Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fotelik samochodowy pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam,niedlugo bede swiezo upieczona mama i zastanawiam sie wlasnie nad kupnem fitelika samochodowego.to moje pierwsze dziecko i nie mam pojecia jaki wybrac.chodzi mi o to czy kupic odrazu 0-25 zeby starczyl na dluzej.prosze o rade

Gość gość
No możesz, ale takie nosidełko jest przydatne, np, jak do lekarza trzeba pójść

Gość gość
Noworodka i niemowlaka do 6 miesiąca nie mozna wsadzać do fotela 0-25 kg bo sie taki fotel nie nadaje dla tak malego dziecka. Najlepiej kupić 0-13 kg i jak dziecko wyrośnie z tego fotelika to kupić 0-18 lub 0-25 tyłem do kierunku jazdy np. besafe, axkid.

Gość gość
Do fotelikow 0-25 sa wkladki dla noworodka i mozna tez ustawic tylem do kierunku jazdy

Gość gość
ale to fotelik ma chronić niemowlę a nie miekka wkładka. Myśl dziewczyno, to nie boli!

Gość gość
Przeciez na poczatku mozna wozic dziecko w nosidelku a pozniej przesadzic do 0-25

dokładnie tak samo myślę, najpierw nosidełko a potem jak najbardziej fotelik. Wg mnie najlepszy taki 9-18 :) my np zainwestowaliśmy w jane exo :) głównie ze względu na świetne wyniki w testach bezpieczeństwa i porządkną regulację

Gość gość
Czytalam gdzies ze fotelik trzeba tez dobierac do samochodu,bo nie kazdy pasuje do kazdego modelu

Gość gość
Polecam Maxi Cosi Cabriofix Jest głęboki, duży.. więc dziecko wchodzi do niego dosyć długo. Nie trzeba szybko wymieniać, jak to ma miejsce w niektórych przypadkach. Następny fotelik 9-18 lub 9-25 tyłem do kierunku jazdy (lub montowany tyłem i przodem).

mi równiez wydaje się że najlepiej na początku nosidełko, a później jakiś fotelik, np w przedziale takim jak pisała ankapisanka.Co do fotelika exo to również polecam, moja znajoma go ma i bardzo chwali.

Gość gość
nie oszczędzisz! my kiedyś się orientowaliśmy i tyle samo pieniędzy się wydaje idąc "etapami" co kupując jeden (no chyba że w markecie) pierwszy miał od wózka-przydatny bo w aucie zasypiał a jakąś na zakupy brałam ze sobą tylko kółka. Teraz mamy kolejny (0-18) i powiem szczerze mój syn ma 15 mcy a mierząc go do takiego do 25kg był za wielki. A co dopiero taki noworodek. Rób jak uważasz, ale dziecku nie będzie wygodnie spać na pół siedząco. W tym co mamy mi ciężko noworodka sobie wyobrazić.

Gość gość
a co powiecie o Besafe izi go? 0-13kg

my mamy maxi cisi pebble, i jestesmy zadowoleni do tego mamy takze baze isofix co jest duzym ulatwieniem jak ktos duzo jezdzi z dzieckiem autem i jest tez bezpieczniejsze

my tez mamy tego pebble, bardzo polecany przez innych byl, wazne by dobrac nie tylko do wagi i wieku dziecka, ale tez jego dlugosci, by glowka nie wystawala

chyba pebble z maxi cosi jest bardzo popularne, bo na wielu forach czytam, ze jest wybierany jako pierwszy fotelik dla dzieci :) a co po nim byscie doradzili?

Gość gość
ja mialam maxi cosi cabriofix, a teraz mamy chicco xpace 9-18 kg