Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chloe1987

Co ostatnio czytałyście?

Polecane posty

Jestem miłośniczką literatury, uwielbiam czytać, jednak odkąd urodziłam straciłam werwę, bo zwyczajnie brak mi czasu. Chciałabym jednak trochę się zrelaksować i wyciszyć przy dobrej książce. Możecie polecić coś ciekawego? Czytam wszystko prócz Harlequinów.

Gość Kamila z Indianapolis
spadek stoval

Gość Kamila z Indianapolis
polubilam Josha

Gość gość
Ja ostatnio przeczytałam (ostatnia kończe) ksiażki Zafón'a. Strasznie mi przypadły do gustu. Jednakze moim ulubionym autorem jest bez watpienia Masterton. Ma kilkanaście naprawde dobrych książek, po których strach samemu iść zrobić siku ;P Podobała mi się też saga o ludziach lodu. Czasem podczytuje Kinga, ale dla mnie przy Mastertonie siada.

Gość gość
"Przygoda fryzjera damskiego" Eduardo Mendozy. Plakalam ze smiechu, polecam :)

Gość gość
skład proszku do prania

Gość kryminalny gosc
Ja uwielbiam kryminaly, horrory. Moge polecic Trylogie S.Larsona (czytalam juz 2 razy i jest swietna). Ostatnio czytalam wszystkie ksiazki C. Lagberg (zastanawiam sie czy beda kolejne tomy, mam wszystkie 8). Czytalam tez Cobena, ale jego ostatnia ksiazka byla srednia. Czytalam tez Sklepik z marzeniami Kinga i rowniez moge polecic.

Polecam Sagę Vorkosiganów dość mało w PL znanej Lois McMaster Bujold. Laureatka kilku nagród Hugo i Nebuli m.in. za ten cykl. Dla wielbicieli SF zwłaszcza :) Wciąga!

Gość gość
Biochemię Bańkowskiego i patofizjologię Thora

Trylogię Larssona zamówiłam sobie wlasnie na allegro, mam nadzieję, że w poniedziałek będę mogła zasiąść do lektury:). O czym jest ta saga?

Wrzucę kawałek z Wiki, bo dobrze opisuje sam cykl ;) "Głównym bohaterem większości książek należących do cyklu jest Miles Vorkosigan, niepełnosprawny admirał najemnej armii, szpieg i awanturnik wywodzący się z arystokratycznej kasty wojowników świata o nazwie Barrayar. Powieści są utrzymane w konwencji space opery, choć w późniejszych częściach cyklu występują również elementy kryminału i romansu. Książki Bujold są szczególnie cenione za skomplikowaną i wartką akcję, interesują fabułę, humor i złożonych psychologicznie bohaterów."

To też mnie zainteresowało. Muszę popytać o nią w bibliotece lub obczaić na allegro. Dużo ma części?

Ja jestem wielką fanką S.Kinga, C.R Zafona oraz M. Puzo. To moi ulubieni autorzy i do ich książek najcześciej wracam. Z ciekawych książek czytałam ostatnio ''Żona lotnika. Kobieta która podbiła niebo'' oraz ,,Stulecie Chirirgów''

Części jest bodajże 13. Nie będę ściemniać - ściągnęłam z Chomika, bo po prostu trudno je dostać. 2 ostatnie nie są jeszcze przetłumaczone, ale tak byłam ciekawa co dalej, że jakoś po ang przebrnęłam ;). Zaczęłam od części "Strzępy honoru (Shards of Honour)".

Gość gość
Joyland Kinga

Gość gość
a ja polecam Mario Vargas LLosa, ciekawe książki, napisane w bardzo specyficzny sposób :) najlepsza moim zdaniem to ;Ciostka Julia i Skryba', fajne też jest 'Rozmowa w Katedrze' :)

Gość gość
W tym tygodniu przeczytałam Twój weekend,jednym tchem od deski do deski:)

Gość gość
Ja ostatnio wróciłam do Agathy Christie. Lubię takie kryminały z pajęczyną ;) Czytam też "Malowanego ptaka" Kosińskiego.

Gość goscccc
Aktualnie czytam "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz", opisuje życie kobiet w XIXstowiecznych chinach, stylizowana na biografie. Czyta się jednym tchem, czytam juz chyba 4 raz. Millenium też polecam, szkoda że Larson nie zdążył dokończyć następnej czesci.

Gość gość
Ostatnio czytałam Pod Mocnym Aniołem ,teraz czytam Największy Lęk .kupuje książki jak tylko mam okazje i czytam jak tylko mam czas ,

Gość gość
Jezli chodzi o kryminaly polecam Lee Childa z jego Jackiem Reacherem. Dla mnie ekstra. Z literatury skandynawskiej (kryminaly) Jo Nesbo jest tez swietny, chyba przebija Laksberg. No i James Patterson. King dla mnie za bardzo odrealniony ;-) w podobnej atmosferze pisze tez Koontz.