Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak sie urządziłam że mam 0,90 gr w portfelu

Polecane posty

Gość gość

nie mam czego zastawić i skąd pozyczyć. Dobrze że obiad mam z wczoraj ,a co dam dziecko na kolacje i rano do szkoły to nie wiem . Koszmar ,miałyście tak ?

Gość gość
kochanie, to dopiero początek miesiąca, całą pensje wydałaś?

Gość gość
ten sku... bo inaczej nie nazwę miał płacić dobrowolnie ,ostatnią kase dał dziecku 20 zł kieszonkowego - w zeszłym miesiącu ,a dziecko jeszcze mówi mamo zostaw tatusia jak nie ma to nie urodzi. jutro składam o alimenty. Codziennie 13 zł na fajki to ma ,a ja dzwopnie i mówie ze nie mam na chleb dla dziecka to mówi że on sam głodny ,no paranoja,a ostatnio zmienił auto na nowsze.

Gość gość
nie pracuje na etat , biore zlecenia tymi ostatnio szefostwo nie sypnęło,ale jestem zła na siebie ,za te naiwnosć i wiare w polubowne rozwiązanie sprawy

Gość Ale to już było
Czy potrafisz myśleć logicznie, zwłaszcza że masz dziecko? Dlaczego nie podejmiesz jakiejkolwiek pracy; chociaż by sprzątanie, mycie okien u ludzi?Najwygodniej siedzieć w domu i liczyć na alimenty😠

Gość gość
Kochana trzeba wiedziec z kim sie idzie do łózka dla dobra dziecka . Teraz placisz za swoja glupotę a Twoje dziecko zlamana psychiką w przyszlości ...ech

Gość gość
taaa daj mi takich ludzi co zapłacą za mycie okien czy sprzątanie ,szczególnie w małym miasteczku

Gość Ale to już było
W takim razie wez się za roznoszenie ulotek.Nie mów że w małym mieście nie ma takiej pracy! Dla chcącego, nie ma nic trudnego.Umiesz liczyć? Licz na siebie, nie na alimenty.Zgłoś się do funduszu alimentacyjnego , może Ci pomogą?Kościół tez przecież pomaga, zwłaszcza w małych miastach.Powiedz księżulkowi że dziecko chodzi głodne, na pewno zaprowadzi Cie do jadłodajni.

Gość gość
Ksiezulek tego dziecka nie zrobił ..dlaczego to panstwo ma placic za glupotę takich kobiet .A fudusz placi z naszych podatków .Ludzie myślcie a nie potem obwiniacie panstwo o brak pomocy . Seksu nie ma obowiazku uprawiac ,z braku sie nie umiera . Tylko dzieci szkoda a nie Was .

Gość gość
to ja autorka , poprosiłam exa by przyjechał , przyjechał ,po czym wzięłam mu klucze do jego m , mieszka w wawie,zostawiłam mu nasze mieszkanie i dziecko i powiedziałam że musi sobie poradzić ,ja jadę szukać pracy w wawie i czasem mu coś wyśle. Afera była jak sk... przyjechali ex teściowie ,ale ja nie odpuszczę . Dziecko bardzo tatę kocha , niech tata teraz szuka pracy na zadupiu,opłaci wszystko i poświęci dziecku czas po pracy i w weekendy . Jak czasem jak wpadne do nich dam synowi 20 zł . Do prawomocnego wyroku sądu ws alimentów ( ex zarabia(ł)) 2900 netto nie wracam ,niech dojeżdza do pracy albo ją rzuci i zajmie się dzieckiem. Dziecko jest mega happy że ma tatusia przy sobie , mówi jedz mamo ,damy sobie rade .

Gość gość
dobrze zrobilas bardzo dobrze

Gość gość
a ja podziwiam , odważna decyzja ,słuszna zwłaszcza że dziecko ucieszone. Kochani dziecko ma OBOJE rodziców , z kosmosu się nie wzięło więc skąd tyle jadu do autorki?

Gość gość
u nas tez tak bywalo, rodzice po rozwodzie, mama miala kilka zlotych w portfelu a ojciec na fajeczki i piwko mial, ale zeby mi zaplacic alimenty to nie;) nie zaplacil ani grosza przez 3 lata

Gość gość
ciekawe ile lat ma to dziecko ,chyba duże jest ,małego bym nie zostawiła

Gość gość
wg mnie prawnie powinno byc tak, ze w takich przypadkach dziecko jest pol u ojca pol matki, moze byc nawet pol roku tu , pol roku tam, ale nauczy to facetow, ze dziecko to zoobowiazanie i zanim zamocza to pomysla, a nie cala odpowiedzialnosc na plecach matki do tego alimenty jesli juz dziecko jest tylko u matki powinny byc sciagane z gory z wyplaty jak u komornika i nie ma, ze boli :P