa takowe damesy... ilośc ok 10szt

Gość gość
a moja córka akurat do przedszkola ma baleriny ale z profilowaną wkładką i rzepką na podbiciu żeby nie spadały. fakt, ma tak jeszcze jakąś kokardkę i motylka ale mnie to nie razi. but jest stabilny, ładny i nie wpływa źle na stopę. ale balerinki z płaską wkładką są pomyłką. ani to dobrze nie trzyma stopy pod czas zabawy a na dodatek niszczy stopę. w spódniczce czy sukience też czasem chodzi jak ją najdzie (ale nie w tiulach), choć woli jeansy, legginsy albo dresy. myślę, że najważniejszy jest tu umiar rodzica i dobry dobór rzeczy, które dziecko ma w szafie bo jak nie ma to nie wybierze do przedszkola kamizelki z futerkiem i tiulowej spódniczki.

jakiś czas temu w rozmowie z panią wychowawczynią poruszyłyśmy temat tych kreacji i pani mi powiedziała, że nawet nie chce jej się zwracać uwagi rodzicom takich dziewczynek, bo te panie są najmądrzejsze a ich córki najpiękniejsze i wszelki dialog z nimi jest bezowocny, poza tym pani wytłumaczyła mi, że to taki znak czasów, dziewczynki wychowywane są na bezczelne i przebojowe, bo dzięki takim cechom lepiej dadzą sobie radę w życiu, a taki rzucający się w oczy strój ma informować, że są od innych odważniejsze, lepsze