Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za1amana

piersi po ciazy

Polecane posty

Gość za1amana

kiedy (i czy wogole) piersi wroca do rozmiaru sprzed ciazy (przed ciaza 70D pod koniec 75F)? dodam ze mam zamiar karmic piersia - czy to znaczy ze jeszcze urosna czy zostana takie jak pod koniec ciazy? czy jest szansa ze zmaleja jeszcze w trakcie karmienia?

Gość gość
jak się zdecydujesz karmić, to licz się z tym ze na bank będą potem wisiały. Fizyka :(

Gość za1amana
no to mnie pocieszylyscie.... :(

Gość gość
Życie. Ale na kafe jest inaczej. Piersi po urodzeniu i karmieniu są jędrne a pochwa po porodzie ciasniejsza i doznania lepsze niż przed porodem naturalnym. Lekarz zakłada dodatkowy szew dla męża i wszystko wygląda jak przed porodem.

Gość gość
Etam, pochwa akurat sie nie zmienila, sama sprawdzilam. Ale karmie i persi teraz sa jak worki z piaskiem. Zobaczymy co po karmieniu

Pochwa 'dochodzi' do siebie po jakims tam czasie. Ja niestety karmilam tylko 3 tygodnie, ale piersi zachowaly swoj wyglad sprzed ciazy, udalo mi sie nawet uniknac rozstepow pomimo, ze urosly z malego B na duze D. ALe to nie piersi sa najwazniejsze, zawsze mozesz odkladac jakies pieniazki i np zrobic sobie po jakims czasie lifting piersi :)

Gość zzzooośśśsssaaammmooośśś
ja karmiłam 2 tyg (dziecko nie chciało p[iersi ssac) a i tak oklaply, tzn nie tyle oklaply co wcześniej bardzo urosły(z 75c na 90e/f) wiec skora się naciagnela, mam dużo rozstepow, i teraz mimo ze sa dość jedrne jak przed ciaza to trochę przykleily się do ciala bo fizyka sprawia ze ciagnie je w dol, nie jestem zadowolona ale moglo być gorzej.

Gość gość
Ja przed ciążą miałam piersi jak dwie połówki pomarańczy, piękne, jędrne, sterczące. A teraz dwa puste woreczki, ale dobry biustonosz i do przodu. Syna karmiłam ponad 2 lata, a córkę karmię już 11 miesięcy ;). No niestety, małe ssaki robią z ciała kobiety masakrę, ale czego się nie robi dla kochanego maluszka :)

Gość za1amana
a stosowala ktoras z was cwiczenia na biust? daja jakies efekty?

Gość mamaolllowa
ja przed ciążą byłam szczupła, po ciąży (9 mcy) mam niedowagę, ważę tyle co wieku 17 lat :/ piersi zmalały razem z resztą. te w ciąży i podczas karmienia nie mają nic wspólnego

Gość gość
A teraz wylewajcie jad zazdrosne nie karmiace z flakami- mam jedrne piersi po ciąży i karmieniu łącznie 2 letnim

Gość za1amana
ok, rozumiem i jestem w pełni swiadoma tego ze cialo po ciazy i karmieniu sie zmienia - tylko pytanie: czy jesli w czasie ciay miseczka urosla o dwa rozmiary to czy karmienie piersia bedzie mialo jeszcze jakis wplyw.. czy i tak jest juz 'pozamiatane'?

Gość gość
wcale nie musza klapnąc po karmieniu,mnie to nie spotkało,owszem sa inne ,większe ,nie wrocily do pierwotnego rozmiaru ale to super;) jednak ja je zawsze bardzo pielegnowalam ,przed ciąza i w czasie ciązy także wiec może dlatego?poza tym wazna sprwa to genetyka w mojej rodzinie wszystkie kobiety mają bardzo ładne piersi

Gość gość
dziewczyny ja karmilam 8 mcy,jak odstawilam dziecko to się zalamalam z biustu B (przed ciazą) zostalo mi zero doslownie cyckow. Dodam ze schudlam dodatkowo 12 kg ponizej wagi sprzed ciazy. Ale w rok odrobiolam wszystko, wrocila dawna waga a piersi staly sie pelniejsze i wieksze. Trochę to tez zasluga tabletek antykoncepcyjnych. Moze moj buist nie ejst dokladnie taki jak przed ciazą ale jest ok. Mysle ze moj facet nie widzi zadnej roznicy.

Gość gość
"(z 75c na 90e/f)" Jeżu kolczasty, to ile ty przytylaś, że tyle ci obwód podskoczył???????????? :o

Gość gość
czy jesli w czasie ciay miseczka urosla o dwa rozmiary to czy karmienie piersia bedzie mialo jeszcze jakis wplyw.. czy i tak jest juz 'pozamiatane'? mysle ze tak , bo w czasie karmienia urosną jeszcze o dwa rozmiary. Poza tym beda pewnie ciagle wypelnione mlekiem i na poczatku pewnie tez pogryzione;P w kadym razie mysle ze jezeli zrezygnujesz z karmienia moze cie to uchronic przed obwislym cycem, tylko czy naprawde tego chcesz?

Gość gość
A tego to sie nie da przewidzieć :) Mnie zaczęły rosnąć w połowie ciąży, pod koniec z 65DD miałam 65F/70E, jak zaczęłam karmić i był nawal to jeszcze ponad 2 miski skoczyło, ale jak się laktacja unormowała to karmiłam w 65FF/70F. Rok po ciąży biust trochę zmalał, ale do rozmiaru sprzed nie wrócił, noszę 65E/65F. Grunt to dobrze dobrane i solidne biustonosze (żadne canpole i inne takie szmatki) i do karmienia, i w ciąży, wtedy są duże szanse, że piersi nie ucierpią.