Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beeaatta

Pomoc finansowa dla samotnych matek

Polecane posty

Gość beeaatta

Samotnie wychowuje dziecko. Kubus ma już skończone 4miesiące. W marcu skończyłam dopiero 18 lat. cały czas się uczę, chodzę zaocznie do liceum. Wiem że przysługuje mi rodzinne i zasiłek dla samotnej matki. Czy należy mi się cos jeszcze?? Trudo jest utrzymać dziecko za niecałe 250 zł. Mieszkam cały czas z rodzicami. Co mam robić?? Pani z GOPSu powiedział że nic mi się nie zależy.

Gość gość
a alimenty?

Gość beeaatta
ojciec dziecka jest nieznany.

Gość gość
no to jak nn to dostajesz 170 zł co miesiac + rodzinne 77 tak ?

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak ojciec nieznany... W tym wieku to raczej się przespałaś tylko z jednym i wiesz z kim zaszłaś w ciążę, więc podaj faceta o alimenty i tyle... a jak nie bedzie miał kasy to fundusz alimentacyjny, ale to też przez sąd

Gość gość
jak może byc ojciedz dziecka nieznany? Nie rozumiem. Kosmita jakiś z marsa? Bez nazwiska, imienia adresu?

Gość gość
loo matko może zaszła w ciąże na imprezie ?

Gość beeaatta
Nie chce podawać ojca. Zrozum. Kiedy podam ojca będzie miał prawo do tego dziecka. a on już mi grozi że je odbierze.

Gość gość
Nawet jak na imprezie, to wie z kim się bzykała. Po prostu nie chce się prosić, bo łatwiej wyciągnąć pieniądze z mopsu niż iść do sądu. A może pójdziesz do pracy chociaż na pół etatu... Skoro się uczysz to dorywcze prace również wchodzą w grę jeśli masz z kim zostawić dziecko... Choćby jakieś ulotki, inwentaryzacje, wykładanie towaru itp

Gość gość
ALe jak nie chcesz podawać ojca? On jest takim samym rodzicem jak ty. Nie krzywdź dziecka .

Gość gość
Z tego co mi wiadomo to nic więcej Ci się nie należy, znajoma właśnie tyle brała na dziecko

Gość gość
Skoro Ci grozi to wie o dziecku także tak czy inaczej ma do niego prawo, skoro nie zrzekł się praw. A alimenty płacić to jego z****** obowiązek. A dziecka Ci nie zabierze, nie masz się co bać. Jeśli dbasz o dziecko to koleś nie ma szans żeby Ci je odebrać.

Gość gość
No możesz wystąpić o odebranie praw rodzicielskich a kasę będziesz miała, niech chociaż w ten sposób weźmie odpowiedzialność za to dziecko.

Gość gość
No to ODPOCZYWAJ i jedz tynk ze ściany. MOPS cie nie utrzyma.

Gość gość
haha jak Ci się nie chce do pracy to wcale mi Ciebie nie szkoda

Gość beeaatta
nie mogę chodzić do pracy bo nie mam z kim dziecka zostawić.

Gość gość
Nie jest tak, że nie możesz tylko po prostu Ci się nie chce - sama już to powiedziałaś. Siedź na d***e i marudź zamiast wziąć się do roboty...

Mam nadzieję że zmądrzejesz i podasz ojca o alimenty . Jesteś młoda,bez doświadczenia,pracy więc z czego utrzymasz dziecko ? A jak dziecko zachorujesz to za co kupisz leki ?

Gość gość
mieszkasz z rodzicami wiec z nimi zostaw dziecko a ty do pracy. na tym polega dorosłość!

Gość gość
Umiałaś zajść w ciążę, umiesz odmówić przyznania się kto jest ojcem, więc zacznij żyć za 250 zł. Gwoli ścisłości niektóre kobiety tyle dostają alimentów. Uważam, ze jak ktoś wpisuje ojciec nn, to sam na siebie wydaje pewien wyrok. Jestem przeciwna traktowaniu na równi takiej matki z osobą, która np. owdowiała. Czas iść moja droga do pracy i ciężko pracować na swój chleb. Nie sztuka siedzieć w domu i pod przykrywką braku opieki do dziecka tylko wyczekiwać nowych datków od państwa. Ja ciężko pracuję X lat, z racji zarobków płacę całkiem wysokie podatki i nie widzę powodu by utrzymywać takie osoby jak Ty.

Gość gość
powinni znieść coś takiego jak "ojciec nieznany" swoją drogą co powiesz dziecku urośnie? że nie wiesz komu dałas d**y czy jak?

Gość beeaatta
nie wiem komu... byłam na dyskotece, albo byłam bardzo pijana albo tabletka g****u bo niewiele pamiętam. Nie wiem nic o tym chłopaku, ani jak ma na imie ani nic...

Gość xyzzzzzz
Kręcisz kochana. Niedawno pisałaś, że ojciec dziecka grozi ci, że ci je odbierze a teraz mówisz, że nie wiesz komu dałaś d**y i wciskach głupią bajkę z tabletką g****u. Jakby ktoś ci dał tabletkę g****u to takie sprawy zgłasza się na policję. Przestań kłamać i weź się do roboty. Skoro umiałaś się puścić to do roboty zasuwaj.

Gość Agawa 123
No nie wiem, jest takie powiedzenie, ze jak młodziesz wraca z wakacji to "zero okresu, i zero adresu"... czasem sie tak moze zdarzyc, przygodny seks, albo na imprezie bedac upitym