Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zniszczonaa ceraa

mam 25 lat a CERĘ 40 LATKI WYGLĄDAM OKROPNIEEEE

Polecane posty

Gość gość
Jakie robilas kwasy? Jestem w trakcie studiowania kosmetologii i naprawde bardzo chwali sie pielegnacje cer wrazliwych kwasem migdalowym

Gość Zniszczonaa ceraa
a napiszcie cos wiecej o kwasach? jak to robić i co to daje?

Gość okokokoko
twója skóra jest jeszcze zapchana oliwką, najlepiej poczekaj 4 tygodnie aż się oczyści z parafiny, cera powinna wrócić do łądu, co do kwasów to ludzie różnie na nie reagują,jak masz naczynka to dość ryzykowne ponieważ możesz je rozdrażnić, najlpeij kup dobry żel z prostym składem, i weź próbki kremów z apteki typu avene la roche posay :)

Gość okokokoko
a oliwka jest najlepsza ale do suchych skórek przy paznokciach :) to jedyne zastosowanie jakie mi się udało znaleźć i się sprawdziła

Gość Zniszczonaa ceraa
:( wiosna jest a ja taka brzydka, i to jeszcze tyle czasu 5trzeba na regeneracje ? :( wiesz, właściwie czy ja wiem czy to naczynka są, raczej takie czerwone wypryski i takie rumienie jakby czerwone na poli8czkach, na brodzie itp.

Gość Zniszczonaa ceraa
czerwone małe plamki, i ich jest tak dużo że z daleka widać je jako taką wielką czerwoną plame na twarzy, na policzkach, i na brodzie

Gość Zniszczonaa ceraa
+ do tego wągry, pory, wypryski, i łuszczenie się skóry :O

Gość gość
skoncentruj się na tym co jesz, odstaw zupelnie wszystkie kosmetyki- choćby po to, by przekonać się,czy to nie pomoże

Gość okokokoko
to prawdopodobnie wina oliwki, uzywana czesto wysusza skore I ja parzy, nie przejmuj sie po tygodniu bedzie o wiele lepiej, uzywaj lagodny zel do mycia najlepiej z apteki I kup delikatna gabeczke czy szczoteczke na miejsca z wagrami, teraz jestes pozatykana od tej oliwki ale to szybko sie wyplucze przejdzie, najlepiej odstawic kosmetyki, ewentualnie krem z aptekii nawilzajacy, nie myj twarzy wiecej niz 2 razy dziennie I nie naduzywaj kosmetykow, dobry pomysl to nawet odstawienie ich

Gość okokokoko
kremy nie zrobia wysztkiego, najlapeij dziala swierze powietrze na niepozatykana kosmetykami skore, warzywka I woda

Gość gość
dieta to podstawa! Może brakować Ci jakichś minerałow np. No i jeśli np palisz to też nie pomaga:> Ja osobiście używam regularnie kremu, staram się zdrowo odżywiać, WYSYPIAĆ! i używać naturalnych kosmetyków. Planuję się też wybrać przed latem na zabieg PRASOWANIA zmarszczek :D http://abacosunrumia.jimdo.com/twarz/odm%C5%82adzanie-lifting-zmarszczki/ - bardzo mnie to ciekawi, słyszałam pozytywne opinie, drogo nie jest - spróbuję :)

Gość gość
oliwkę wyrzuć- jak chcesz koniecznie smarować się olejami, to wybierz naturalne, 100% i niezapychające np olej kokosowy czy z pestek malin, ale ja i tak uważam, że oleje są przereklamowane. jak masz wągry, to trzeba je usunąć- oczyścić cerę u kosmetyczki, a później stosować pielęgnację, ktora utrzyma cerę w czystości- np krem nuxe perfection do codziennej pielęgnacji. wypróbuj też maseczki z czystej spiruliny albo glinek- białej, zielonej. do mycia cethapil albo np kostka coal face lush. naczynka można pozamykać laserem za kilka stówek. a teraz to stosujesz taką pielęgnację, że nic dziwnego, ze cera wygląda jak wygląda

Gość gość
i jeszcze wydaje mi się, że dobrze by ci zrobiła kuracja witaminą C, np serum z wit C Synchrovit- kup ze 2 ampułki- to pomaga na koloryt, pory i naczynka

Gość gość
jeśli chodzi o kosmetyki z witaminą C to polecam serum z fimy Murad, jestem zahwycona ich dziąłnie, naprwde poprawia kondycję skóry. W ten kosmetyk warto zainwestować.

Gość tu polewka 154
tak a ja mam 16 lat i siwe wlosy jakos mi to nie przeszkadza

Gość gościówka 2777
zacznij od kondycji wewnętrznej i fizycznie i psychicznie, bo stres też źle wpływa

Myslę, że na jakiś czas powinnaś odłożyć kosmetyki do makijażu oraz kremy, których używasz, może to one powodują te podrażnienia? Daj odpocząć skórze, a na pewno wyjdzie jej to na dobre. Ja mogę Ci zaproponować kosmetyki przetestowane dermatologicznie, takie, które nie powodują podrażnień i są specjalnie dostosowane do osób, które mają problemy z cerą, są to kosmetyki AA. Dla młodych osób jest seria collagen hial, którą możesz na noc stosować, kremik szybko się wchłania, regeneruje przez noc i pozostawia bardzo gładką cerę, bez przebarwień, zaczerwienienia.

Gość gość
Hola hola,ja mam 40 lat i bardzo ladna cere, zawsze taka mialam, ludzie daja mi gora 32 lata tylko dziwia sie ze dzieciaki juz takie wielkie mam :P. wiec nie obrazaj 40- latek

Gość gość
Może faktycznie stosujesz nieodpowiednie kosmetyki,albo aplikujesz za duze ilości …skora przeciez tez musi czyms oddychać. Jak masz problem z pielegnacja to udaj się do kosmetyczki na wywiad, powinna Ci powiedziec co i jak uzywac. Ja już dawno poddałam się pielęgnacji mojej kosmetyczce ( chodze do http://www.studioangel.pl ) wiadomo czasu się nie oszuka,ale przynajmniej nie mam problemów z cera, a zmarszczki wydają się ciut płytsze ;)

Gość lizusek1
Idź do dermatologa. Może Ci pomoże. Zmień dietę, mój kolega jak przestał jeść smażone to poprawiła cera od razu. A na zmarszczki jest dobry krem od beeyes. No i pij więcej zielonej herbaty pomaga oczyszczać organizm.