Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w boga?

Polecane posty

Gość gość
Czy dzikie ludy kanibali, które nigdy nie słyszały o bogu, pójdą do nieba czy nie piekła, skoro zabijali, wyznawali innych bogów, cudzołożyli i kradli?

Gość gość
synek fubu zmienił nick

Gość gość
Jan Paweł II poszedł do nieba czy do piekła? Podobno on strasznie dużo dzieci skrzywdził... intymnie... i chronił innych duchownych co to robili. TO zły człowiek był...

Gość gość
Dlaczego Bóg zabij ludzi w potopie? Bo ludzie grzeszyli? Ale czy skoro jest wszechwiedzący, nie wiedział od początku że tak będzie? I czy dzięki potopowi ludzie już nie grzeszą?

Gość gość
Swir Fubus to jednak ma jedyną radochę w tym szpitalu pobluzgać na necie swoim ulubionym ''wrogom'' :) Niech ma-nie przeszkadzajmy mu-ładuj fubciu co ci tam jeszcze siedzi na wątrobie

Gość gość
A skąd wiesz, że były dinozaury? Widziałaś jakiegoś? Znaleziono tylko kości, które jak każdy rozumny człowiek wie, Bóg podrzucił aby sprawdzić siłę naszej wiary.

Gość gość
Cos tak niesamowitego jak czlowiek nie ma mozliwosci powsatac z jakiejs tam sobie teorii samostworzenia....jestesmy ludzmi, stworzenie czlowieka to nie cud sam w sobie, to nie sama wybitnosc, to jest dzielo kogos, kogo madrosci i mozliwosci nie jestesmy w stanie zrozumiec...to Bog..jedyny i wielki, pelen milosci i wyrozumialosci...stworzyl nas i dal nam wolnosc wyboru i prawo do dzialan...to ludzie niszcza siebie i innych, to przez ludzi jest syf na swiecie oraz choroby i chorob mutanty...Bog dal nam zycie i prawo wyboru....milosci i dobra oraz nienawisci i zla, a ze jest tyle nieszczesc to my sami mamy panowac nad naszym zyciem na ziemi....kiedy kuoujecie dziecku rower to doskonale zdajecie sobie sprawe, ze dziecko jezdzac na nim moze miec wypadek itd a jednak kupujecie ryzykujac poniewaz kochacie dziecko i chcecie mu sprawic przyjemnosc.....tak samo Bog dal nam zycie i to ryzyko, ze cos moze nam sie stac na ziemi nie pohamowalo go...to ludzie zwiazani z szatanem, zle charakteryniszcza nas, bo zycie to wspanialy dar...

Gość ZczymDoLoodzi
to długo poczekasz fubs jeśli myślisz że ktoś będzie ci odpowiadał w takim tonie, ty bluzgasz a ktoś ma ci grzecznie odpowiadac .Bo ty tak chcesz. Naucz się zasad komunikacji mdzludzkiej -wtedy bedziesz mial szanse na to ze ktos zechce z toba gadac.

Gość gość
Dlaczego nie zadacie swoich pytan w tym topiku gdzie są ludzie wie/ rzący np Jez/ us i piękno Bo/ że/ go słowa na ogólnym,tylko się zapluwacie tutaj gdzie sami ateisci?

Gość gość
Heheh to ludzie stworzyli choroby genetyczne? To ludzie stworzyli niedoskonały organizm który nie potrafi własnych komórek dokładnie replikować? (i stad starzenie)

A gdzie ja napisałem że oczekuje grzecznych odpowiedzi??? Chcesz to mi bluzgaj ja ci nie czego nie zabraniam! No więc odpowiedz ćwoku."Znaleziono tylko kości, które jak każdy rozumny człowiek wie, Bóg podrzucił aby sprawdzić siłę naszej wiary."Proponuje wybrać się z tą odpowiedzią do najbliższego wariatkowa.Ale i zastanówmy się obiektywnie nad tym gdyż niczego nie można ignorować, należy to najpierw zbadać i ocenić prawdziwość.A więc jeśli uznać że kości dinozaurów są "podrzucone" to trzeba też uznać że cały ten świat, i wszystko co materialne na nim jest też podrzucone i nic nie jest prawdą, nawet to co pisze ja, a tym bardziej to co piszecie wy. To jest słuszność.

Gość gość
Czy bóg je i sra? Czy Jezus jadł i srał? To prawda że bzykał Marię Magdalenę?

Gość wybitnie intelignetnyy
Polecam niededukowanym wierzącym niedawno wydaną książkę pt. "Applied Evolutionary Anthropology: Darwinian Approaches to Contemporary World Issues " Gibsona i Lawsona

Gość ZczymDoLoodzi
malina malinova A gdzie ja napisałem że oczekuje grzecznych odpowiedzi??? Chcesz to mi bluzgaj ja ci nie czego nie zabraniam! x Dla ludzi na jakimś tam poziomie intelektualnym rozmowa nie jest wzajemnym bluzganiem ani obrzucaniem się inwektywami. Cwoku .. Normalny czlowiek nie ma ochoty na coś takiego. Wymiana zdan polega na wymianie zdan, a nie na wymianie bluzgów. Co do reszty to śmiac mi się chce-nikt nie chce z Tobą gadać, wiec sam(a) nasmarowałeś głupiego posta, aby teraz go rozbierać na drobno ,hahaha żenujące.

Ty i ja bardzo dobrze wiemy że mam rację, po co więc te markowanie prawdy głupią miną? Ze mnie chcesz zrobić idiotę robiąc z siebie idiotę?Jesteście niczym.

Gość gość
skoro jestesmy niczym, to i Ty jestes niczym haha :D

Gość gość
Narazie nikt nie musi robić z ciebie idioty bo sama z siebie robisz i doskonale ci to idzie.

Gość gość
oj tam, oj tam :D

Gość gość
Cyt.: "Dlaczego B/ óg zabij ludzi w potopie? Bo ludzie grz/ eszyli?" ... Tak. I nie wykazywali chęci zmiany swojego grz/ esznego życia. Więc zesłał potop by zniszczyć rozplenione barbarzyństwo w śród ludzi. Ocalił Noego i innych dobrych dla równowagi wśród dalszych żyjących, którzy przecież również byli podatni na zło. Tak samo jak i my dziś. Cyt.: "Ale czy skoro jest wszechwiedzący, nie wiedział od początku że tak będzie?" ... Wiedział. Ale On nigdy nie ingeruje w wolną wolę człowieka. Człowiek do B/ o/ga przychodzi z własnej woli a nie z przymusu. B/ ó/g nas kocha i nie odbiera nam nigdy wolnej woli byśmy byli Jego niewolnikami. To jest wbrew Jego Zasadom i Planu Stworzenia Świata.

Gość gość
wierze w siebie ;) w sumie to jestem swoim bogiem

Gość gość
Choroby genetyczne powstaly poniewaz wieki wczesniej sami ludzie wchodzili w zwiazki z najblizsza rodzina...to niestety efekt bezmyslnej ludzkiej mieszanki....

Gość gość
Cyt.:"I czy dzięki potopowi ludzie już nie grz/ eszą?" ... Wiedział, że każdy człowiek jest podatny na kuszenie szatana czyli grz/ ech. Dzięki potopowi zmniejszył zakres rozplenionego grz/ echu w śród rodzaju ludzkiego. Ale grz/ ech nadal pozostał tak jak i wolna wola człowieka również by mógł nadal wybierać między dobrem a złem.

Gość gość
Nie chodzi o to, że ludzie mieli nie grzeszyć po potopie i po innych kataklizmach zesłanych przez B/ o/ga. B/ ó/g to przewidział, wszak jest Wszechwiedzącym. Chodzi o nasz, grze/ szników, stosunek do naszych grz/ echów, chodzi o naszą świadomość ich popełnienia, żalu za nie, skru/chę i poprawę.

Gość gość
To co to za wolność, skoro są kary? Nie ma bardziej alogicznych i bezmyślnych ludzi niż te chore chore śliwy katozjeby (i ogólnie jahwozjeby)/allahozjeby. Co za idiotyczne uzasadnienia.

Gość gość
Najpierw powiedz, jakiego boga masz na myśli? Nie wierzę w Zeusa, Atenę, Neptuna, Swarożyca, Wielkiego Krasnoluda, Sziwę, Trójboga katolickiego, ani żadną z jego wersji judaistycznych oraz islamskich. Nie wierzę w Dziadka z Brodą ani żadną inną wymyślną wersję Boga osobowego. Wierzę w siłę stwórczą, którą pewnie da się opisać przy pomocy równań matematycznych i którą każdy z nas namacalnie czuje. A...Latający Potwór Spaghetti też jest spoko! ;-)

Gość gość
są dwa pojęcia wiary: wiara czyli uznanie czegoś że jest,(słaba) i wiara uznanie czegoś że jest i dostosowanie się do tego,(silna)

Gość 02_36 właśnie tak
człowiek wymyślił bogów na swoje podobieństwo a niektórzy lubią spaghetti - i dlaczego niby nie?

Gość gość
Czyli ja mam silną wiarę: wierzę w prawa matematyki i dostosowuję się do nich.