Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LubieRobicBlendy

Wycieczka do Auschwitz

Polecane posty

Gość LubieRobicBlendy

Byłam dzisiaj na wycieczce szkolnej do Auschwitz i odkąd opuściłam całe 2 kompleksy obozów i udałam się autokarem do domu nie mogę dojść do siebie. W autobusie jako tako było, bo byłam wśród znajomych, z którymi zajęłam się rozmową. Gdy siedzę jednak w domu , cały czas o tym myślę. Powraca do mnie wszystko to co opowiadał przewodnik, świadomość tego jak ci ludzie cierpieli, nie potrafie sobie wyobrazić ich bólu, przecież oni też mieli prawo kochać i być kochani, założyć rodziny i być szczęśliwymi.. Wraca mi obraz, prycz, celi, podrapanych ścian w komorze gazowej i krematoriów. Nie potrafię zając się czymś innym, cały czas mam tylko widoki z obozu, wyobrazam sobie tych ludzi, esesmanów i panującą wkoło pożogę.... czuje, że mam mózg wyprany. Wiem , że niedługo to przejdzie, ale czy macie może jakieś sprawdzone sposoby na odstresowanie się? Zbyt słaba jestem na takie widoki... chociaż pragnęłam tej wycieczki od podstawówki, teraz wiem dlaczego szkoła narzuca to dopiero w 3 gimnazjum.

Gość gość
umiesz pisac analfabetko

Gość gość
W Polsce tez ludzie teoretycznie mogą założyć rodziny a w praktyce muszą wyjeżdzac za granice.

Gość LubieRobicBlendy
Nie o problemach Polski chciałam rozmawiać , ale o sposobach na odstresowanie się po takim przeżyciu. Nie nazywaj mnie analfabetką.

Gość LubieRobicBlendy
Widzę, że każdy jedynie potrafi robić sobie kpiny mając z tego świetną zabawę niżeli pomóc człowiekowi.

A co mamy Ci powiedzieć, obejrzyj jakiś lekki film, poczytaj książkę, skąd mam wiedzieć co Cię rozluźnia, sama to powinnaś wiedzieć najlepiej. Pewnie, że to jest przeżycie, ale co zrobić, historia to często nie jest wesoły temat.

Gość szarik na 102
Idz do Kauflandu,ten sam system i logistyka tylko nie zabijają,jeszcze,dopiero?!