Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ojciec

Polecane posty

Gość gość
Niekoniecznie. Jeszcze gdyby faceci nie mieli ogólnego przyzwolenia na k****enie się ( bo niby tak są skonstruowani więc należy im wybaczać) i gdyby nie było społecznego przyzwolenia i wręcz aprobaty a co za tym idzie dumy facetów z posiadania coraz to młodszej partnerki - aż do absurdalnej różnicy wieku włącznie. No i gdyby kobiety tak bezkrytycznie nie łykały osaczającego ich zewsząd, zwłaszcza ze środków masowego przekazu, rozkazu, że maja być pod każdym względem i zawsze tylko sexi to będzie ok. Zauważcie kobitki, ze teraz nawet o sukience nie mówi się ładna, szykowna tylko sexi, włosy maja być sexi, zachowanie sexi itd, itp. A facetom w to graj bo to oni nakręcają tę spiralę absurdu, uprzedmiotowiając kobietę a kobiety niestety to łykają i wciągają się w szaleńczy pląs w bezustannej walce o facetów.

Gość gość
heheh "jak można być z takim człowiekiem, który nie widuje swojego dziecka". A ja pytam jak być z tatusiem rozwodnikiem, który nie rozumie, że nie da się z dziecka widywać tyle co przez rozwodem, żeby zbudować przyszłość? Kto był z taki człowiekiem, który by chciał żeby konsekwencje rozwodu ponosił cały świat tylko nie jego sprawcy, to wie o czym mówię:)

Gość gość
Wam sie wydaje,ze lepiej byc z facetem,ktory placi tylko alimenty.A nie wydaje sie wam,ze to nieodpowiedzialny czlowiek?A nie myslicie,ze na takim czlowieku nie mozna polegac?To,ze jest dobry na poczatku zwiazku nie znaczy ,ze sie nie zmieni.Oj glupie baby.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówimy, ze to FAJNIE, ale na pewno lepiej, gdy partner nie rozumie, że nie może sie już se swoim dzieckiem widywać codziennie jak chce nową mieć nową kobietę - tylko np 3 razy w tygodniu, NIE 7

Gość gość
lepiej od tego*

Gość gość
Gdyby mój mąż nie chciał być nadal tatą dla dzieci z poprzedniego małżeństwa straciłby w moich oczach bardzo wiele. Były takie momenty, że ex utrudniała jak mogła, nadal są. Mieliśmy ochotę nie raz i nie dwa rzucić wszystko i wyjechać. Mąż miał nawet pracę za granicą nagraną. Zostaliśmy, bo dzieci go kochają i potrzebują. Bo on kocha dzieci. Bo nasze dziecko i jego dzieci się kochają, są rodzeństwem. To jak je zostawić, porzucić? No jak?

Gość gość
o nie zostawić, ale nie można tez udawać , że rozwód nic nie zmienił Jeżeli facet chce miec nowa kobietę i założyc kolejną rodzinę z nią to jak ma dziecko widzywać tyle co przed rozwodem? NIE DA SIĘ TAK

Gość gość
Ale też kobieta po rozwodzie nie może oczekiwać, że nic się nie zmieni, prawda? Rozwód zmienia WSZYSTKO. Mąż nie ma żony, żona nie ma męża, dzieci nie mają pełnej rodziny. Nic już nie jest i nigdy nie będzie takie, jak przed rozwodem. I to dotyczy wszystkich, nie tylko mężczyzn, ale też kobiet oraz dzieci. Wszyscy muszą się z tym pogodzić i nauczyć żyć. Tymczasem przyjęło się, że niezależnie od tego kto od kogo odchodzi, dzieci zostają z matką, a facet albo musi żebrać o kontakty, albo musi się pogodzić z brakiem dzieci. Nie mówimy o p*****ch, którzy olewają dzieci. Z drugiej strony matki traktują dzieci jak marchewkę i kij. Będziesz grzeczny, to zobaczysz dzieci. Nie spodoba mi się coś, co robisz, nie zobaczysz dzieci. Mam wielu kolegów, których byłe żony od lat niszczą psychicznie w ten sposób. I taki ojciec ma dwa wyjścia - być do końca życia u ex na smyczy i podporządkować całe swoje życie jej fanaberiom albo olać babę (niestety, przy okazji dzieci w jakiś sposób), wysyłać co miesiąc przelew i zająć się swoim nowym życiem. Kiedyś bardzo surowo oceniałam takich mężczyzn. Teraz, po wszystkim, co zobaczyłam, zaczęłam ich rozumieć. Kobiety bardzo, bardzo często używają dzieci do zemsty na ex. I nie myślą o tych dzieciach, ale o swojej urażonej dumie. Najśmieszniejsze, że nawet wtedy, kiedy to one odeszły do innego.

Gość gość
Podzielam opine poprzedniczki. Kobiety same robia czasami krzywde swoim dzieciom traktujac je przedmiotowo. Facet ma prawo widywac swoje dziecko, ale jak te widzenia przebiegaja w atmosferze ciaglych przepychanek I awantur. A zeby tylko mu dopiec. To nie dziwcie sie, ze facet w pewnym momencie mowi dosc Ze wzgledu na dziecko, Bo po co ma byc swiatkiem takich przepychanek, ze wzgledu na nowa rodzine, Bo to powoduje tylko spiecia. A w wiekszosci facet bedzie chcial tego uniknac. Bo skoro uklada sobie zycie na nowo to chce, zeby wszystko bylo ok. Naprawde nie ludzcie sie tym, ze zostawi dla was nowa partnerke I wroci do was. Predzej zrezygnuje z bylego zycia dla dobra nowego. A pozniej zlosc, ze nie odwiedza dziecka, jaki to z niego ojciec itd Ja swojego syna nigdy nie traktowalam jak karty przetargowej i nie wnikalam w to, ze moj eks zabiera go na pizze ze swoja nowa partnerka. Przeciez go ona nie zje, zreszta wiem, ze ojciec nie pozwolilby go skrzywdzic ;-) A do cholery jasnej facet ma tez prawo ulozyc sobie zycie, podobnie jak ja. Kobiety nie zachowujcie sie jak pies ogrodnika. Troche wiecej godnosci, a mniej glupiej dumy. Dla dobra dziecka, Bo dziecko lepiej sie wychowuje, gdy moze polegac na dwojce rodzicow.

Gość gość
Naprawde nie ludzcie sie tym, ze zostawi dla was nowa partnerke I wroci do was. xxx A weź przestań. Nawet, gdyby mi dopłacali nie wiem ile, tobym go nie chciała z powrotem, bo z chwilą gdy dostałam rozwód, to zakończyłam definitywnie wegetację z patologią.

Gość gość
Nie wszyscy mezczyzni pochodza z patologii. To ze wzielas sobie Meza z patologii to chyba troche o tobie swiadczy. Bo skoro taka patologia to czemu z nim bralas slub ?? Nie rozumiem tego.

Gość gość
była żona mojego partnera przy rozwodzie straszyła "już nigdy nie zobaczysz dzieci !!!" . My poznalismy się po ich rozwodzie zamieszkaliśmy razem, co zrobila mamusia ??? spakowała dzieci, wystawila za drzwi z komunikatem "idźcie mieszkać do ojca i nie wracajcie !".

Gość gość
kobiety,ktore probuja zmniejszyc ilosc kontaktow z dzieckiem nie sa do konca tak zle bo chodzi tylko o ograniczenie kontaktow..Najgorsze kobiety to te ,ktore wiedza ,ze facet nie kontaktuje sie z dzieckiem i jest to im na reke.Te robia wszystko by ojciec nie mial kontaktu,sa wyrafinowane podle egoistki.Potrafia dupa zatrzymac tak samo jak one ojca egoiste.Tu nie ma watpliwosci ,ze sa winne braku kontaktu ojca z dzieckiem.Nie piszcie,ze to tylko facet jest winny,bo ten facet to dupa i nie potrafi walnac piescia w stol,latwo takim niby chlopem manipulowac.

Gość gość
Ale bzdury niektóre baby tutaj piszą. Muszą same być bez uczuć. Egoistki. Piszą, że ojciec kocha dzieci z drugiego związku a z pierwszego nawet nie utrzymuje kontaktów bo nie czuje więzi. To tak jakby matka , rozwiodła się z mężem zostawiła mu dziecko i urodziła drugiemu mężczyżnie dziecko i to kocha a te pozostawione nie bo nie ma więzi. Bzdura!!!!! K o b i e t y !!!!ciemnogród to zależy tylko wyłącznie od człowieka i nie ma usprawiedliwienia i rozgraniczenia czy to ojciec czy matka. Przestańcie mężczyzn usprawiedliwiać, toż to chore. Facet nie utrzymujący kontaktów i nie walczący o dzieci jest po prostu dupkiem i nie ma żadnego usprawiedliwienia.... chyba, że dla desperatek byleby chłopa mieć.

Gość gość
matki tez zapominają o dzieciach, mają nowe życie, nowego faceta i docelowo nowe dziec***ewnie. mam takie dzieci w domu.

Gość gość
"To tak jakby matka , rozwiodła się z mężem zostawiła mu dziecko i urodziła drugiemu mężczyżnie dziecko i to kocha a te pozostawione nie bo nie ma więzi. Bzdura!!!!! " "Wysłany: 2013-02-28, 11:34 SZUKAM RODZINY DLA 5 LETNIEJ CÓRKI Szukam rodziny dla corki, w lipcu skonczy 6 lat jestem 27- letnia matka 2 dzieci moje dzieciaczki sa mulatami, dzieci wychowują sie bez ojca poniewaz byłam zmuszona sie z nim rozejść, córka jest w pełni zdrowym dzieckiem jednak nie ukrywam ze mam z nia powazne problemy wychowawcze,(...) albo to napisze moze czemu oddaje syna znaczy chce oddac....bo czesto sie to pytanie pojawia w prywatnych wiadomosciach...ojciec mojego syna bil mnie znecal sie nademna..(...) Od poczatku czulam ze cos jest nie tak mimo ze bedac w ciazy to dziecko z brzucha kochalam...mam teraz 2 corki - mlodsze... z obecnym mezem (dobry czlowiek...normalny) KOCHAM JE PONAD ZYCIE W OGIEN BYM ZA NIMI WSKOCZYLA ! I DALABYM TEZ WSZYTSKO ZEBY CZUC DO SYNA TO CO DO NICH

Gość gość
Gosc 28.04 21.46 uwiez, ze drugim partnerka jest zdecydowanie na reke, ze partner nie utrzymuje kontaktu z tamtym dzieckiem. Poswieca swoj czas w 100% nowej rodzinie I nie musi sie nim dzielic z obcym dla niej czlowiekiem. Faceci zapominaja zwlaszcza, jak matka tego dziecka dala mu dobrze popalic. To on nie ma ochoty na spotkania ani z Nia ani z dzieckiem. Wybiera swiety spokoj przy nowej kobiecie.

Gość gość
Niech sobie wybiera. Czasami lepiej żeby taki ojciec nie miał wpływu na dziecko. A matka ma szansę znaleźć sobie nowego fajnego partnera, który będzie zastępował ojca jej dziecka. I stworzyć z nim w spokoju nową rodzinę.

Gość gość
Dajka, pokrzywiony emocjonalnie dzieciak i przydopas - powodzenia w tworzeniu fajnej rodzinki ;):)

Gość gość
Albo jest sie ojcem,czlowiekiem,albo bydlakiem.Ocenicie drugie z kim jestescie.Zajmuje sie ojciec dzieckiem to zle,nie zajmuje sie bo kocha nowa rodzine.Zal mi was

Gość gość
NO WLASNIE OCENCIE Z KIM JESTESCIE?

Gość ZZZzniecierpliwiony
Na to jak wygląda rodzina , pracuje oboje. Przy czym , kobieta musi znać swoje miejsce w szyku. A jeśli go nie zna , to niech ma pretensję ale do siebie.

Gość ZZZzniecierpliwiony
Ps. Żadne feministki kobietom nie pomogą a tylko zaszkodzą.

Gość gość
no jak z tym no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Na to jak wygląda rodzina , pracuje oboje. Przy czym , kobieta musi znać swoje miejsce w szyku. A jeśli go nie zna , to niech ma pretensję ale do siebie. A ty swoje znasz???Pewnie nie stąd odwieczne twoje pretensje.

Gość ZZZzniecierpliwiony
Ja ciągle proszę , żeby pisać po Polsku. Czy to takie trudne?

Gość gość
A ktoś cię zmusza do czytania???

Gość ZZZzniecierpliwiony
Mnie do czytania nikt nie zmusza. Ale ja lubię się uczyć. A przez niektóre wpisy zaczynam być wtórnym analfabetą.

Gość gość
Jesli dwoje dorosłych ludzi decyduje dać dziecku życie to robi ti na cale życie, nie można dostać urlopu od wychowywania potomstwa. Chylę czoła kobietom, które same wychowują swoje dzieci, ojciec , który płaci alimenty a nie interesuje się swoim potomstwem powinien płacić podatek od " wolnego czasu". Nie rozumiem jak można być dumną kobietą i zapatrzoną w takiego popaprańca ? Myślisz jedna z drugą , że twojego dziecka nie zawiedzie ?

Gość gość
Dużo pisze sie tutaj o pierwszych żonach, jakie to złe kobiety były, krzyczały, nie pracowały, - drogie drugie panie - jestem byłą zoną , która jak dowiedziała się o zdradzie rozwiodła się z mężem. Ex z zemsty zerwał kontakty z dzieckiem a w " nagrodę" zadzwonił do syna , że urodziła się jemu córeczka. Nie miał odwagi zapoznać dzieci ze sobą. Mam glęboką nadzieję, że tamto dziecko kocha inaczej zrobi córce taką krzywde jaką zrobił własnemu synowi.