Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robić gdy syn na wszystko reaguje alergicznie?

Polecane posty

Gość gość

chciałam gotować sama od początku, niestety nie mam możliwości uprawy własnych warzyw bo mieszkam w bloku i nie mam ogródka. Te produkty "eko" w sklepach wcale ekologiczne nie są, kupowałam, gotowałam, synkowi zawsze pojawiała się wysypka po moich zupach. Jedynie dania ze słoiczków toleruje. Niedługo kończy rok a dalej jest na słoiczkach, każda próba podania mu czegoś co ja ugotuję kończy się wysypką. Dodam, że nie przyprawiam, gotuję na parze, wszystkie warzywa dokładnie myję a jednak to nie pomaga. Czy już do końca będzie skazany na dania słoiczkowe? Dodam, że ma również alergie na białko mleka krowiego.

Gość gość
pogadaj o tym z pediatrą :(

Gość 8383
Jak np dasz mu samą marchewkę którą mu ugotujesz to tez dostaje wysypki? Moze jest jakieś warzywo po którym dostaje uczulenia, a akurat Ty dajesz je do zupy?

Gość gość
Rozmawiałam z pediatrą, alergologiem i wszyscy każą dawać słoiczki bo najbezpieczniejsze...

Gość gość
Próbowałam pojedynczo warzywa wprowadzać i za każdym razem było to samo. Raz jak mi sąsiadka od swojej mamy przywiozła kilka buraków, ziemniaków i marchewek z dzialki, niepryskanych to wtedy nic się nie działo ale sąsiadki mama nie ma tych warzyw na działce wiele i uprawia je tylko dla siebie, nie na sprzedaż więc nie ma opcji żebym od niej kupowała. Dała tylko na próbę bo kiedyś z sąsiadką rozmawiałam i mi zaproponowała że mi troche takich warzyw przyniesie i sprawdzę czy synek będzie tolerował. Nie ma uczulenia na warzywa tylko chyba na to czym są pryskane