Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zacznę coś czytać

KOCHANE JAKIE KSIĄŻKI MI POLECICIE

Polecane posty

Gość zacznę coś czytać

Które książki Was najbardziej wciągnęły? Napiszcie tytuły i mniej więcej o czym są.... Bardzo proszę, bo chciałabym teraz zacząć coś poczytać.

wiezień nieba, cień wiatru, gra anioła - wszystkie super, autor: carlos ruiz zafon, oprócz tego wszystkie Grishama szczeg testament, obecnie czytam nabokova obrona łużyna :) polecam wszystkie!

Gość gość
klasyka literatury rosyjskiej, czyli Dostojewski, Bułhakow, Bunin...

Gość gość
Kate Mosse- Labirynt, Zimowe Zjawy, Dan Brown, Camilla Lackberg, Stieg Larsson, Robin Cook.

Gość gość
biała masajka wszystkie cześci, arabska zona, godzina pąsowej róży, uwodziciel

Gość gość
Małgorzata Łukowiak "Projekt matka" tak trochę pod temat naszego forum. Lekka, przyjemna lektura dla każdej kobiety planującej, będącej w ciąży, wychowującej dziecko. :)

Gość gość
jeanette kalyta. położna. 3550 cudów narodzin

Gość gość
Robin Cook"a też polecam :)

Gość gość
Ostatnio przeczytałam "Tajemniczy uśmiech" Nicci French, thriller psychologiczny, myślałam że to nudny gatunek, ale książka zrobiła na mnie wrażenie. Laska poznała faceta, ale szybko go rzuciła, a za jakiś czas on zaczął chodzić z jej siostrą (niby niechcący ją spotkał) i wkręcił się w łaski całej rodziny, a tylko bohaterka wiedziała i widziała, że on jest nienormalny, chociaż czytając można chwilowo wątpić, że może ona ma jakąś psychozę. Jak przeczytałam opis z tyłu, to mnie specjalnie nie zaciekawił, ale książka jest fajnie prowadzona, przyjemnie się czyta, w odbiorze jest jak film. Oczywiście ja przystało na thriller musiała być jakaś zbrodnia, jakieś śledztwo, ale całe szczęście jest niewiele policjantów ;)

"Toksyna", "Serwantka", "Intruz", "wiedzmin" i wszelkie książki genialnego Andrzeja Pilipiuka

Gość gość
wszystkie książki Agathy Christie, o ile jeszzce nie czytałas.

Gość gość
ksiazki kryminalne, seria MILENNIUM - STEIG LARSSON

Gość gość
Ja też uwielbiam Agathę Christie, zwłaszcza serię o Herculesie Poirot, i prawie wszystkie Joanny Chmielewskiej. Lubię też bardzo wszystkie książki Orsona Scotta Carda, uwielbiam Andrzeja Sapkowskiego, Terry'ego Pratchetta, z nowszej fantastyki- Jacka Piekary. Tolkiena, ale tylko trylogię "Władca Pierścieni" i wybrane Kinga, na pewno "Skazani na Shawshank" i "Zielona mila". Bardzo lubię książki Colette- seria o Klaudynie, i Fannie Flagg- te ostatnie to żadna tam literatura wysokich lotów, ale książki tak piękne, urokliwe że aż żal docierać do ostatniej strony, zwłaszcza podobało mi się "Smażone zielone pomidory" i "Dogonić tęczę". Z Zafona podobał mi się tylko "Cień wiatru" ale za to bardzo, polskie tłumaczenie jest świetne. Lubię Jane Austen i co jakiś czas po jej książki sięgam. Większość książek Maria Puzo. Jedne z najpiękniejszych jakie czytałam, przy których nie da się nie płakać- "Moje drzewko pomarańczowe" i "Rozpalmy słońce"- Jose Maria de Vasconcelos. Poza tym lubię baśnie, ze wszystkich krajów ;)

Gość gość
Polecam to co Topka- Carlos Ruiz Zafón jest genialny!!!! No i... pragnę polecić także Sagę o Ludziach Lodu- tego się nie czyta... to sie połyka w całości :) No i... nieśmiertelny Masterton ;) KOCHAM!

Gość gość
Oj Saga o Ludziach Lodu! U W I E L B I A M!!! :D

Gość gość
Marqueza - realizm magiczny - szczególnie "Sto lat samotności" - genialna (moim zdaniem powieść, którą trzeba przeczytać; najlepiej od początku zapisywać imiona postaci w formie drzewa genealogicznego, żeby się nie pogubić), ale także "Miłość w czasach zarazy", "O miłości i innych demonach", "Zła godzina", opowiadania... To jest jeden z moich ulubionych autorów.

Gość bkt
alex kava cała seria z maggie odell, seryjni zabójcy:) i ptasznik też super ale nie pamiętam autora:( terakowska tam gdzie spadają anioły. o dziewczynce która straciła swojego anioła, książka do której się wraca:) kryminały to chmielewska, uwielbiam:P polecam też katchy reichs, na podstawie jej książek kręcono kości przeminęło z wiatrem jak ktoś lubi te klimaty, czytałam kilka razy:P i grochola obowiązkowo:) i Klub towarzyski niegrzecznych dziewczynek, zabawna ale i życiowa:)

Gość gość
dodam jeszcze Jeźdzca miedzianego i resztę z tej serii. Ah i jeszcze Cukiernię pod amorem.