Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile Was kosztowała wyprawka dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym odłożyć trochę pieniędzy na ten szczytny cel ;) Dziecko pojawi się dopiero w sierpniu ale oczywiście jak każda przyszła mama już oglądam wózki, ubranka itd. Podliczyłam mniej więcej i wyszło ok 3 tys.Bez mebelków bo z tych tylko łóżeczko będę kupować (już wliczyłam). Jak u was było?:)

Gość kamien obrazy
nic dostalam po starszym rodzenstwie

Gość gość
ja wydałam niespełna 2 tys ale bez ubranek, nosidełka i wanienki.

Gość gość
05.04.14 czyli jestem blisko, wanienka ubranka wliczone, nosidełko kupie razem z wózkiem , mąż i siostra uważają ze stanowczo za dużo chce wydać, ale widzę że jednak ja mam rację ;)

Gość Mikki368
Ja wydalam ok. 7 tys ale za wszystko. Może to i dość dużo. Jednak dostałam prezrnty dla dziecka od rodziców ok. tysiąca. Jeśli chodzi o drugie dziecko to tylko takie ubranka i akcedoria do jedzenia ponieważ córcia dostałam rzeczy po starszej siostrze :)

Gość gość
moim zdaniem 3 tys z wózkiem to całkiem spoko kwota, na pewno bez szaleństw ale wszystko kupisz więc mąż nie ma racji.

Gość gość
2500zł

Gość gość
Ok 2 tys. Czesc nowa czesc uzywana w tym ubranka od 0 do 6 mcy.

Gość gość
ja nie podliczam własnych dzieci,kupowołam to co potrzebowałam a nie skrupulatnie liczyłam

Gość gość
2014-04-05 15:31:36 ojej nie chodzi o podliczanie dziecka, wiadomo że nie bede na nim oszczedzac ale chciałam dowiedzieć sie jak inne mamy na tym wyszły bo od kilku dni ''sprzeczam'' sie o to z mężem ;p

Gość gość
tez jestem ciekawa jakie to koszty, wozek mam od kuzynki, lozeczko od siostry ale trzeba jeszcze tyle innych rzeczy jak: butelki, nosidelko, bujaczek, troche ciuszkow, kocyki i kto wie co jeszcze:)

Gość mmoola
Ja też w sierpniu rodzę :) Na razie powoli kupujemy różne rzeczy, ale nie liczyliśmy jeszcze, ile wyjdzie. Jak już wszystko kupimy to będziemy liczyć ;)

Gość gość
Ja wydałam prawie 10tyś, ale wszystko kupowałam od A do Z i nie patrząc na ceny. Uznałam, że to już moje ostatnie dziecko i kupię wszystko co mi się podoba, bez oszczędzania, szczególnie że przy pierwszym dziecku raczej nie było mnie stać na szaleństwa i nie było tylu fajnych rzeczy na rynku. Wózek kosztował 3 tyś /3 w 1/, huśtawka-kołyska około 600zł, leżaczek, krzesełko do karmienia, karuzelka ... łóżeczko i wszystko inne.

Gość gość
Pieniądze na koncie jakieś są, nie całą wypłatę przejadamy ;-)

Gość gość
jaki wozek bysie kupily i dlaczego gdyby bylo was stac proszeo linka

Gość gość
Ok. 5 tysięcy (w tym wózek 1500zł)

Gość gość
05.04.14 jak się pracuje i odkłada to się ma, zależy ile się zarabia. Mój mąż jest właścicielem firmy w branży IT, prowadzi tez kancelarie adwokacka, ja jestem architektem wnętrz, chwalę sobie nasz dochód więc nie oceniaj wszystkich tak samo bo możesz się zdziwić ;)

Gość gość
to ja co wydałam niecałe 2 tys - ja nie kupowałam bujaczków, krzesełek do karmienia itp. tylko takie podstawy dla noworodka póki co więc to też różnica bo jak kupujesz już sporo gadżetów na później to koszty rosną.

Gość gość
no u nas zarabia tylko mąż bo ja nie mogłam znaleźć pracy a teraz jestem w ciąży ale jak się odkłada to się ma :) Nawet z jednej wypłaty można coś odłożyć jak się resztę wydaje z głową.

Gość gość
ja wydałam bardzo dużo, bo planowaliśmy tylko jedno dziecko, więc kupowaliśmy wszystko nowe i to co najlepsze. poszło jakieś 7 tysięcy, ale w sumie tego jakoś zbytnio nie odczułam, bo kupowałam od 5 tygodnia ciąży - mimo, że ciąża zagrożona, to miał być taki talizman :) i się udało, moj 4 latek właśnie śpi w swoim pokoju. co do wózka to miałam bebeto luca. niedrogi, ale bardzo fajny. http://www.mulan.pl/bebetto-luca-wozek-wielofunkcyjny-2w1.html

Gość gość
Ja za sam wózek nosidelko i lozeczko dalam trochę ponad 3tys.a gdzie tam reszta w sumie wyjdzie pewnie na wszystko jakieś 6,7 tys to nie wiem co wy za szit za 3 tys kupilyscie:o

Gość gość
no ja tez nie wiem co za 3 tysiaki można w Pl kupić? Sam wózek 4500 zł, jesteśmy z niego mega zadowoleni , już korzystamy ze spacerówki, o innych rzeczach nie wspomnę i to bez brawury:(

Gość gość
sam wozek 4,5 tys heheh wozek to wydatek 1000-1500zl no chyba,ze ktos chce naparwde jakis firmowy itd. nawet za granica kupuja wozki po 300 funtow do 600funtow a zarbaiaj tam wiecej. za 4, 5 tys to ja mialam wszystko dla dziecka, ubrana az do 8 m i rone gadzety(nie za duzo ale co bylo potrzebne to mialam)

Gość gość
tez ok 4-5 tys, maż wtedy tylko pracował zarabiał do 3-3,5 tys. Przecież jak się stopniowo kupuje to się po trochu wydaje... skąd ten szok? chyba ze oczekuje się od wszystkich i jak samemu ma się kupić to rozumiem skąd to zd********

Gość gość
Nie każdy musi się dowartościowywać kupując najdroższe rzeczy. Może nie uwierzycie ale są ludzie, których stać na dużo więcej niż Was ale nie muszą na mieście pokazywać, jakie są fajne bo mają wózek za x tys. Są fajne same w sobie po prostu :) I wątpię, aby dziecko z wyprawką za 3 tys było mniej szczęśliwe niż to z wyprawką za 7 tys jeśli mają wszystko, co potrzebne.

Gość gość
ja akurat uważam ze dobry , porządny wózek - nie chińskie barachło, to podstawa. Ja dużo chodziłam na spacery, ale cóż jak się ma kasy to kupuje się wózek za 1000 zł, samo życie:(

Gość gość
miało być : nie ma kasy

Gość gość
My akurat mamy dobre zarorobki. Mozna powiedziec ze nawet bardzo dobre. Ale nie zalezalo mi na markowym wozku za kilka tysiecy. Kupilismy zwykly uzywany za 300. Cala wyprawka wyniosla nas ok 2,5 tys zl. Ale sporo rzeczy kupilismy uzywanych w bdb stanie np wozek lozeczko fotelik. Choc spokojnie moglibysmy wydac na wyprawke i 20 tys. Ale wolimy te pieniadze przeznaczyc na zakup mieszkania dla dziecka ktore bardziej sie mu w przyszlosci przyda niz wozek ktorym pojezdzi kilka mcy za 5 tys.

Gość gość
obliczyłam, że w 3 tysiącach spokojnie się zmieszczę :) póki co 1050 zł wydane (w tym wózek kupiony w okazyjnej cenie z komisu dziecięcego koszt 850 zł)

Gość gość
zauważyłam, ze niektórych bardzo boli , ze ktoś kupił droższy wózek, a choooooooj Wam do tego dziewczęta :( . Jak ktoś ma na wózek 5000 zł to i pewno ma na mieszkanie dla dziecka , a zresztą za 5000 zł nikt mieszkania jeszcze nie kupił w PL.