Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdadada

zupki chińskie na obiad dla dzieci.... co w tym zlego?

Polecane posty

Gość cezzzik
tak najlepiej to zawinąć się w prześcieradło i lecieć na cmentarz bo wszystko jest toksyczne i szkodliwe... nie przesadzajcie.

Gość gość
tez o tym słyszałam i te końcówki zawsze odcinam, tak samo zawsze wyrzucam tzw. ogonek czy jak to się tam nazywa u kury :D:D hehe

Gość gość
Biedni, slabo wyksztalceni amerykanie jedzą niemal wyłącznie wysokoprzetworzaną, gotowa do spozycia po podgrzaniu zywnosc i choc ich kondycja psychofizyczna pozostawia wiele do zyczenia to jednak nie padaja jak muchy w tempie blyskawicznym oraz bardzo sobie chwala tego rodzaju dietke; ) Z twoimi dzieciakami bedzie tak samo... Amowiac powaznie to sama jestem cholernie leniwa i nie cierpie gotowac dlatego czesto kupuje np pierogi od takiej pani jadzi albo przynosze gotowe obiady z baru mlecznego, czasem tez wyskoczymy zjesc na miescie. Nie jest to optymalne dla zdrowia a le ze mnie tez zaden maniak w tym temacie rosol gotuje na kostce, surowki tez czesto serwuje kupne, lubie wykorzystywac gotowe sosy bo samej mi sie nie chce robic ich od podstaw itd...ale jednak zupy chinskie kilka razy w tygodniu na obiad dla dzieci to przegiecie paly...fakt tanie sa i czasem mozna zjesc ale okazjonalnie...zapisz dzieci na obiadyu do stolowki szkolnej jak ci inni dobrze radza a pieniadze oszczedzaj na sobie wpierniczajac chemie jako staly element jadlospisu

Gość gość
Wyrzucić, owszem. Wywar na takim korpusie jest tłusty i obrzydliwy. Raz ugotowałam coś takiego i wylałam do kibla. Fuja.

Gość gość
Tu nie pisaly tylko panie od zupek ale tez panie ktore nawet kostki nie dodaja ani wegety, tylko robia wspaniale obiady, zostaw sobie podle uwagi dla siebie

Gość gość
'Tu nie pisaly tylko panie od zupek ale tez panie ktore nawet kostki nie dodaja ani wegety, tylko robia wspaniale obiady, zostaw sobie podle uwagi dla siebie ' - nie wiem do kogo to było, ale jeśli znowu chodzi o te 'marne kucharki' to powtarzam że to było tylko do tych od chińskich zupek, do normalnie gotujących przecież nic nie mam, wprost przeciwnie :)

Gość gość
Nigdy nie robie zup na korpusach i samych kosciach

Gość gość
17.54, moj maz lubi ten ogonek, ja brzydze sie tego tez

Gość gość
To nie ogonek, tylko kuper. :-)

Gość gość
ogonek czy kuper, jeden tłusty diabeł :D

Gość gość
przeczytaj skład to sie dowiesz :)

Gość rosół gotuje na porcjach
rosołowych, bo tak lubię :) do tego dodaję wołowinę, kaczkę dla smaku i co mi się zechce, więc z żadnej biedy to nie wynika :) dodaję warzywka i podsmażoną cebulę, zlewam szumowiny i śmieszą mnie te wszystkie babska, co to bułkę przez bibułkę i wszystko szkodzi (pełno takich na tym forum, szkoda że w realu takie niewyszczekane, tylko zapewne myszy pod miotłą) :) Taaa, na pewno rosół nie na kościach uchroni was przed rakiem, zawałem serca, tudzież wypadkiem samochodowym 🖐️

Gość zrywaj plon
Górną część od kupru się odcina bo jest w nich kupa kury. I wtedy można gotować :)

Gość lamka 2
A porządne dziewczyny, które dbałyby o rodzine i dom nie maja szcześcia, tylko takie leniwe babska. TRUJESZ swoje dzieci, za pare lat podziekuja Ci za nadcisnienie, wrzody, problemy z krazeniem, raka. Gotowanie zupy: wlewasz wode do garnka, gotujesz w nim jakis kawalek miesa, kosci ostatecznie moze byc kostka. Obierasz warzywa, kroisz w kostke, mozesz przetrzec i dodajesz do zupy, mozesz zabielic jogurtem lub smietana. KONIEC I nie przekonuj nikogo leniu, ze nie gotujesz, bo nie potrafisz. Mąż powinien Cie wykopac z domu i znależć sobie kobiete pracujaca i zajmujaca sie dzoiiecmi, nim i domem, a nie takiego pasożyta trzymac pod dachem.

Gość gość
Haha wlasnie co to za roznica a ogonek lepiej brzmi a i tak kazdy wie o co chodzi, moj maz mowi na to dupka

Gość gość
Rosół na kościach???

Gość gość
Hahahahahaha co ty, tam nie ma kupy kury hahaha, tam jest gruczol ktory produkuje wydzieline do pielegnacji , kurka tak wklada dziobek i wciera w dkrzydelka, kupa jest pod spodem hahaha nie moge

Gość gość
Dxiewczyny najlepszy rosol na gesi jest

Gość gość
"A porządne dziewczyny, które dbałyby o rodzine i dom nie maja szcześcia, tylko takie leniwe babska." . I tu was boli, frustratki :D Że ona nie gotuje, a ma męża i rodzinę (choć ten temat to prowo, więc sytuacja hipotetyczna, nie popieram też zastępowania obiadów zupkami chinskimi). A wy, garkotłuki pierwszorzędne albo stare, niedopchnięte panny albo męczennice nieszczęśliwe w małżeństwie :P Tak pięknie jedna z drugą przy garach stoi, a nikt tego nie docenia :P

Gość zrywaj plon
lamka2 nie stresuj się tak. Ja lubię chińskie zupki, to nie jest powód żeby wyzywać kogoś od leni.

Gość do lamka 2
"Mąż powinien Cie wykopac z domu i znależć sobie kobiete pracujaca i zajmujaca sie dzoiiecmi, nim i domem" . Zapewne ciebie, stara zazdrosna panno :D Zdradzę ci sekret - facet też ma dwie łapki i może ugotować dla rodziny, kobieta nie jest jego służącą. Koniec świata, nie? ;)

Gość gość
18.08 ale mnie rozwalilas z ta kupa kury, juz cie lubie haha, fajna jestes,

Gość gość
Widziałam raz taki niby rosół na korpusie. Szok. To jakaś śmierdząca tłusta zawiesina była, ble.

Gość gość
Gdy nie pracujesz masz obowiazek ugotowac dzieciom i mexowi

Gość gość
dziewczyny to na czym gotujecie rosól zupę ,na kurczaku kosciach, podzielcie się chętnie skorzystam z przepisów innych

Gość gość
Racja rosol na korpusie to niby rosol

Gość gość
dziewczyny to na czym gotujecie rosól zupę ,na kurczaku kosciach, podzielcie się chętnie skorzystam z przepisów innych

Gość gość
Z kury gesi i wspanialy jest tez rosol wolowy , makaron robcie swoj bo ze sklepow jest trujacy bo dodaja cos by w paczkach sie nie popsul, do rosolu dodajcie kawalek bialej kapusty- moj maz uwielbia, rosol musi gotowac sie na malym ogniu

Gość gość
Dzis do ukrainskiego barszczu kupilam wolowine a wczesniej kupilam kawalek lopatki czy biodrowke

Gość zrywaj plon
Teraz wszędzie jest chemia i trucizna począwszy na jedzeniu a kończąc na oddychaniu. Nie ustrzeżemy się tego. jedyna nadzieja w modlitwie do Boga.