Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozwalacie dzieciom bawić się w piaskownicy?

Polecane posty

Gość gość
Toksyczna o czym ty w ogóle bredisz :o jest ogromna różnica miedzy wchodzeniem na drabinki dotykaniem klamek a pozwalaniem dziecku na zabawe w brudnym piasku. Poza tym czytość piasku w każdej piaskownicy jest inna, zupełnie inaczej jest na nowych placach zabaw zamykanych gdzie zwierzęta nie załatwiają się a młodzież i zwykłe menele nie rzucają tam kaspsli niedopałków inaczej ma się gdy piaskownica to jeden syf widziany gołem okiem z daleka. Sama zabierałam moje 1.5r dziecku z takiej piaskownicy- dziecko wygrzebało jakieś dziwne kawałki ostrego plastiku i wypalone fajki :o po co pozwalac dziecku na zabawe dosłownie na śmietnisku??

Gość gość
Nie. Co innego drabinki, hustawki. Owszem, sa brudne ale piaskownice sa obszczane przez koty. Kazda jedna. Plotki wokol placow zabaw to zadna przeszkoda dla kota :O A taka wielka kuweta to dla siersciuchow raj. Piaskownica tylko w ogrodku, place zabaw z hustawkami, zjezdzalniami oczywiscie dopuszczalne.

Gość gość
u nas w Niemczech nie ma bezdomnych psow i kotow,pisaskownice sa czyste,ale jak do Polski przyjezdzam to wymiotowac mi sie chce..syf,brud i syfilis

Gość gość
Nie. Mimo, że plac zabaw ogrodzony, sąsiadka zaniosła kiedyś piasek do sanepidu. A tam larwy glist ludzkich, tasiemce, paciorkowce, i stworzenia których nazw nie pamiętam. Cały plac zabaw zamknięty. Co drugie dxziecko miało robale. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Gość Karinnaa
Oczywiście - do woli. Pilnuję tylko, żeby "nie najdł się" za dużo piachu ... Po takich zabawach ubranie od razu ląduje do prania, ale radość u malucha jest ogromna. Jedyne, czego przestrzegam przy zabawie w piaskownicy to przy podawaniu bułeczki czy łakoci ("w międzyczasie"), wcieram mu w rączki żel antybakteryjny Clean Hands, żeby pozbyć się zarazków.

Gość kochajqca matka
nigdy! nawet podejść im nie pozwalam! to syf!

Gość arts11
Mam piaskownicę połączoną z ławeczkami w ogrodzie. Konkretnie ten model http://dipmarsklep.pl/Piaskownica-kolorowa-z-laweczkami-p66. Im większy rozmiar, tym wyższa cena, dlatego warto się zastanowić nad potrzebami dziecka. W paczce dostałem też plandekę do nakrywania piaskownicy, więc to uważam za spory plus. Przed montażem dokładnie sprawdziłem deski. Gładko, bez żadnych wystających, dziwnych elementów. Wybrałem zieloną piaskownicę, bo jakoś bardziej naturalnie komponuje się z terenem. Mam nadzieję, że pomogłem i pozdrawiam.

Gość gość
Mam piaskownicę połączoną z ławeczkami w ogrodzie. Konkretnie ten model www.dipmarsklep.pl/Piaskownica-kolorowa-z-laweczkami-p66 . Im większy rozmiar, tym wyższa cena, dlatego warto się zastanowić nad potrzebami dziecka. W paczce dostałem też plandekę do nakrywania piaskownicy, więc to uważam za spory plus. Przed montażem dokładnie sprawdziłem deski. Gładko, bez żadnych wystających, dziwnych elementów. Wybrałem zieloną piaskownicę, bo jakoś bardziej naturalnie komponuje się z terenem. Mam nadzieję, że pomogłem i pozdrawiam.