Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi mezowie wychodza z niemowlakami na dwor

Polecane posty

Gość gość
Powiem szczerze że mnie tam spacery z dzieckiem trochę nudziły, zwłaszcza jeśli w wózku siedział, trochę lepiej było jak zaczął chodzić, oglądać wszystko, potem bawić się na placu zabaw, dopytywać... Ale chodzenie bez celu i pchanie wózka przed sobą doprowadzało mnie do szału, tym bardziej że mały budził się momentalnie jak przysiadałam i zaczynał marudzić, więc np. nie poczytałam już. Bardzo chętnie wysyłałam męża i małego na spacer razem bo jeśli w domu spędzałam 8-10 godz. z dzieckiem, to nie potrzebowałam dodatkowo towarzystwa męża i dziecka kolejne godziny, momentami wolałam być sama niż we troje, więc albo sama zostawałam, albo sama wychodziłam.

Gość gość
Dokladnie ja tez potrzebuje odrobine samotnosci,bez meza i bez dziecka. Pewnie ze razem tez wychodzimy na spacery we trojke ale chodzi tez sam,bym mogla sobie odsapnac.

Gość gość
Moj ciagle wychodzil zwlaszcza w weekendy, dumny byl jak paw jak szedl z synem na spacer wozkiem," wtedy ja albo odpoczyw.albo ogarnialam chalupe, pozniej wych . Rowerkiem, bral malego na zakupy, dzis syn ma 6 lat i maz po pracy bierze go na polko przed dom i maja swoje zajecia, duzo spedzaja czasu ze soba, a weekendy to sa dla nas bardzo wazne, zawsze razem je spedzamy , wdpolnie wych.badz wyjezdzamy we 3

Zapewniam Cię, że żadne dziecko z kojca nie wyjdzie, chyba że sama je stamtąd wyciągniesz, albo kojec jest za niski/wywrotny... :) Co do atrakcyjności sprzątania jako rozrywki dla dziecka to mycie podłóg i w ogóle sprzątanie nie jest żadną atrakcją jeśli dziecko widzi to na co dzień :) Możesz sobie z tego wyciągnąć wnioski jakie chcesz :p

Gość gość
u mnie mąż chodzi na spacery. Jak ma wolne (weekendy itp) to w ogóle zajmuje się dzieckiem. Na co dzień zajmuje się małą po powrocie z pracy do wieczora. Nie liczac tego kiedy idzie pozmywac czy ogarnąć dom (bo to robimy na zmianę z reguły. Choć zmywa zawsze on ;P)

Gość gość
Kinga ty jestes tak tepa czy udajesz? Kto napisal ze dziecko wyjdzie z kojca? To ze nie usied******ojcu a ze z niego wyjdzie to jest roznica:o Ale z ciebie tepota :o

Gość gość
Moj maz odkurza,zabiera syna na spacery,kapie go,sprzata wieczorem po kolacji. Ja mam wtedy czas dla siebie bo tylko dziecko i dom i spacery,to bym zwariowala. Moge sobie poczytac,posiedziec na necie,pospac,odpoczac,pocwiczyc,wyjsc z domu na zakupy czy kolezanki. Moj maz szanuje moja prace i moj czas i wie,ze kazde z nas potrzebuje troche wytchnienia.

Wiem :) ktoś miał na myśli że dziecko ryczy :) no i niech sobie ryczy, jakby było od początku nauczone, że czasem musi posiedzieć w kojcu to by nie ryczało, tylko spokojnie się bawiło :)

Gość gość
mój nie wychodził- wstyd dla niego było chodzić z wózkiem. Córka ma 10 lat i ani razu nie był z nią na spacerze czy na placu zabaw czy w lesie. W tej chwili jak szanowny tatuś spędza czas z dzieckiem- jeżdżąc po mieście, po półwyspie i sklepach z dzieckiem, a i na basen zabiera. Dobre chociaż że tak z nią spędza czas bo jeszcze rok temu wystarczyło że gdzieś tam córka była sobie. A teraz w końcu spędza jakoś z nią czas, ale to chyba temu bo jesteśmy po rozwodzie

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
.Nasza córka ma 6,5 miesiąca.Mój mąż wychodzi na spacery zwykle sobota/niedziela i to razem ze mną(czasem sam) w tygodniu pracuje do po 17-jak bedzie lato pewnie bedzie wychodził. Nie wiem czemu bym miała go wypychac samego-spacer to taka nasza namiastka czasu ktory mozemy spędzic razem wypoczywając-dziecko spi zawsze na spacerze więc my się możemy nagadac :) W tygodniu jak wraca z pracy pisze prace dyplomową więc troche się pobawi z małą i potem zajety....jak skończy pisac pracę za pare tygodni idzie na kurs...zawsze coś. Ogarniam dom jak dziecko spi rano więc jak przychodzi ma tylko smieci do wyniesienia, butelki malej do umycia i z wiekszych łazienke umyc czasem. Nie wiem dlaczego mialabym mu kazac robic wiecej-zwlaszcza ze pracuje na dworze co męczy, czasem umyslowa czasem fizycznie.

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Tak wogole to moje dziecko umie też samo poleżec i 30-40 minut jak trzeba. Głównie rano bo wieczorem jak jest marudna to trzeba zabawiac-ogólnie nam się kochany egzemplarz trafił :) Noce spi ładnie, wszystko je, zero alergii, nie płacze ,sama się bawi :)Ale uważam że to też nasza zasluga- uczyliśmy ją od początku że mama z tatą są ale nie zawsze 5cm obok:)