Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bieda bieda nam w oczy zaglada

Polecane posty

Gość gość
Dwa lata temu mialam tak wspanialy czas w sensie finansowym, ze cZasem nie wiedziałam na co wydawać. Kupiłam drugie auto muzeum nowych rzeczy, ubran a teraz trzeba wrocic do normalnosci.. wygrałam spora sumę kasy po prostu x tak to wlasnie jest, wygralas kupe kasy i od razu musialas ja przepierdzielic a teraz bide klepiesz, nie rozumiem takiej glupoty!!!! masz kase to zainwestuj, albo nie wydawaj wszystkiego od razu zostaw na tzw czarna godzine. Malo kto chyba umie dobrze gospodarowac pieniedzmi. Nie ma sie co dziwic ze zazwyczaj ci co wygrywaja miliony w lotto albo sie zapijaja na smierc albo zostaja bankrutami, GLUPOTA!

Gość gość
jak to łatwo powiedzieć "zmień pracę na lepiej płatną" heheheh

Gość pyszczel
niestety coraz ciężej jest, mąż zarabia 3600zł i starcza na styk opłaty, jedzenie,lekarstwa, paliwo itd coś kupić typu firanka czy pościel na grubsze zakupy typu meble czy nowa pralka muszę odkładać długo

Gość gość
niestety coraz ciężej jest, mąż zarabia 3600zł i starcza na styk opłaty, jedzenie,lekarstwa, paliwo itd coś kupić typu firanka czy pościel na grubsze zakupy typu meble czy nowa pralka muszę odkładać długo x jak ci nie starcza to dlaczego do pracy nie pojdziesz>?

Gość gość
po co ludzie nawet biedni rodzą dzieci??? Bo życie to największy dar jaki można komuś ofiarować i żadne pieniądze nie są w stanie zastąpić życia. Zapytaj umierającego na raka bogacza a powie ci że oddałby cały majątek by ratować życie. Z pieniędzmi jest tak że raz są raz ich nie ma. Nie warto przywiązywać się do rzeczy materialnych. Poza tym wielu wspaniałych ludzi wychowało się w biedzie a teraz wiodą dostatnie i szczęśliwe życie. Nigdy nie wiadomo jak potoczą się ludzkie losy.

Gość gość
autorko piszesz ze jestes samotna matka.to ojciec dziecka nie placi ci alimentow?

Gość gość
nie placi a z funduszu nie dostane.

Gość pyszczel
jak ci nie starcza to dlaczego do pracy nie pojdziesz>? X X bo handlowałam odzieżą na bazarkach 15 lat,ale musiałam zwinąć interes bo było coraz gorzej zusy, opłaty targowe, podatki,paliwo zjadały cały zysk teraz mam 53 lata i nikt nie chce takiej starej baby przyjąć do pracy takie mamy czasy

Gość gość
a dlaczego z funduszu nie dostaniesz?w razie czego zawsze mozesz pozwac jego rodzicow o alimenty na wnuczke

Gość gość
bo przekraczam dochod.

Gość prawda co mówisz
człowiek w dzisiejszym świecie za dużo chce mieć rzeczy, kupuje,kupuje i końca nie widać o jak sobie tylko kupię ten samochód, czy mebel to będę szczęśliwy ma dobry płot wokół domu, eee tam sąsiedzi mają lepszy, dawaj wywalać stary, jeszcze dobry na modniejszy

Gość gość
zgadzam sie czym wiecej masz tym wiecej chcesz. wiem to po sobie, mamy 2pokojowe mieszkanie a teraz zbierami na wieksze z tarasem, ot tak nam sie zmyslilo i odmawiam sobie wszystkiego by tylko odlozyc na duze piekne mieszkanie

Gość gość
wiesz co mojej kokezance wyplacal fundusz a na pewno zarabiala wiecej niz ty.pozniej ojciec dziecka uregulowal zaleglosc wobec funduszu jednirazowo bo dostal mieszkanie w spadku i komornik mial je licytowac.kolezanka zarabiala min.2tys netto.

Gość ex_debill_znowu_po
tylko to chyba nie jest przypadek autorki...

Gość gość
my z mezem razem mamy 6500i przy dwójce dzieci ledwo się wyrabiamy...nie potrfie zyc oszczędnie:(:( chociaż się staram, nie wiem jak można przezyc za 1400zl???

Gość gość
a my przy dwójce dzieci mamy ok 2000zł ( ja + mąż) i dopiero jest cięzko :(

Gość nie wesoło
póki człowiek zdrowy to i biedę zniesie, gorzej jak przychodzi choroba, nie wiem jak u was,ale ja jestem z Podkarpacia, okolice Tarnobrzega, Sandomierza tutaj praca jest głównie z grupą inwalidzką, na 3/4 etatu płaca wszędzie najniższa, w fabryce jedynie trochę więcej ludzie zarabiają,ale też nie kokosy w każdym domu ktoś był lub jest za granicą żeby polepszyć byt, pospłacać długi,kupić mieszkanie

Gość gość
możemy podziekowac naszemu Rzadowi za to co mamy w kraju,ale najważniejsze,że oni nie wiedza co to bieda, brak pieniedzy, głód, choroba

Gość gość
bieda ale rodzą i to po kilkoro dzieci, nie rozumiem takich bab, a później proszą o pomoc, jak wy nie wstydzicie się ,rodzicie jak królice i wyciągacie ręce po chleb. Wstyd, to matki, które od poczęcia fundują swoim dzieciom biedę, to nie matka, to puste baby,

Gość gość
Jakie królicę ? autorka ma jedno dziecko. Autorko a ojciec dziecka wie ze tak ciezko wam sie zyje ?

Gość gość
Tekst typu "pewnych rzeczy nie przewidzisz" w kontekscie posiadania dzieci brzmi groteskowo. Jak mozna nie przewidziec dzieci kiedy uprawia sie seks? No zastanow sie. Masz dziecko musisz sobie radzic i nie jeczec ze jest zle. Coz zycie, twoje zycie

Gość gość
A kto wam kazal miec dwojke dzieci? Macie dwojke i 2000 to wasz problem i tylko wasz. Widocznie wam to pasuje.

Gość gość
Dlatego że nie inwestuję w remont mieszkania ( efekt - znajomych nie zapraszam bo wstyd) oraz nowe meble a pracuję i nie zarabiam najniższej krajowej mogę zrobić opłaty ( najważniejsze to nie mieć zaległości ) na jedzeniu raz oszczędzę ale gdy mam ochotę to zamówię danie na kolację z restauracji do domu ( kolacja dla dwóch osób) i jeszcze mam pieniądze na nowe ciuchy i bieliznę ( uwielbiam On też 😘 ) A że zdrowie jest cóż można chcieć więcej...? Wiem lepsze auto,mieszkanie ale to tylko rzeczy