Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co kupujecie dla dzieci na zajączka

Polecane posty

Gość gość
zajączek nigdy nie jest na bogato. Jakieś słodycze i ewentualnie mała pierdółka - auto resorak czy cóś ;)

Gość Malwinaaaaa
Nic nie kupuje

Gość gośćop
Klocki lego i grę Star Wars

Gość gość
słodyczy na wet nie kupujecie dzieciaką?

Gość gość
na święta ejst tyle ciast i pyszności, więc po co dodatkowe słodycze? u nas nie było takie zwyczaju

Głównie słodycze + ew. jakaś maskotka typu zajączek/ królik/ baranek/ kurczaczek. Dla naszego dziecka, chrześniaków oraz dzieciaków, z którymi spotkamy się w święta.

Ja właśnie dopiero na kafe dowiedziałam się, że nie w całej Polsce przychodzi zając :p Tak samo jak zdziwiło mnie, że kiedy zapraszamy gości np na imieniny na 16 u nas w calej rodzinie i u wszystkich, u których byłam najpierw podaje się ciasto i kawę, a potem dopiero inne jedzenie...a wszędzie indziej najpierw inne jedzenie a na końcu słodkie :p

Gość gość
u mnie w rodzinnym domu zawsze były prezenty i tak też jest u mnie . Synek dostanie modelinę i interaktywnego chomika plus słodycze.

Gość gość
dzieciakĄ??? a cóż to za twór językowy?? moja corka też nic nie dostaje, bez przesady, tylko prezenty i prezenty... Kiedy chce to kupuje jej cos slodkiego, nie a często bo nie przepada

Gość gość
Hehe chcialam napisac,ze nic bo u nas zwyczaju nie ma dawania prezentow w ten dzien. Ale bym sklamala,bo wlasnie maz dzwonil,jest na szkoleniu i sie pochwalil. ze kupil malemu: stolik interaktywny,jakies krzeselko uczydelko,szczeniaczka uczniaczka, odkurzacz pchacz,i od groma jakis p*****l jeszcze,powiedzial,ze jak dojedzie do hotelu to powie ze szczegolami:Pa ze wroci na swieta do domu to i zabawki wyjda na zajaczka,wiec nasze dzieko dostanie wiecej niz na Boze Narodzenie;)

Gość gość
ładnie tych prezentów:) ale to pewnie dlatego też,że tata cały czas na wyjazdach i jakoś chcę wynagrodzić maluszkowi:)

Gość gość
u nas nie ma tego zwyczaju :) Wielkanoc obchodzimy bardziej duchowo (bo to najwazniejsze dla nas święta). Triduum paschalne, czuwanie itd. Prezentów w te święta u nas się nie robi. Co innego na Boże Narodzenie, gdzie te święta nie są pełne zadumy tylko samej radości :)

Gość gość
15.04.14 [zgłoś do usunięcia] KingaStefankaFanka Ja właśnie dopiero na kafe dowiedziałam się, że nie w całej Polsce przychodzi zając jezyk.gif Tak samo jak zdziwiło mnie, że kiedy zapraszamy gości np na imieniny na 16 u nas w calej rodzinie i u wszystkich, u których byłam najpierw podaje się ciasto i kawę, a potem dopiero inne jedzenie...a wszędzie indziej najpierw inne jedzenie a na końcu słodkie jezyk.gif x hahahahaha kurcze ale dziwnie u was z tym ciastem na poczatku :D nie wiedziałam, ze gdziekolwiek tak jest :D U ans słodkie to deser, więc jak deser może być przed przekąskami? :D Śmiesznie :D Ale fajnie się dowiedzieć, że gdzie indziej jest aż tak inaczej ;) Pozdrawiam ;)

Gość gość
tylko słodycze

Gość gość
tylko słodycze

Gość gość
córka - 3.5 roku od chrzestnej dostanie kucyka ponny Celestie czy jakoś tak :), od chrzestnego gre edukacyjną, a od nas puzzle 4w1 i akcesoria dla lalek typu ubranko, zestaw do włosów i cos tam jeszcze jest.

Gość gość
zalezy od wieku, dla nastolatka to chyba skuter albo bon na zakupy w firmowym sklepie na 2000 PLN.poszaleliscie z tymi prezentami, nigdy w Polsce nie bylo takiego zwyczaju

Gość gość
Jak nigdy nie było takiego zwyczaju ? Ja mam 37 lat i od małego dostawałam na zajączka słodycze .

Gość gość
zależy od regionu. U nas takiego zwyczaju nie było NIGDY.

Gość Mężatka1980rok
Ja jestem z Wielkopolski i u nas dzieci na zajączka dostają tylko słodycze ..Jako dziecko tez dostawałam zająca z czekolady .

Gość gość
U nas rowniez nie ma takiego zwyczaju ,ale maz i dziadkowie sa za granica,wiec jak przyjezdzaja to i tak cos zawsze dostaje...aaaa słodyczy to my mamy własnie nadmiar i nie widze sensu kupowac....a na pewno nie kazalabym nic kupowac chrzestnym... poza tym włansie tak jest nauczy sie dzieci z byle okazji kupowac prezenty...a potem dziecko liczy ,ze ma dostawać od kazdego...znam przypadek ,ze do mojej kuzynki chrzesnica przychodzi nawet ze swiadectwem ,ze ma dobre oceny- i po co ,a no po kase albo po prezent....

Gość gość
Starszemu dokładam do tabletu ,niedużo bo sobie większą kwotę uzbierał i kupię mu jakiś słodycz,młodszemu nie mam pomysłu ,niczym się nie bawi wszystko ma co mu potrzebne nie chce kupować kolejnej zabawki którą i tak rzuci w kąt , myśleliśmy o hulajnodze ale nie wiem czy mu się spodoba i też coś słodkiego . U mnie w domu był zwyczaj dawania prezentów .

Gość gość
u nas nie ma zwyczaju dawania prezentu od zajączka. jak idziemy do kogoś w gości lub ktoś przychodzi do nas to przynosimy to dajmy jajko jedno dla całej rodziny.

Gość odriiiiii
U nas tez nigdy nie bylo takiego zwyczaju.

Gość gość
Kupujecie slodycze? Przeciez na codzien czyta sie zawsze jakie tu same eko mamy siedza, dzieci slodyczy nie jadaja. Nagle na swieta kazda z was slodycze kupuje. Oj, klamczuchy, klamczuchy :D :P

Gość gość
Ja tam nie ściemniam moje starsze dziecko uwielbia słodycze i je je ,młodsze od święta bo nie przepada . A tak z ciekawości możecie wpisywać z jakiego regionu jesteście gdzie nie ma zwyczaju prezentów na zająca bo ja pisałam u mnie w domu taki zwyczaj był i jest ja jestem z pomorskiego ale moi dziadkowie którzy mnie wychowywali znali też też taki zwyczaj babcia ze śląskiego a dziadek z mazowieckiego ( byłego płockiego ) .

Gość gość
ja jestem z Lubelskiego i takiego zwyczaju NIGDY nie było chyba, ze ktoś był przyjezdny, to może wtedy, ale nie pamiętam żeby w szkole ktoś mówił o prezentach na wielkanoc...