Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie robali

prusaki, jak je odstraszyc

Polecane posty

Gość boje sie robali

U nas w bloku co jakis czas pojawiaja sie prusaki, administracja reaguje na kazde wezwanie i pryskaja wtedy kazde mieszkanie... chyba ze ktos nie wpusci. U nas w domu jest czysto, ale osttnio w kuchni znalazlam rusa:( akurat szefl do swojego gniazda... pudeloo z zastawa. Wzielam cale pudlo i "utopilam" w wannie wody. Poza duzym okazem sxtuk jeden, bylo okolo 15 malutkich, widac ze dopiero rozpoczely swoj zywot. Wszystkie zostaly utopione:) cale mieszksnie wusprzatane, lacznie z odsuwaniem wsxystkich mebli i wezwanie pana od opryskow. Pan opryskal, powiedzial ze u nas jedt bardzo czysto zawsze, ale ze musimy bardzo uwaznie obserwowac czy cos sie nie pojawilo, bo u sasiadow byla prawdziwa plaga, powinirn miec przynajmniej 3 opryski, a wpuscil go tylko raz i ze od nieho rusy beda sie rozchodzic i on nic z tym zrobic nie moze:( a co ja moge zrobic zeby robale odstraszyc? Moze sa jakies zapachy ktorych sie boja? Nie chce zeby do mnie przyszly znow:( pan mowil ze jak ich nie widac to zeby pulapek nie rozstawiac, bo mozna je zwabic w ten sposob i efekt bedzie odwrotny.

Gość gość
Lepiej powiedz im po niemiecku żeby w**********y do niemiec śmiem sądzić, że wtedy posłuchają

Gość gość
W blokach, zwłaszcza w wieżowcach są prusaki,czasami karaluchy.Wspólnota dezynfekuje 3 razy do roku wszystkie pomieszczenia wspólne, klatki schodowe na każdym piętrze oraz zsypy na piętrach i na zewnątrz.W mieszkaniach, na swój koszt.Jak na razie u mnie nie ma w mieszkaniu ponieważ z sąsiadką wzięłyśmy faceta do dezynfekcji.Zapobiegawczo kupiłam płytkę i postawiłam w łazience może dlatego je odstrasza?

Gość boje sie robali
Nie smiej sie, ja naprawde panicznie boje sie robakow, jak u kolezanki zobaczylam jak wyglada plaga jak wychodza wieczorem, to w nocy u siebie przez sen wstalam i zapalalam swiatla a potem skulilam sie ba stolku i jak ktos z domownikow chcial zgasic swiatlo to plakalam ze nie bo wtedy one wyjda:/ nie pamietalam tego wcale a trwalo to podobmo kolo 2 godzin:( w ten dzien w ktory utopilam to pudelko poszlam spac do hotelu dwie ulice dalej bo w domu bym oka nie zmruzyla:/

Gość boje sie robali
U nas dezynfekuja na kazde wezwanie i nie doplacamy, ewentualnie na koniec roku doliczaja koszta dodatkowe jesli tych opryskow jest duzo. Zsypow nie mamy, blok 4 pietra... klatki czyste, piwnice sprzatane... tylko chyba niektorzy sasiedzi brudasy ze te robaki wracaja wiecznie do bloku:(

Gość boje sie robali
Dziwia mnie ludzie co odmawiaja pryskania i zapieraja sie ze u nich nigdy nic i nikogo nie wpuszcza... my wpuszczamy nawet jak niczego nie zauwazymy, bo co nam szkodzi, a moze akurat jakis sie przuplatal i zginie:p

Gość gość
o boże, jak oni się pieszczą, przecież teraz takie usługi ddd są zupełnie bezpieczne, a pozbywają się wszystkich robali. warto!

Gość gość
dezynsekcja to teraz bardzo szybki i bezpieczny sposób na pozbycie się wszelkiego robactwa, polecam skorzystać z dddusługi.

Gość gość
odstraszyć? czy wytępić? bo to jest spora różnica :) Tak czy inaczej zamów profesjonalną dezynsekcję.

Gość gość
Prusaki są bardzo niebezpieczne,a szczególnie ich odchody.Mój syn jest alergikiem i jak mieszkałam w takim mieszkaniu,gdzie były prusaki to dostawał duszności.Ja nie wiedziałam,że tak uczulają.Po wyprowadzeniu skończyły się duszności.

Gość gość
jeśli nie jesteście alergikami to polecam kota, zwłaszcza małego, myśmy rok temu mieli duży problem z robactwem :( /taki trefny blok/, wzięliśmy małego dwumiesięcznego kota, polował na wszystko, na nas też :), robi to z resztą do dziś, ale po robakach ani śladu ....

Gość gość
najlepiej zamówić ozonowanie, taka dezynsekcja jest bezpieczna dla alergików a nawet wskazana - bo zabija również bakterie i alergeny!

Gość gość
muszę się zgodzić, że ozonowanie to najlepszy sposób na odstraszenie robactwa.

Gość gość
polecam dddrobak.pl

Gość gość
Polecam Ci w takim razie zwrócić się do firmy www.gwaraddd.pl. Oni zlikwidowali prusaki w moim mieszkaniu raz dwa. Ekipa stamtąd działa naprawdę skutecznie, są dokładni, korzystają z najlepszych metod różnych i środków, no i nie zdzierają kasy. Śmiało się z nimi kontaktuj w sprawie prusaków, szybko pozbędziesz się tego kłopotu.