Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę Laryngologa o interpretację tomografii komputerowej zatok

Polecane posty

Gość gość

"Przyścienne zgrubienia śluzówki w sitowiu przednim obustronnie, w zatokach szczękowych i w zachyłkach czołowych zatok czołowych. Dyskretne zgrubienia śluzówki w przedniej części zatoki klinowej. Kompleksy ujściowo-przewodowe obustronnie o upośledzonej drożności. Prawoboczne skrzywienie przegrody nosa z ostrogą kostną." Nic z tego nie rozumiem, szukałam w internecie ale ciężko mi idzie, proszę o pomoc..

Gość gość
napisane prosto i jasno, czego tu nie rozumiesz jeśli nie wiesz co to śluzówka, ostroga, niedrożność itd.to Ci nikt nie pomoże tu potrzebny słownik

Gość gość
"Przyścienne, w sitowiu, w zachyłkach (czołowych), w przedniej części zatoki klinowej, Kompleksy ujściowo-przewodowe obustronnie o upośledzonej drożności." żenujący gościu swoją frustracje wyładowuj na swojej rodzinie nie na mnie i nie wiem co to jest ostroga, nie mam pojęcia nigdy się tym nie interesowałam, nie jestem tez z wykształcenia lekarzem WIĘC MAM PRAWO NIE WIEDZIEĆ CO TO ZNACZY. Nie potrzebuje twojego chamstwa więc wsadź go sobie w buty będziesz wyższy.

Gość gość
no i masz odpowiedź na swoje pytanie - zatoki ,a raczej zmiany w nich doprowadziły do zmian w mózgu przeczytaj swoją odpowiedź po wyżej , może zrozumiesz kto jest chamem

Gość gość
Przeczytałam pierwszą odpowiedź na moje pytanie i to mi wystarcza. Żegnam i nie pozdrawiam "Pana" Chama.

Gość gość
masz pozapalnie zmienione śluzówki w zatokach (pogrubione) i jakiś dynks, który mechanicznie zatyka ujście zatoki (ta ostroga) czeka cię septoplastyka czyli korekta przegrody plus pewnie udrożnienie tej zatkanej zatoki

Gość gość barbra
Skrzywienie przegrody nosa z ostroga kostna