Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela912

Lepiej jest marynować pierś z kurczaka w mleku, czy w jogurcie?

Polecane posty

Gość Ela912

Czy to robi jakąś różnicę? Proszę o pomoc :) Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie marynowałam ani w jogurcie, ani w mleku. Zazwyczaj tylko w przyprawach, ew. jajko plus przyprawy/ zioła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ela912
Proszę o więcej odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w melku to watrobka. ja marynowalam w jogurcie albo w gestej smietanie ale wczesniej dobrze jest podziurkowac piers np. widelcem zeby smak wszedl glebiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szczerze mówiac pierwszy raz słyszę, żeby marynować kurczaka w mleku, wiem tylko, że schab albo wątróbkę moczy się w mleku marynowanie w jogurcie to chyba też nie jest jakaś tradycyjna w naszych stronach metoda, mi osobiście nie smakuje kurczak z jogurtem, ale to kwestia gustu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w jogurcie/maślance, kwas mlekowy w tych produktach zmiękcza włókna w mięsie; wątróbka też jest o wiele lepsza namoczona w jogurcie/maślance/zsiadłym mleku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moze być i wino,i sos sojowy -bo ma dodatek wina

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pierś marynuje się w jogurcie z dodatkiem swych łyżek oleju i swych łyżek curry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dwie łyżki miałam napisać. Komp mi wariuje sorry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sos sojowy ma dodatek wina? od kiedy? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sos sojowy to soja sfermentowana w czasie do 2 lat nawet przez grzyba koji. nic wiecej. tam nie ma zadnego wina. wino ryzowe to se mozna mieszac z sosem sojowym jak sie sushi je...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×