Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DD TVN o szczepieniach matka Polka D GARDias

Polecane posty

Hmmm ale to chyba nie jest poważne naukowe źródło - ten portal Wolne Media? Nie wygląda mi na publikację, gdzie jest grono recenzentów, które weryfikuje poprawność i prawidłowość przeprowadzonych badań oraz zaprezentowanych wniosków. A tak się przecież robi w wiarygodnych publikacjach naukowych...

Gość gość
AraTam czytałam cały czas o tiomersalu którego juz sie nie używa wiec sami widzimy jak to jest Gość luuu tak sie składa ze czytałam składy szczepionek i nie ma tam twojej rtęci w nowych szczepionkach juz sie jej nie stosuje. Ale pewnie ty internetowy znawca Wiesz lepiej

AgaWus dlatego wkleiłam link. Mnóstwo matek traktuje ten artykuł jak jakąś wyrocznię :).

Ja jestem dopiero wyrodna! Zaszczepiłam dziecko 5w1 żeby nie musiało być kłute tyle razy.

Gość gość
A wystarczyłoby po przeczytaniu artykułu sprawdzić chodźmy ten tiomersal gdzie juz sie go nie stosuje. Czytałam Ostatnio statystyki zachorowań na autyzm dzieci w Uk . Jest tyle samo zachorowań na autyzm dzieci szczepionych jaki i nieszczepionych.

Gość gość
AraTam ja tez ;)

Bo szczepienia nie powodują autyzmu. To bzdura. Po prostu w okolicach szczepienia świnka-odra-różyczka u dzieci chorych następuje regres i ujawnia się autyzm.

No tak, to jest problem współczesnego świata. W zalewie informacji trudno czasem zorientować się, które są wartościowe, a które nie. W naszych czasach zaczyna to być dużą sztuką :) Ale doczytałam, że Forbes rozprawił się dość jasno z tymi doniesieniami. Wg mnie to już bardziej wiarygodne źródło wiedzy. Artykuł co prawda jest w wersji angielskiej, ale pewnie części forumowiczek nie będzie to przeszkadzać: http://www.forbes.com/sites/emilywillingham/2014/02/22/is-the-cdc-hiding-data-about-mercury-vaccines-and-autism/

Gość gość
nastepnym razem po prostu poproscie sami o ulotke... i w domu przeczytajcie na spokojnie co sie w nich kryje, i zeby byla jasnosc - nie chodzi o Ulotke skrocona - reklame szczepionki, tylko Pelna karte informacyjna o szczepionce (na stronach gov bywaja dostepne)

AgaWus jest po prostu dużo matek, które lubią wierzyć, że szatan chce nas zaczipować i rządy podtruwają nas szczepieniami. Artykuł ciekawy, wyślę link do niego koleżance, która nie szczepi dzieci.

Gość gość
Autor tezy o zwiazku autyzmu ze szczepieniami dzieci juz dawno wycofal sie powyższego, ale czytelnicy for internetowych wiedzą lepiej :P

Gość gość
Dokładnie, w dzisiejszych czasach gdzie wszyscy mogą napisać w internecie jakaś bzdurę ciezko jest znaleść rzetelne informacje poparte naukowo. I tak było ze szczepionkami właśnie.Lekarz który był w konflikcie z jakaś firma farmaceutyczna zrobił swoj***adania opublikowała to medyczna Gazeta i tak lawina ruszyła. Potem jak siemy sad skazał lekarza za oszustwo i zakazał wykonywania zawodu. A Gazeta medyczna opublikowała sprostowanie.

No tak, ale matki nieszczepiące wolą wierzyć, że to wszystko zostało ustawione, skazano go za prawdę, a one i tak wiedzą swoje lepiej. A co sądzicie o takim autorytecie jak dr Majewska?

Gość gość
Gość co sie w nich kryje? Ja czytałam składy szczepionek i np tiomersalu tam nie ma

AraTam, myślę że w zalewie tych sprzecznych informacji ludzie są zagubieni i zamiast sięgnąć do argumentów racjonalnych, zaczynają kierować się emocjami. W tym przypadku strachem. Są straszeni autyzmem, a to modny w ostatnich latach temat, to się go boją. Czasem wystarczy podpowiedzieć bardziej racjonalny sposób podejmowania decyzji i pomaga :)

Mnie dziwi, że boją się autyzmu, a nie epidemii odry czy krztuśca. No, ale to ich dzieci i mają prawo o nich decydować.

Gość gość
Nie tak dawno, przy okazji kolejnej rocznicy katastrofy samolotu prezydenckiego, podawano w tv wyniki badań statystycznych - kto wierzy teoriom spiskowym? W większości to osoby z podstawowym wyksztalceniem i średnim... Halo? Przeciwnicy szczepień? Jakie macie wyksztalcenie? :D

Gość gość
Agawus- nie czytałam twojej wypowiedzi była do AraTam Ja odpowiem co do dr Majewskiej. Wcześniej nie wiedziałam w ogóle kto to jest dopiero za sprawa jej listu nt szczepionek dowiedziałam sie kim jest. Jak juz wcześniej pisałam w UK prowadzili badania i autyzm regresywny odnotowywano by znacznie częściej u dzieci szczepionych, w porównaniu z nieszczepionymi a tak nie jest wiec jednak nie ma zwizku autyzmu ze szczepieniami ale to w UK dr Majewską mówiła chyba o USA. I to samo tyczy sie rtęci.Jej tez juz sie nie stosuje

No cóż to kwestia czasu. Jeśli odpowiednio dużo osób przestanie szczepić dzieci, to będziemy mieć pewnie epidemię jak ta dotycząca ospy z 1963 r. we Wrocławiu. Potem pewnie wszyscy będą się przez jakiś czas szczepić.

Gość gość
Ara Tam przeciez na krzusiec choruja nawet osoby zaszzepione od tego.. wiec po co szczepic?

Ten list dr Majewskiej zawiera w sobie mało danych. W zasadzie jak rozumiem opiera się na jej osobistym autorytecie naukowym. Ale to chyba trochę mało.

Gość gość
Sorry ale ile bylo badanych tych nieszczepionych..? Trzy, pięć ? żeby takie badania porównawcze mialy sens nieco inaczej powinno to wygladac. Podaj gościu zrodlo tej inf...

Czy Ty masz pojęcie po co są szczepienia? Szczepienie nie gwarantuje tego, że nie zachorujesz, ale za to lżej przejdziesz daną chorobę bez powikłań, np. odrę.

Właśnie, ale tu jakiś gość nadal się upiera, że w szczepionkach jest rtęć.

Gość gość
1:26 tak trzy piec.... Olaboga Tak jak gdzieś czytałam. Gdyby szczepionka mmr miala związek z autyzmem doszło by do wzrostu zachorowań na autyzm po jej wprowadzeniu? A tak sie nie stało byłby spadek zachorowań na autyzm po wycofaniu szczepionki. Tak tez sie nie stało po tym jak Japończycy. Wycofali mmr z obiegu ;)

Gość gość
Chciała sie wybić to wszystko. Szumu narobiła postraszyła i tak z tego nic.

Gość gość
"gdzieś czytalam" w Gali? :P sorry, ale rozsądny czlowiek wierzy naukowym badaniom, nie specjalistom jak od Maciarewicza ...

Gość gość
1.34 napisz moze bardziej zrozumiale o co ci chodzi, bo ten twoj wywód dowodowy (?) jest kompletnie niezrozumialy

Gość gość
Jakbyś wierzyła naukowym badaniom to byś. Nie mówiła o rtęci w szczepionkach i napisałam tez jak to sprawdzili ale do tego sie juz nie odnioslas bo brakuje argumentów

Gość gość
Rtęci w szczepionkach nie ma od lat. To przestarzala metoda konserwacji szczepionki.