Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem jak mozna przytyc 25 kg w ciazy

Polecane posty

Gość gość
Autorko przed ciaza wazylas duzo....

Gość gość
w pierwszej ciaży miałam na plus 20kg -straszne obrzęki całego ciała -10 dni po porodzie waga była sprzed ciąży.

Gość gość
a Ty ile ŻARŁAŚ przed ciążą ze Twoje BMI to 23-24? teraz pewno wyglądasz jak maciora:P

Gość gość
Noja kolezabka za glowe sie lapala jak slyszala przez tel ile przytylam. 28 kg. Do porodu szlam spuchnieta jak balon. Ale po pologu zostalo mi 6 kg ktore szybciutko zlecialo. Kolezanka przytyla 16 ale 10 za noc nie mOe zrzucic pomimo ze dziecko ma 3 lata. Ostatnie 10 kg zlapalm na patologii ciazy jedzac tylko szpitalne jedzenie.

Gość gość
W moim szpitalu na bank by zrzuciła z 5 kg :) Nie ma reguły kto ile przytyje. Ja byłam przygotowana na 15 kg na plusie a póki co wyglądam lepiej niż przed ciążą (pomijam brzuch). Waga u niektórych wynika z opuchlizny i potem te kg szybko lecą w dół. Czasem właśnie szybciej zrzucić te 20 kg niż 6, nie ma reguły.

Gość gość
ja 15 na plusie mialam w 22tc. Jadlam moze nieco wiecej niz przed ciaza(rzucilam palenie), a ogolnie lubie jesc, ale przed ciaza nie tylam, taka przemiana materii chyba. Moj BMI wynosil 18, to i tylam wiecej, az do wykrycia cukrzycy, wynik- do porodu mialam 10kg wiecej

Gość gość
Można, można, ja w pierwszej ciąży przytyłam 30kg i nie bede ukrywać, ze jadłam dużo i praktycznie wszystko a poza tym okropnie puchlam, w drugiej ciąży 16 a też jadłam dużo, np w I trymestrze musiałam ciągle coś jeść żeby nie wymiotować zolcia, miałam ogromna ochotę na napoje gazowane a przed ciąża napilam się tylko sporadycznie a poza tym mam zaburzenia jedzenia, mam napady kompulsywnego jedzenia, nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu, ale powoduje wyrzuty sumienia, szczególnie podczas stresu muszę odreagować jedzeniem, inni żeby odreagować sprzątają, biegają a ja jem:( pewnie mnie tu zaraz zjedziecie ale trudno:) dodam tylko ze po ciąży chudlam powoli ale potem ważyłam mniej niż przed porodem a się nigdy nie odchudzalam bo nie umiem przy takim jedzeniu

Gość gość
To prawda, dużo kobiet na wieść o ciąży zaczyna więcej jeść a jak się nie pali to zwalnia też metabolizm i JA uważam, ze wiele kobiet tyje przez to właśnie w ciąży chociaż głośno się tego nie mówi ale na ludzie zawsze się przy......la do czegoś a to do palenia a to do tycia.

Gość gość
Przed ciaza wazylam 46 kg, przytylam 18, brzuch jak na bliznieta (duzo wod, dzicko 4300 i 61 cm) ale mi lekarz sam mowil, ze nadrobie w ciazy, bo jestem bardzo szczupla i ze to nic zlego w moim przypadku. I nie, nie zarlam, ale mialam pozniej mnie rucu bo brzuch 3 miesiace przed porodem mialam taki jak niektore nawet w koncowce ciazy nie maja i on mnie spowalnial strasznie, nawet raz na pociag sie spoznilam jak jechalam do tesciow, bo myslalam, ze mniej czasu mi zajmie droga na stacje, a szlam 2 km wtedy i potem to juz sie wloklam , bo brzuch doslownie wciskal mnie w ziemie. Dodaatkowo napuchlam, na twarzy tez, ze nawet znajomi nie poznawali mnie na ulicy. a juz 3 dni po porodzie milam 10 kg mnie i jeszce 3 spadly mi w tydzien, wiec zostalo 5, ktore tylko dzialalo na korzysc, ale schudlam znowu do wagi sprzd ciazy ;( A tak mi brakuje tyc dodatkowych 5 kg i za nic nie moge przytyc.

A ja powiem tak "Syty głodnego nie zrozumie " :D Można,można ;) A jak ? A tak że różnie z tym bywa ;) Nigdy nic nie jest tylko białe lub czarne.Może to zwykłe obżarstwo,leżeniem plackiem,choroba,hormony lub coś innego. Ja przytyłam 25 kg :o Grunt że schudłam :P

Gość gość
każdy jest inny więc odczep się

Gość oho ho ho hod
W pierwszej ciąży przytyłam niewiele i karmiąc piersią praktycznie wszystko zrzuciłam ale koszmar zaczął się po 2 dziecku. W samej ciąży ok ale po zakończeniu karmienia w ciągu roku przytyłam 28 kg. Tak 28 kg bez zmiany nawyków żywieniowych ale za to z większą ilością ruchu bo przy dwójce dzieci nie ma mowy o odpoczynku. Okazało się to wina tarczycy. Aktualnie leczę się od jakiegoś czasu pod okiem endokrynologa, dietetyka i onkologa.

Gość gość
Autorko, przytyłam w ciąży 20kg - uwaga, uwaga! Nie żarłam. Tylko jadłam. Weź pod uwagę, że na wagę kobiety ciężarnej składa się waga dziecka, waga łożyska, płynu owodniowego iiii płynów w organizmie. Tak więc w dwa tygodnie po porodzie (bo w takim terminie wróciłam do domu i weszłam na wagę) miałam 5 kg na plusie a nie 20 kg.

Gość gość
ja tez zauważyłam taką zależność kobieta szczupła przed porodem tyje więcej w ciąży od grubasa ale tez w kilka dni gubi te ''20 kg '' a grubas sprzed ciąży może przytyć tylko 10 i te 10 mu zostanie nie zgubi tego tak łatwo , autorko ty będziesz miała tą 10 tke nadprogramowo i w życiu tego nie zgubisz bo jesteś zaniedbana i gruba , jak kobieta nosząca w sobie nowe życie może ubliżać drugiej kobiecie mówić o niej że żre ? kim ty jesteś żałosna babo ?

Gość gość
ja przytylam 23 kilo. jadlam na co mialam ochote. po porodzie blyskawicznie samo zeszlo. az za duzo. teraz na szczescie nieco przytylam i waze 58 przy 166 i mnie taka waga najbardziej pasuje.

Gość gość
Przytyłam 25kg. Jadłam jak przed ciążą tylko zdrowiej. Miałam masywne wielowodzie i puchłam. Wyglądałam okropnie. Do wagi sprzed wróciłam w 2 miesiące, w kolejne 2 zjechałam jeszcze pięć kilo.

Gość gość
Po co się tłumaczycie, że jadłyście zdrowo a przytyłyście i tak 20. zakompleksiona autorka i tak nie zrozumie :D widocznie wielu rzeczy jeszcze nie rozumie hehe

Gość gość
Kapitalny temat, aby się baby pogryzły. KAŻDA CIĄŻA JEST INNA, KAŻDA KOBIETA JEST INNA! Nie wiem o co tutaj ta zawiść i chamstwo. Czasem ta co waży 80 kg ,tyje tylko 9 co oznacza, że tak naprawdę nie przytyła wcale. A ta co waży 55 przytyje 15 i waży mniej niż ta 80 przed ciążą. Jeśli kobieta w ciąży, będzie miała problemy z trzustką, czy wątrobą to przytyje nawet jak nie będzie nic jeść. Jeśli będzie mieć problemy z nerkami, to samej wody może mieć 10 kg. Często wystarczy jeść po 2 kg owoców dziennie nie jedząc zbyt dużo ogólnie i też się tyje. Przytyłam w drugiej ciąży 13 kg, samo dziecko ważyło po urodzeniu ważyło 4,5.

autorko, przestań się obżerać :O ja do 40tc przytyłam 7kg, a ty w 33tc maż już 9? :O :O :O skoro nie należysz do chudzin to więcej jak 9kg przytyć nie powinnaś! Cholera, u kogoś widzi, a na siebie nie zwraca uwagi :P

ja tam nie pamietam ile przyczytal, ale sporo- uwielbiałam ten czas, kiedy każdy mi dogadzał i podsuwał jedzenie :) Pierwszy i ostatni raz, kiedy bezkarnie, pod czujnym okiem teściowej, jadłam i jadłam pyszności. To tylko waga, jeśli człowiek sie rusza to i aktywność zostaje wiec jaki problem? Ja cały czas pracowałam, byłam w formie więc i te kilogramy mi nie przeszkadzały. Całośc ( i pare kilo w gratisie) zrzuciłam rok po porodzie. Nie przywiązujcie ludzie takiej wagi do...czyjejś wagi :) Potem ludzie wpadaja w kompleksy, bo cały czas wymaga sie od nich idealnej figury- juz chociaż cieżarnym odpuście :)

Gość gość
do autorki BMI masz może 23 ale IQ =O. Tyle w temacie.

Gość gość
nie martw się autorko :) nie każda musi być mądra i wszystko rozumieć :) są ludzie grubi i chudzi, są wysocy i niscy.. są mądrzy i jesteś ty :)

Gość gość
Nie martw się autorko, tu żadna się nie przyzna, ze poleciała w pierwszym miesiącu na L4, a potem z nudów zamieszkała w lodówce i przytyła przez swoje lenistwo i obżarstwo. Taaak, wszystkie były chore i żadna nie ponosi odpowiedzialności, że przytyła dwa razy tyle co norma. A potem wszystkie to bez problemu zrzuciły w ciągu tygodnia. Tylko skąd tyle tematów, gdzie wyraźnie dziewczyny piszą, ze dziecko ma rok, a im po ciąży wciąż jeszcze zostało sporo kg. Ja przyznaję, że przytyłam sporo, bo 14 kg. A dlaczego? Bo zawsze się odchudzałam, a nagle byłam w ciąży i mogłam sobie odpuścić. Potem naszła mnie ochota na lody, ale w pewnym momencie stanęłam na wagę i powiedziałam sobie dość. Nie można ciąż tłumaczyć łakomstwa. Do wagi wróciłam po 6 tygodniach. Ale tu większość będzie się okłamywać sama przed sobą, ze hormony, że woda, że tarczyca....

Gość gość
Przed ciąża miałam BMI 17. Tak 17. Byłam przeraźliwie chuda. Poszłam na L4 w 5 tc. Dlaczego? Bo zaczęłam krwawić. Całą ciążę przeleżałam, a to w szpitalu, a to w domu. Zwolnienie miałam leżące. Nie jadłam dużo, bo od początku do końca wymiotowałam minimum 3 razy dziennie. W dniu porodu byłam 26 kilo na plusie. Rok po porodzie moje BMI wynosi 20, ale pewnie niebawem wrócę do wagi sprzed ciąży.

Gość OSO
Nie rozumem jak mozna byc tak glupim i okrutnym piszac takie komentarze a przoduje w tym pani, ktora w ogole rozpoczela ten watek. Sa dziewczyny, ktore przez cala ciaze przytyja tylko 9kg i takie co 30kg, ciaza to wielki wysilek dla organizmu, to hormony, zatrzymywanie wody etc, sa dziewczyny, ktore aby utrzymac ciaze musza lezec wiekszosc czasu w lozku. Niektore zrzuca i 30kg w 2 mieisace a sa i takie co beda z 5kg bujac sie kolejne 2 lata. Ale jak to mozliwe, ze jest tutaj tyle komentarzy pelnych zlosci, wrednych i potepiajacych od was kobiet? Jak mozna przez pryzmat tylko i wylacznie swojej ciazy tak oceniac innych? KAZDA CIAZA JEST INNA! Moja ciotka w ciazy przytyla 25kg i schudla 30kg w 2 miesiace po!!! Moja matka przytyla cala ciaze 6,5kg obydwie panie sa bardzo szczuplymi kobietami, kazdej gospodarka hormonalna reagowala inaczej na ciaze i na szczescie im nikt w tamtych czasach "nie dowalal" jak tutaj co po niektore urokliwe-przemadrzale paniusie. Wiec szczerze odczepcie sie i pilnujcie swoich tylkow ignorantki.

Gość gość
co za idiotyczny temat, równie dobrze mogę napisać że nie wiem jak można przytyć 7kg w ciąży.. moje dziecko ważyło w chwili porodu 4,5kg... dzień po porodzie jak stanęłam na wagę miałam o 16kg mniej z tychże 25 jakie przybrałam więc to nie z obżarstwa te 16kg się wzięło... nie żarłam skrzynkami a mimo to skoczyła waga dużo, owszem nie głodziłam się ale tez nie jadłam słodyczy tonami ani jakichś smakołyków tylko normalnie jak zawsze, dziś jestem już 4 lata po porodzie ale 6kg dodatkowe po ciąży zostało, nie pomogły ćwiczenia ani dieta, może za mało woli z mojej strony, ale była czas kiedy wręcz głodowałam bo nie miałam pieniędzy an jedzenie a schudnąć nie schudłam, wiec to chyba kwestia takiej mojej "urody"

Gość gość
Mam wrazenie ze wazniejsze jest teraz abys dbala o siebie czyli zdrowo odzywiala, przechodzila odpowiednie badania, moze do szkoly rodzenia sie zapisala, czytala fachowa literature o okresie noworodkowym i niemowlecym, o pologu ktory Cie czeka anie pisala takie durnoty ze nie rozumiesz jak mozna przytyc iles tam kg. Zajmij sie czyms pozytecznym bo potem jak noworodek bedzie robil kupe po kazdym karmieniu to bedziesz pisala ze ciagle musisz pieluche zmieniac i czy to normalne bo juz masz dosyc bo jeszcze wszystko Cie boli po porodzie bo byl ciezki

Gość gość
Do niektorych nie dociera ze wody plodowe tez waza.

Gość gość
ja przytylam 21 jak autorka do 32 tygodnia 10 potem doszlo 11 kg jadlam normalnie mialam bzyka na punkcie zup jadlam duzo zup mniej ziemniakow chwile po porodzie mialam juz 10 kg mniej a dwa miesiace po urodzeniu wazylam mniej niz przed ciaza czyli 50 kg znam takie co przytylu w ciazy max 10 kg i po porodzie im zostaly nie moga wrocic do wagi z przed ciazy.wiadomo jak to w ciazy zachcianki sa ja mialam nie kaxda pewnie ma.mozna sie utuczyc oczywiscie nie powiem,ale czesciej jest taka juz natura kobiety moja kuzynka rzygala cala ciaze jadla mniej niz przed ,bo po prsotu nie dawala zjadala to wyrzygala na wadze 20 plus.nawet ginekolog jej powiedzil,ze woda jej sie zatrzymuje 2 tyg po porodzie miala juz po tych 20 kg nie ma reguly.kazdy jest inny nie zawsze duza nadwaga w ciazy to wina jedzenia jak ktos nie rozumie niech oczyta sie potem tu wroci.ciezko niektorym zrozumiec ,ze ktos moze byc inny.

Moja szwagierka wpuerdalala wszystko dosłownie i 35 przytyla. A ja jadłam normalnie i z 55 na koniec ciąży miała 75. Nie obzerazlam się miałam duuuuuuzo wód i byłam cala spuchnieta po dwóch tyg ważyłam 60. A z druga jadłam jak świnka wszystko na co miałam ochotę i przytyłam 12 to jest fenomen :P