Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa

Polecane posty

Gość gość

jak myślicie czy u mojego 3 mies, dziecka to skaza białkowa. objawy 1. szorstkie policzki, 2. kolki zazwyczaj wieczorem 3. rzadkie kupki,. nawet po kilka razy dziennie dodam, że karmie piersia i tak od miesiąca zaczęłam jeść nabiał bo myślałam,że juz mogę? wystarczy jak teraz wyeliminuję nabiał z diety????

Gość gość
Zadzwoń do wróżki.

A poza szorstka skórą obserwujesz coś jeszcze? Np. zaognienia za uszami? To dobry marker AZS. W innym wypadku może pomóc wprowadzenie emolientów do i po kąpieli.

Gość mimimimimi12345
dlaczego nie jadłas dotąd nabiału??

Gość gość
Skaza białkowa to nie tylko problemy skóre ale też właśnie dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Możliwe, że skaza- jeśli zrezygnujesz z nabiału to na poprawę też nie licz po kilku dniach bo to trwa tygodniami. Probiotyki dziecku podajesz? Bio gaję lub dicoflor

Gość gość
u nas też były tylko szorstkie policzki i kolki i pediatra stwierdził, że to skaza. Co ci szkodzi iść i to sprawdzić. Odstaw nabiał jak najszybciej i w ogóle przyjrzyj się swojej diecie. Nasza lekarka zaleciła nam też podawać przez 3 mies. latopic, który powoduje przyspieszenie dojrzewania flory w jelitach. Dała też specjalną maść na policzki. U nas to zadziałało. Poczytaj sobie o probiotyku na jego stronie internetowej. .

Gość gość
to mzoe byc chwilowe u ans tak było jak mala miala jakies 4-5 mcy byłam nawet u dermatologa dostała jakies krople ale ptoem to rpzeszlo i juz wiecej sie nei pojawilo

Nam przy podobnych objawach (kolki, śluz w kupce, sucha skóra) lekarz powiedział, że to skaza białkowa. Musiałam odstawić mleko z mojej diety. Do kąpieli emolium, do smarowania buźki krem specjalny z emolium. Na początku musieliśmy też smarować suche miejsca maścią ze sterydami. Dodatkowo lekarz zalecił nam 3-miesięczną kuracje Latopiciem, probiotykiem polecanym właśnie przy alergi pokarmowej i azs. Nam ten probiotyk bardzo pomógł, więc polecam innym