Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale się uśmiałam ze swiadków jehowy

Polecane posty

Gość gość
Boicie sie świadków jak diabeł święconej wody , katolicy! A oni sa tacy sami jak wy .

Gość gość
Wszystkim Jehowym zycze raka z przerzutami do mozgu! Amen :classic_cool:

Gość gość
jehówka

Gość gość
miłuj bliźniego swego jak siebie samego. W katolach jest tyle jadu i zawiści.

Gość
mam przyjaciolke swiadka i serio oni tak nie robia moze jakis eksperymant typu ile ludzi wysle?

Gość gość
miluje :D

Gość gość
Ludzie sobie zrobili kawal a wy sie podniecacie

Gość gość
Bóg jest jeden,Jego syn kazał miłować się nawzajem.To tak apropo tych kłótni pomiędzy Świadkami Jehowy a Katolikami.

Gość gość
Kuirwa, jaka ty jesteś męcząca! Twoje posty sprawiają, że uchodzi ze mnie powietrze, a trujesz tu od wczoraj! NIE MA BOGA K****A!!!

Gość kobiecy punkt widzenia
masz problem ze swoimi emocjami? to do psychologa won.

Gość gość
Z kimś mnie pomyliłeś gościu.

Gość gość
Z nikim cię nie pomyliłem nawiedzony babsztylu🖐️

slucham keli famili

Gość gość
To upieraj się dalej.Nic nie poradzę na twoją paranoję.

Bóg jest

Gość gość
Do mnie przylazly dwie sztuki,zaczely te swoje bzdety,wysluchalam i powiedzialam ze jak to juz wszystko to niech teraz ida wezma sie za jakas konkretna robote bo zygac sie chce od tych ich wizyt. A te ich gazetki wzielam i powiedzialam im ze moga tego duzo przynosic ,dobre sa na podpalke do pieca!

Gość gość
Do mnie juz nie przylaza . Otworzylam drzwi i powiedzialam ze jak jeszcze raz ich tu zobacze to wyssam z nich krew bo uwielbiam.

Gość gość
Wypytuja,wypytuja...malo tego robia notatki . Donosza jeden na drugiego. Mam kolezanke w pracy sj ,niby mila,fajna ale porozmawiac sie luzno nie da o pogodzie wszystko sprowadza do biblii. Najlepsze jest to ze czasami pieprzy tak nielogicznie ze wszyscy w pracy maja z niej ubaw.

Gość gość
kradną, chleją... itp... ale są przy tym mili... i uprzejmi... o tym nie zapominajcie ze , oni zawsze są mili i uprzejmi i pod tym plaszczykiem bycia milym i uprzejmym "wyludzają informacje" od was, na temat was... itp... każda religia to sekta gdyby świadkowie wybili się tak jak kk to dopiero byłyby jaja,dzisiaj nie maja kościołów i takich mozliwości ale i tak są nachalni jak muchy latem,a co by było gdyby rządzili jak kk jak w każdej sekcie🖐️

Gość elsieee
do "kobiecy punkt widzenia" o.k. "Bóg jest". A gdzie był gdy niemcy gazowali i mordowali miliony ludzi? A gdzie był gdy CHRZEŚCIJANIE w Rwandzie mczetami mordowali rodaków? A gdzie był w latach 90 w b. Jugosławii? A gdzie był, gdy upowcy siekierami wyrzynali tysiące Polaków w roku 1942 i 1943?!!!!! Uchlał sie? !!! Wolne miał?!!!!! Odpowiedz.

Gość gość
Mial wolne,urlop na zadanie.

Gość gość
To proste elsiee. Bóg nie popełnił tych zbrodni. Zrobili to ludzie, którzy Go nie przyjęli, albo wypaczyli Jego nauczanie. To dowód na istnienie szatana, który do tych grzechów nakłania. Człowiek ma wolną wolę i używa jej jak chce. Kąkol rośnie razem ze zbożem, po żniwach zostaną rozdzielone. Słońce wschodzi nad złymi i nad dobrymi i deszcz spływa na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. Bóg nie może pog*****ć wolnej woli człowieka, ingerować, kiedy chce z namowy złego popełnić zbridnię i to jest właśnie tragedia ludzi, bo wolnej woli używają w złych celach. No ale jak ktoś zaprzecza istnieniu szatana, to jak niby ma rozpoznać zagrożenie i przed nim się bronić?

Gość elsieee
no, dobra, jasne że Bóg nie zaszlachtował tych ludzi, ale ONI BŁAGALI GO O POMOC? rzekomo, Bóg ma w opiece swoje dzieci? no, to jak? Paluchem w sandałku nie ruszył, że mu miliony owieczek stadnie przybyły?!!!! Ależ wy duchowni jesteście zakłamani. Rzygam na te wasze pokrętne argumenty.

Gość gość
problem nie w bogu ale KK - panosza sie zadza,. molestuja , kradna , zyja jak paniska , i ludowi prostemu mieszaj tak w glowach ze ..... jest wiece zla z KK w polsce niz dobrego . a katolicy powinni placic dosc wysokie podatki dla KK . ciekawe ile by wiernych zostalo .... ojjoj .

Gość gość
A co Twoim zdaniem ma robić B/ó/g, kiedy silniejszy człowiek uzbrojony w nóż albo kałacha chce zamordować słabszego, nieuzbrojonego? Wyrywać noże, karabiny z rąk mordeców? Zabijać ich? I w których przypadkach ma to robić? Za każdym razem? Gdzie tu wolna wola? Kain miał wolną wolę zabić Abla i zrobił to. Gdyby był dobry, nie zrobiłby tego. Gdyby hitlerowcy, mordercy z Rwandy i inni byli dobrzy, gdyby posłuchali C/h/r/y/s/t/u/s/a, nie mieliby morderczych zamiarów. B/ó/g powiedział wyraźnie : "Kładę przed tobą życie i śmierć-wybieraj życie". Wobec naszych wyborów jest bezsilny...Powiedział " Nie morduj"? Powiedział.

Gość gość
21.04.14 --- :D

Gość gość
21.04.14 :D

Gość gość
jehówka

Gość była katoliczka
A ja się uśmiałam z ciebie. Większego absurdu w życiu nie słyszałam. Tyle w was ludzie nienawiści do świadków a pewnie mało który przeczytał Biblię. Poszanowania do imienia Bożego też widzę żadnego, no ale jak się go nie zna to trudno o szacunek. Może czas najwyższy zastanowić się jaką treść zawiera modlitwa pańska którą każdy katolik klepie na pamięć bez pomyślunku "..święć się imię twoje, przyjdź królestwo twoje..". Mam wielki żal do kościoła ze mnie całe życie oszukiwał bo to co tam uczą to daleko się rozmija z tym co jest zawarte w Biblii. Tak więc zamiast się naśmiewać i oczerniać świadków może weźcie sami zbadajcie temat a nie opieracie swój pogląd na opini publicznej. Strona internetowa Jw.org jest super. Pozdrawiam