Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem jak mozna przytyc 25 kg w ciazy

Polecane posty

Gość gość
Ja we wszystkich trzech ciazach przytylam 9- 10 kg wiec da sie, nie ma co jesc za dwoje. Pozdrawiam wszystkie ciezarne :)

Gość gość
ja przytyłam w ciąży 9 kg, 2 tygodnie po porodzie ważyłam już tyle ile przed ciążą, w ciąży pracowałam do 7 mc, w domu normalnie sprzątałam, gotowałam do samego końca, moja szwagierka od razu jak się dowiedziała, że jest w ciąży poszła na L4, zaprzestała wszystkich robót domowych, tylko leżała brzuchem do góry, przytyła około 20 kg, pół roku po porodzie nadal rozpacza, że jeszzcze ponad 5 kg jej zostało :)

Gość gość
Ja tez pracowalam prawie do konca. Zdrowo jadlam , nie o jadalam sie za dwoje. Na slodycze wogole nie miałam ochoty, mimo że przed ciaza uwielbialam. Przytylam 20 kg a bylo to wynikiem puchniecia. Po porodzie zeszlo mi od razu 10 kg, reszta stopniowo bez żadnej diety czy cwiczen. Nie mozna powiedziec ze kazda ktora przytyla objadała sie za dwoje bo róznie bywa.

Hej ;) ja przytylam 25 kg. Ale nie bede was czarowac ze duzo nie jadlam. Ja zarlam wszystko co mi w rece wpadlo ;) przed ciaza 69 kg w dniu porodu 95 kg . U mnie to byly kebaby, kfc , tona slodyczy. No i oczywiście mowilam sobie a co mi tam ;) po ciazy sie schudnie. Waze tyle co przed ciążą a moj syn ma 7 miesiecy. Jeszcze 12 kg do zgubienia ;) pozdrawiam ;)

Gość gość
Ja przed ciąża miałam BMI 18,8. Czyli niedowagę. W ciąży przytyłam 21 kg. Tydzień po porodzie byłam juz 14kg na minusie. Tycie w ciąży to nic innego jak zbieranie zapasów do karmienia piersią. Ty najwidoczniej zapasy miałaś po boczkach przy BMI 24 :] Nie ładnie jest oceniać innych.

Gość gość
Ja też nie rozumię jakim cudem przytyłam 25 kg w ciąży. Na początku co miesiąc 1- 2 kg, przełom 6 i 7 miesiąca to 10 kg, później również 1-2 kg. A jadłam od początku tyle samo :(

Gość gość
jesteście szalone wyzywając sie od świń i która zjada więcej każdego organizm ma inna przemianę materii i ja tez przytyłam 20kg a nie jadłam nie wiadomo czego po prostu jak to powiedział lekarz hormony inaczej pracują i tak sie dzieje i pije dużo soków jem owoce ale nie mam ruchu bo jestem na podtrzymaniu nie moge za wiele chodzić a o ćwiczeniach nie ma mowy wiec jest jak jest ważne by dziecko było zdrowe

Gość gość
Ja też nie rozumiałam jak mozna tyle przytyć, dopóki sama nie przytyłam. Jedzenie takie jak zawsze. Rano śniadanie 2 kanapki, po 3 h kanapka w pracy jedna a po 2 h kolejna kanpaka i po 3 h obiad. I koniec. Pizza , kebab raz na miesiąc. Kawałek ciasta co niedziela. 25 tydzień i 12 kg na plusie. Skąd nie wiem, a doktorka powiedziała że na pewno jeszcze z 10 kg przybiorę,. Dodam że codziennie tak około 15 min rowerek stacjonarny. G.... nie ma reguły. Zbiera się woda, puchnie wszytsko. A żebym ja jeszcze leżała. Ja cały czas jeżdżę do pracy, potem zakupy, gotowanie, sprzątanie. I nic. Każda kobieta inaczej reaguje. MOja znajoma np. objada się i to przez wielkie O. Potrafi kurczaka na noc zjeść całego i nic nie przybiera. Tylko brzuch rośnie.

Gość gość
Zależy co rozumiecie pod pojęciem "przytyć w ciąży". Przecież to, że kobieta ma w dniu porodu 25 kg więcej niż przed ciążą wcale nie znaczy, że tyle przytyła. Dziecko, łożysko, wody płodowe i woda zgromadzona w organizmie swoje ważą. Niektóre kobiety strasznie puchną. Te 25 kg to tylko w niewielkim stopniu może być tłuszcz. Ja w dniu porodu miałam 25 kg na plusie, po ciąży zostało mi siedem. Czyli w rzeczywistości przytyłam 7 kg. A do tego wcale nie trzeba jakoś wybitnie się obżerać.

Ja przytylam w ciazy ponad 20kg. Wizualnie nie bylam gruba, ewidentnie bylo widac ze wiekszosc skupila sie w brzuchu :) przed ciaza wazylam 63kg przy 176cm wzrostu. Niestety nigdy nie zeszlam do wagi sprzed ciazy, nie dalo tez nic karmienie piersia przez ponad dwa lata... i nie czulam sie z tym jakos wybitnie zle. Poza tym sa stany chorobowe ktore powoduja nadmierne tycie zarowno w ciazy jak i po/przed... odrobina zrozumienia, taktu i empatii nie szkodzi zdrowiu.

Gość gość
Ja przytylam 21 i co z tego? Widze ze niektore sie chca tu dowartosciowac jak w poscie ze te co rodzily sn sa lepsze od tych co mialy cc. Jak sie nie mozna dowartosciowac w inny sposob to mozna chociaz w taki..zal mi Was.

Gość gość
Ważne jak się wygląda po ciąży dziewczyny. :)

Gość gość
Normalnie mozna przytyc, ja w kazdej ciazy przybieralam okolo 20kg, potem samo schodzilo. A jadlam tyle co zawsze.

Gość gość
Już tu ktoś tłumaczył, ale powtórzę - często tyle tyją osoby z niskim BMI, ponieważ organizm tworzy rezerwę tłuszczową. Jestem tego najlepszym przykładem: przed ciążą 50 kg przy wzroście 168, teraz w 27 tyg + 10kg. Dużo, a wcale się nie przejadam. Organizm magazynuje. Jeżeli autorka na starcie miała BMI 24, to znaczy że już miała zapas tłuszczu, więc w ciąży przytyła mniej.

Jak można przejmować się swoją wagą w ciąży i po?!? Trzeba być wyjątkowo pustym i pozbawionym miłości, by przy takim cudzie, jakim jest bejbiś, myśleć o figurze... Prawdziwa mama ma obwisłe cycki, rozstępy i boczki-bo nie boi się poświęcić dla cudu, jakim jest MACIERZYŃSTWO!!! Mój mąż mnie kocha i akcpetuje, dla córki jestem chodzącym ideałem- a opiniami pustych lasek, co wolą iść na siłownię niż pobawić się z dzieckiem się nie przjemuję- bo to ja jestem cudowną matką a nie one!

Gość gość
Cukrzyca ciążowa? Ona wręcz sprzyja NIE tyciu w ciąży.

Gość gość
Kobieto nierozumiejąca jak można tyle przytyć.....można najwidoczniej masz ograniczone myślenie ja jadłam przed ciążą wszystko a w szczegulności słodycze 2 snikersy dziennie to norma ale też wykonywałam intwnsy weną prace fizyczną a tu nagle trach zwolnienie ze względu ciężkiej pracy fizycznej organizmowi brakuje aktywności a ciąża ma swoje prawa smakuje wszystko co oczy zobaczą a metabolizm się zmienia.......ale to dla inteligentnych infooo bo co niektórzy niezrozumieją

Gość gość
A chciałam wspomnieć jeszcze że przed ciążą ważyłam 56 kg w pierwwszych 3 miesiącach przytyłam osiem kg i to właśnie dlatego że byłam szczupła w sumie same mięśnie i niepotrafię niestety nad tym zapanować....ciąża ma swoje prawa i tyleee tymbardziej jeśli spodziewamy się dziewczynki

Gość ja mam podobnie, przed ciąża dużo ćwiczeń, których w trakcie nie mogę wykonywać, chociażby ze względu na chroniczne zmęczenie i tętno... Teraz 5 msc i +10 kg. Mam to gdzieś inzgadzam się ze stwierdzeniem, ze niektórzy maja ograniczona wiedzę - moja lekarka powiedziała, ze każdy ma inaczej w ciąży i tego nie przeskoczymy.

Gość gość
Dpkladnie jak juz ktos wczesniej pisal gromadzaca sie woda i zmiany hormonalne.. Ja w kazdej ciazy przytylam niecale 20kg a nie mam pojecia od czego skoro bardzo mało jadlam bo nie mialam wgl apetytu. Normalnie zawsze bylam szczupla i moge se pozwolic na bardzo duze ilosci jedzenia i slodyczy i wgl nie tyje. Jestem 5 miesiecy po porodzie a juz waze 52 przy 170.. a teraz jem caly czas w porownaniu do ciazy bo wlasnie w ciazy nie chcialam specjalnie przybrac i jednak cos zwracalam uwage na to co jem a i tak kilogramy rosly.

Gość gość
Ja przytylam 17 kg. Najwievej w 3 trymestrze. Do 20 tc mialam tylko 2 na plusie. Moja polozna stekala, ze teraz norma jest tycie do maks. 13 kg, ze jak ja wygladam. Odpalilam jej ze to moje cialo i moj problem. Tak najbardziej bezczelne i zlosliwe sa baby wlasnie. Moja gin tez cos wspominala, choc grzeczniej, o tych niby normach do 12-13kg. A jak na 2 ostatnie wizyty trafilam do faceta( bo moja miala szkolenie), nie piwiedzial ani slowa o mojej wadze.

Gość gość
Jak przytyć 21 kg? Normalnie. Być na kuchni mamy. Teraz mieszkam sama, sama gotuję - 32 tc - 6 kg na plusie. Poza tym nie bez znaczenia jest to, ze wtedy była to moja pierwsza ciaza, dogadzałam sobie. Teraz jestem bardziej swiadoma konsekwencji. Ale z kawy nie zrezygnowałam... - pije jedna dziennie, z ekspresu.

Gość gość
Ja też przytyłam 20kg. Jadłam normalnie. Miałam dużo wód płodowych i zatrzymanej wody w organizmie. Dziecko małe też nie było. 2 miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą - 50,5kg. Przed ciążą 52kg.

Gość gość
A ja w tej ciąży mam taki szał na pączki, że zabiłabym każdego kto by mi go odmówił :) i co? nie oceniam nikogo kto co je,ile waży i co robi ze swoim ciałem w trakcie i po ciąży. Dajcie kobietom żyć i czekać na dziecko a nie zaglądać w garnki. To jedyny czas kiedy bez wyrzutów można sobie podjeść :) Na szczęście rodzę za 2 tygodnie a waga urosła o 9kg przed ciążą 63kg więc norma. Pozdrawiam wszystkie mamuski, nie ma co sie przejmować nietolerancyjnymi siksami :)

Gość gość
A ja to rozumiem bo sama tak miałam w obu ciążach i wcale dużo nie jadłam, za to byłam spuchnieta jak banka. W dwa miesiące wracałam do swojej wagi a potem ważyłam jeszcze mniej niż przed ciążą. I nie wiem dlaczego tak się działo.

Gość gość
Ja przytyłam 17 kg. Ale miałam wielowodzie i właśnie nadmiar wody spowodował taka wagę. Po porodzie spadłam odrazu nawet mniej mnie było na wadze niż przed ciążą. Moja kumpela przytyła 30 kg. Ale też wszystko zrzuciła. Wygląda bardzo dobrze. Jedna się obżera i zgrubnie 10 kg a druga je rozsądnie i nabierze 30 kg. Po co odrazu kogoś osądzać i obgadywac. To też zależy czy na początku się wymiotuje itd czasami właśnie na samym początku można zrzucić parę kilo i już .

Gość gość
Jelsi kobieta przed ciążą jest na ciągłych dietach to i wiecej może przytyc;) Ja przed 58/172.. Zdziwilam sie jak zobaczylam ile mozna przytyc jedzac zupyyy warzywne heeee...tydzien po porodzie okazalo sie ze to wodaaa....w duzej mierze... I tydzien po porodzie wazylam 53kg!!!... Takze mnie dzieciak jeszcze zezarl z miesni tez haha ... Widoczne po kozakacb masakra Druga ciaza... 8kg do zrzucenia po ciazy... Zeszlo w 3 miechy . Normalne jak dla mniezdrowe odzywianie Zawsze bylam b. Aktywna fiYcznie!

Gość gość
To ja wyzej.. W pierwszej i drugiej przytylam 24kg ...w 3 planuje mniej hahahahah

Gość gość
Każda z nas jest inna, są różne powody, ale nie ukrywajmy, często jednak jest to objadanie się, "usprawiedliwiane" tym że jemy "za dwoje" (a powinno się jeść DLA DWOJGA). Ja rozumiem, jak ktoś ma w ciąży zachcianki, ale mamy też rozum, prawda? Mnie w ciąży okropnie, ale to OKROPNIE ciągnęło do chipsów i koreczków śledziowych. Ale jakoś umialam się opanować, jadlam pół paczki chipsow na tydzień na spółkę z mężem, i opakowanie koreczkow na tydzień - po kilka sztuk dziennie, ale nie każdego dnia. Zachodząc w ciążę miałam na wadze jakoś 55-56 kg (162 cm). zatem jakaś tam szczupła nie byłam ale całkiem spoko figura. kilka ndi przed porodem, w 39. tygodniu, ważyłam 68,5 kg. uważam, że sporo przybralam na wadze. Moja znajoma, w zasadzie żona kolegi z pracy mojego męza, w ciązy była rok później. między naszymi dziećmi jest 10 miesięcy różnicy. ona zachodząc w ciąże ważyła 65-do 70 kg - na oko oceniam, nieco wyższa ode mnie ale nie za dużo, nie była gruba ale taka "postawna". przed porodem ... masakra. po porodzie ... okropność. sama się przyznała, że przytyła ponad 30 kilo ... jak? otóż - znowu, sama się przyznała - jak miala ochotę to jadła 1 litr lodów do kawy, albo słoik nutelii oglądając film z mężem o 22giej :O teraz dzieci mają moje 4 lata, jej 3. ona nadal ma okropną nadwagę. bo waży na pewno co najmniej 80 kg a mierzy maksymalnie 167 cm.

Gość gość
ja mam malutkie dziecko bo corka ma 5 miesiecy. na szczescie spi juz pieknie cale noce 9 godzin od miesiaca :) nie ma kolek itd. oby tak dalej tfu tfu. ale do rzeczy. w ciazy przytylam 17 kg. przed ciaza bylo 61 kg a jestem niby "wysoka" bo 168cm ,ale czy to serio wysoki wzrost? nie sadze. niewazne, w kazdym razie juz miesiac po porodzie bylo 12 w dol. nie wiem jak. piersia karmilam tlyko kilka tygodni bo byly probelmy itd. bez szczegolow. Moja przyjaciolka urodzila dobre kilka lat temu, rodzac miala 32 lata. i ona obecnie jak ma juz blisko do 40stki to ma lepszą figure niz miala na studiach. powaga. Na studiach owszem jedrne duze sterczace piersi, fajne biodra, ale tez spore udziska i nie za fajny brzuch. a teraz to ona ma talie osy !! i jakie nozki!! tak ze kazda jest inna. aaaa tamta kolezanka w ciazy to duzo jadla akurat, ale regularnie. nie miala ochoty na przekaski zadne i podjadala rzadko, o ile wiem.