Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

dluznicy alimentacyjni jak mozecie uwazac sie za dobrych ojcow

Polecane posty

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
""""" [zg艂o艣 do usuni臋cia] go艣膰 Zniecierpliwiony, po pierwsze nie oczekuj臋 偶adnej odpowiedzi, bo nie przyszed艂em na forum po rady, od tego s膮 prawnicy w realu. Po drugie nie podam na publicznym forum szczeg贸艂贸w, zw艂aszcza, 偶e moja ex uwielbia takie fora i czerpie z nich wiele "cennych" informacji. Podczytuj臋 偶eby wiedzie膰 czego mog臋 si臋 spodziewa膰. Ju偶 wiem - wszystkiego. A ja nie mam ochoty ani nerw贸w na kopanie si臋 z koniem. Spr贸bowa艂em, nie wysz艂o. Mam obowi膮zki wobec dzieci i z nich si臋 wywi膮zuj臋. Nie dzieci wina, 偶e na matk臋 wybra艂em im kogo艣 takiego. To moja wina i ponosz臋 konsekwencje. Trudno. Ale nie dam sobie wm贸wi膰, 偶e to ja post臋puj臋 藕le. Post膮pi艂em 藕le wi膮偶膮c si臋 z t膮 kobiet膮. Odej艣cie od niej by艂o najlepszym, co mog艂em zrobi膰. O dzieci dbam, niczego im nie brakuje. A pieni膮dze wole wyda膰 na wakacje dla nich ni偶 na kolejnego adwokata. S膮dy maj膮 gdzie艣 ludzi i ich 偶ycie. A 偶ycie kiedy艣 odp艂aci mojej by艂ej 偶onie z nawi膮zk膮. Ju偶 zreszt膮 odp艂aca, bo dzieci rosn膮 i coraz mniej chc膮 przebywa膰 u niej. Ja mam 偶on臋, kt贸r膮 kocham, mamy dziecko i dobre 偶ycie mimo wszystko. W*****a mnie niesprawiedliwo艣膰 i bezsilno艣膰. Przez jaki艣 czas by艂em w艣ciek艂y na system, kt贸ry zrobi艂 ze mnie jakiego艣 艣miecia, kt贸ry nie zas艂uguje na wychowywanie w艂asnych dzieci, cho膰 od ich urodzenia to ja si臋 tym zajmowa艂em. By艂em na maksa w****iony, 偶e patrzy si臋 na mnie przez pryzmat tego, 偶e mam penisa, wi臋c z za艂o偶enia jestem tym z艂ym. Ale mi przesz艂o. Skoncentrowa艂em si臋 na dzieciach i 偶onie. A ex niech sobie radzi sama z tym, co naprodukuje. Ju偶 niebawem dostanie rachunek od 偶ycia. """""" Nie wiem , czy ja Ciebie dobrze rozumie. Nie chcesz odpowiedzi a zadajesz pytania. To si臋 jako艣 k艂贸ci.Powt贸rz臋 jednak . Nie poddawaj si臋. S膮dy to jeszcze nie Pan B贸g. Im wi臋cej pozwolimy s膮dom tym mniej nam pozostanie. Po to cz艂owiek z szed艂 z drzewa i utworzy艂 pa艅stwo. Po to by mu s艂u偶y艂o a nie odwrotnie. Twoje za艂o偶enia s膮 zab贸jcze , przede wszystkim dla Ciebie.Wychodz膮c z tych za艂o偶e艅 , to nale偶a艂oby uzna膰 , 偶e nic nie warto robi膰. Bo nic nie ma sensu.. Ja z takim pogl膮dem , zgodzi膰 si臋 nie mog臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Gosciu glupoty piszesz z ta latwoscia ograniczenia praw i nawet nie bede sie przy tym dluzej zatrzymywac bo to oczywiste. To ze rozmawiasz sympatycznie z zerem pokroju zniecierpliwionego jest b wymoqne,nie sadzisz?jedna menda radzi drugiej jak robic w ch..swoje dzieci... Zal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozumiem tych ktorzy burza sie placac np 1000zl alimentow-to duzo.ale to wasze szczekanie o 200-600zl.k***a za te grosze dziecko nie bedzie zylo godnie.matka musi dolozyc 2tyle plus opieka,nieprzespane noce a przede wszystkim ciagla odpowiedzialnosc i czas ktory poseiecasz dzieciom a nie np.dodatkowej pracy.mam nadz szumowiny ze wroci do was karma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰z12 36
Czasem lepiej naprawd臋 nic nie robi膰, a czas zap艂aty i tak nadejdzie. Jestem jakby po drugiej stronie tej waszej dyskusji. Ale staram si臋 by膰 obiektywna bo sytuacje s膮 r贸偶ne i nie mo偶na wk艂ada膰 wszystkich do jednego worka. Ja odesz艂am z ma艂ym dzieckiem. Wiedzia艂am,偶e on mi nie da ani z艂ot贸wki na utrzymanie dziecka, bo liczy艂 na to,偶e sobie nie poradz臋 i wr贸c臋, ewentualnie zaniedbam dziecko i on mi je wtedy bez problemu odbierze. Jakie mia艂am szanse na normalne 偶ycie bez dachu nad g艂ow膮 b臋d膮c na urlopie wychowawczym? Znikome. O rozw贸d wyst膮pi艂am dwa lata p贸藕niej ni偶 odesz艂am w艂a艣nie z tego powodu 偶e ba艂am si臋,偶e odbior膮 mi c贸rk臋 z powodu tego,偶e nie jestem w stanie jej utrzyma膰 i zapewni膰 godnych warunk贸w. Dwa lata walczy艂am o swoje by膰 albo nie by膰. I ku jego zdziwieniu pozew napisa艂a ,, nie kr***** boj膮ca si臋 wszystkiego " ale silna, mocno st膮paj膮ca po ziemi kobieta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
"""""" [zg艂o艣 do usuni臋cia] go艣膰 Rozumiem tych ktorzy burza sie placac np 1000zl alimentow-to duzo.ale to wasze szczekanie o 200-600zl.k***a za te grosze dziecko nie bedzie zylo godnie.matka musi dolozyc 2tyle plus opieka,nieprzespane noce a przede wszystkim ciagla odpowiedzialnosc i czas ktory poseiecasz dzieciom a nie np.dodatkowej pracy.mam nadz szumowiny ze wroci do was karma. """"""" Jeden rodzic ma rado艣膰 . Drugi rodzic zosta艂 jej pozbawiony.Wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰z12 36
M贸j by艂y m膮偶 ma p艂aci膰 300 z艂. Mieszka i pracuje w Anglii. Ma tylko jedno dziecko- nasz膮 c贸rk臋. D艂ug alimentacyjny - co艣 ok 50 tys z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Gosciu glupoty piszesz z ta latwoscia ograniczenia praw i nawet nie bede sie przy tym dluzej zatrzymywac bo to oczywiste. To ze rozmawiasz sympatycznie z zerem pokroju zniecierpliwionego jest b wymoqne,nie sadzisz?jedna menda radzi drugiej jak robic w ch..swoje dzieci... Zal" Wyj膮tkowa p艂ycizna intelektualno-emocjonalna. Jeszcze raz, bo kto艣 czyta膰 nie potrafi najwidoczniej. Istnieje rozr贸偶nienie pomi臋dzy OGRANICZENIEM a POZBAWIENIEM w艂adzy rodzicielskiej (mo偶e jeszcze by膰 zawieszona). Pozbawi膰 rzeczywi艣cie nie jest 艂atwo, trzeba by膰 gro藕nym przest臋pc膮 lub przez d艂ugi czas nie uczestniczy膰 w 偶yciu dziecka, lub zagra偶a膰 jego 偶yciu/zdrowiu. Natomiast ogranicza si臋 w艂adz臋 jednemu z rodzic贸w na mocy przytoczonego ju偶 art. 107 pkt. 2 KRiO. Obecnie tylko je艣li rodzice wsp贸lnie i zgodnie potwierdz膮, 偶e chc膮 mie膰 wsp贸ln膮 w艂adz臋, s膮d tak膮 przyznaje. W momencie je艣li jedno z rodzic贸w nie wyra偶a zgody, s膮d stosuje art. 107 pkt. 2 i jednemu z rodzic贸w MUSI ograniczy膰 w艂adz臋. Bior膮c pod uwag臋 praktyk臋, pogl膮dy wi臋kszo艣ci spo艂ecze艅stwa (akurat kafeteria jest do艣膰 reprezentatywna, jak wida膰), w tym s膮d贸w, w艂adz臋 w takim przypadku powierza si臋 matce, a ojcu j膮 ogranicza. Nie ma to nic wsp贸lnego z tym jakim ojciec jest cz艂owiekiem, mo偶e by膰 najwspanialszy na 艣wiecie. Ja swoich dzieci nie zaniedbuj臋 i nie okradam. Robi to za to ich matka. Ale to matka. Dalsz膮 dyskusj臋 uwa偶am za bezprzedmiotow膮. Jak si臋 chce psa uderzy膰, kij si臋 znajdzie. Najwy偶ej si臋 go wymy艣li. Zniecierpliwiony - nigdzie nie zada艂em pytania. Opisa艂em sytuacj臋. The end. Powracam do biernego czytania. Pozdrawiam wszystkich normalnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰z12 36
,,Jeden rodzic ma rado艣膰 . Drugi rodzic zosta艂 jej pozbawiony.Wszystko" A co z przypadkami, gdy drugi rodzic sam si臋 pozbawi艂 tej rado艣ci i wybra艂 艂atwiejsze 偶ycie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
Je偶eli uwa偶asz , 偶e pytania nie zada艂e艣 , zatem czego oczekujesz , udzielaj膮c si臋 na forum?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
Maz ma corke 10 lat z tak zwanej imprezowej wpadki,gdyz jej mamusia zakochala sie w facecie ktory okazal sie bezplodnym i postanowila zrobic sobie dziecko z kims innym.Po czym mojego meza zostawila a z tamtym sie pobrala i zyja sobie od 8 lat w anglii.My jestesmy 3 lata po slubie i mamy 21 mc corke i placimy alimenty 800 zl wiec czy to jest sprawiedliwe?ponadto maz jest od roku za granica i byl do tej pory tylko 2 razy w polsce na 4 dni.Wiec niezawsze ojciec ktory placi alimenty jest potworem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
fajnego masz m臋偶a chodzi sobie po imprezach i zap艂adnia kole偶anki, gratulacje!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
tak jak napisalam byla to wpadka,ale nie oznacza to ze nie byli ze soba.3 miesiace to dla mnie malo seks wiec dlatego nazwalam to wpadka.Dziekuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka temat o tych
co nie p艂ac膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a teraz jeszcze raz tylko z sensem poprosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A jaka to r贸偶nica czy
wpadka, czy nie? Dziecko jest tak,czy siak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
"""""" go艣膰z12 36 ,,Jeden rodzic ma rado艣膰 . Drugi rodzic zosta艂 jej pozbawiony.Wszystko" A co z przypadkami, gdy drugi rodzic sam si臋 pozbawi艂 tej rado艣ci i wybra艂 艂atwiejsze 偶ycie ? """"呕aden rodzic , sam rado艣ci si臋 nie pozbawi.Chyba , 偶e ten rodzic to jaki艣 psychopata. . Ale to s膮 wyj膮tki nieliczne.A na to jak wygl膮da ma艂偶e艅stwo i rodzina pracuje oboje ma艂偶onk贸w. Przy czym , kobieta musi zna膰 swoje miejsce w szyku. Jak jest mi臋dzy ma艂偶onkami, tak ma i dziecko. Dlatego w ma艂偶e艅stwie najwa偶niejsi s膮 rodzice a nie dziecko. I co Ty rozumiesz pod poj臋ciem "" 艂atwiejsze 偶ycie "" .Mo偶e kto艣 wybra艂 mniejsze z艂o? Aczkolwiek tego nie usprawiedliwiam.Uwa偶am ,偶e nale偶y o ma艂偶e艅stwo , rodzin臋, walczy膰.Ale czasem cz艂owiek jest ju偶 bezsilny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jestem facetem i nigdy
nie zrozumiem faceta, kt贸ry nie przejmuje si臋 losem swojego dziecka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
Wiem jaki jest temat.Tylko po prostu nie moge sluchac jak ktos twierdzi ze powinno sie zawsze placic na dziecko.Nie zawsze jest tak ze przykladowy ojciec ktory nie chce placi alimentow jest winny a matka jest swieta i biedna.Widze ze wszystkich wrzucacie do jedneego worka i kazdy kto nie placi lub czy nawet placi to i tak jest zly.A samotne matki zawsze pokrzywdzone.Litosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
A pozatym moj maz tez nie placil alimentow dopiero gdy ozenil sie ze mna to ja go zmusilam zeby zaczal placic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
Samotna matka to pora偶ka a nie pow贸d do dumy.I przywilej贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ZZZzniecierpliwiony Samotna matka to pora偶ka a nie pow贸d do dumy.I przywilej贸w. Powiedz to fiutom kt贸rzy p艂odz膮 te dzieci.......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
Samotna matka to pora偶ka a nie pow贸d do dumy.I przywilej贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A pozatym moj maz tez nie placil alimentow dopiero gdy ozenil sie ze mna to ja go zmusilam zeby zaczal placic. To teraz p艂aci po 800z艂,i si臋 ciesz 偶e jeszcze nie kibluje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰z12 36
,,""""呕aden rodzic , sam rado艣ci si臋 nie pozbawi.Chyba , 偶e ten rodzic to jaki艣 psychopata. . Ale to s膮 wyj膮tki nieliczne.A na to jak wygl膮da ma艂偶e艅stwo i rodzina pracuje oboje ma艂偶onk贸w. Przy czym , kobieta musi zna膰 swoje miejsce w szyku. Jak jest mi臋dzy ma艂偶onkami, tak ma i dziecko. Dlatego w ma艂偶e艅stwie najwa偶niejsi s膮 rodzice a nie dziecko. I co Ty rozumiesz pod poj臋ciem "" 艂atwiejsze 偶ycie "" .Mo偶e kto艣 wybra艂 mniejsze z艂o? Aczkolwiek tego nie usprawiedliwiam.Uwa偶am ,偶e nale偶y o ma艂偶e艅stwo , rodzin臋, walczy膰.Ale czasem cz艂owiek jest ju偶 bezsilny." ///.../// M贸j by艂y m膮偶 sam si臋 pozbawi艂 tej przyjemno艣ci, bo to on przesta艂 si臋 kontaktowa膰 z c贸rk膮. Nie chcia艂 jej odwiedza膰. Wybra艂 mniejsze z艂o ? Dla kogo? Chyba dla siebie, bo napewno nie dla dziecka, kt贸re nie zna ojca. Mniejsze z艂o bo nie pomaga艂 w utrzymaniu go, a tym samym skaza艂 na ,,gorsze 偶ycie"? Kobieta ma zna膰 swoje miejsce w szyku? Czyli co? Ma s艂ucha膰 swojego Pana, by膰 mu pos艂uszna, nie mie膰 w艂asnego zdania, by膰 s艂u偶膮c膮, sprz膮taczk膮, da膰 si臋 poni偶a膰 i co gorsza bi膰? Nie chcia艂am ,,zna膰 swojego miejsca w szyku"- dlatego uciek艂am. I zwi膮zek w kt贸rym jest ,,miejsce w szyku" to nie jest ma艂偶e艅stwo. Ma艂偶e艅stwo to przede wszystkim partnerstwo. Mam t臋 przyjemno艣膰 mie膰 m臋偶a. I wiem jedno nigdy w 偶yciu nie zostawi艂by mnie i dzieci bez pomocy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
dlatego zaczal placic:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZZZzniecierpliwiony
"""" go艣膰 ZZZzniecierpliwiony Samotna matka to pora偶ka a nie pow贸d do dumy.I przywilej贸w. Powiedz to fiutom kt贸rzy p艂odz膮 te dzieci....... """" Sami ich nie p艂odz膮.A kobiety jak strac膮 przywileje to mo偶e w ko艅cu zaczn膮 si臋 szanowa膰.I b臋d膮 uczciwe.Gdyby艣 Ty do mnie wyrazi艂a si臋 si臋 w ten spos贸b , w oczy , przesta艂aby艣 mnie interesowa膰. Ale w Tobie takie zachowanie tkwi . I pr臋dzej czy p贸藕niej na wierzch wyjdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
Dokadnie.Gdyby dziewczyny rzadziej rozkladaly nogi a czesciej zaczely myslec i sie szanowac to moze mniej byloby takich sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰z12 36
,,evelka345mn Tylko po prostu nie moge sluchac jak ktos twierdzi ze powinno sie zawsze placic na dziecko." Powinno si臋 p艂aci膰 zawsze, bo dziecko nie jest w stanie si臋 samo utrzyma膰. ,,Nie zawsze jest tak ze przykladowy ojciec ktory nie chce placi alimentow jest winny a matka jest swieta i biedna." Ale tu nie chodzi o to kto winny, kto nie. Jest dziecko i trzeba je wsp贸lnie utrzyma膰. ,,Widze ze wszystkich wrzucacie do jedneego worka i kazdy kto nie placi lub czy nawet placi to i tak jest zly.A samotne matki zawsze pokrzywdzone." Z tym te偶 si臋 zgodz臋. Bo jeden nie p艂aci bo naprawd臋 nie ma z czego, inny bo tak mu wygodniej. Gdy zosta艂am samotn膮 matk膮 nigdy nie uwa偶a艂am si臋 za pokrzywdzon膮. Wtedy to w艂a艣nie czu艂am,偶e 偶yj臋. Pokrzywdzona to by艂am w ma艂偶e艅stwie. Bo niby czemu mam by膰 pokrzywdzona? Bo 300 z艂 mi nie zap艂aci艂? Faktycznie mog艂abym si臋 wzbogaci膰 zbytnio albo co gorsza do fryzjera p贸j艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evelka345mn
gosc 12 36 Placi sie alimenty bo niestety sie musi .Takie mamy prawo i ja to respektuje chociaz mam inne zdanie.Ale czasem warto sie zaglebic w fakt czemu jest tak a nie inaczej.A nie tylko osadzac kogos czemu placi czy czemu nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"""" go艣膰 ZZZzniecierpliwiony Samotna matka to pora偶ka a nie pow贸d do dumy.I przywilej贸w. Powiedz to fiutom kt贸rzy p艂odz膮 te dzieci....... """" Sami ich nie p艂odz膮.A kobiety jak strac膮 przywileje to mo偶e w ko艅cu zaczn膮 si臋 szanowa膰.I b臋d膮 uczciwe.Gdyby艣 Ty do mnie wyrazi艂a si臋 si臋 w ten spos贸b , w oczy , przesta艂aby艣 mnie interesowa膰. Ale w Tobie takie zachowanie tkwi . I pr臋dzej czy p贸藕niej na wierzch wyjdzie. Tak jak w Tobie tkwi chamstwo granicz膮ce z g艂upot膮 frajerze,zwracasz uwag臋 w temacie obok m艂odej kobiecie kt贸ra w styczniu straci艂a m臋偶a,ma ma艂e dziecko,m膮偶 zmar艂 na raka k***o na pisowni臋.Zapytaj si臋 sobie jakim idiot膮 i chamem trzeba by膰 by nie zrozumie膰 takiej sytuacji 艣mieciu.

Udost臋pnij ten post