Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk a sluz

Polecane posty

Gość gość

czy antybiotyk ma wplyw na sluz?od tygodnia przyjmuje antybiotyk i mam bardzo malo sluzu.zawsze wiedzialam kiedy mam dni plodne czy nieplodne na podstawie obserwacji sluzu,teraz jest go malo i wyglada tak jakbym miala dni nieplodne,a juz powinnam byc po dniach plodnych...

Gość pikowa dama
A stosujesz przy tym antybiotyku probiotyk? Antybiotyk negatywnie wpływa na mikroflorę pochwy, dlatego śluz może być inny, jeżeli nie stosujesz probiotyku to możesz się wyjałowić i dostać grzybicy. Przy antybiotykoterapii zażywam provag, dzięki niemu nie mam problemów intymnych czy jelitowych, jest bardzo skuteczny, ponieważ kapsułki zawierają żywe szczepy mlekowe. Nie martw się pewnie po zakończeniu leczenia wszystko wróci do normy. Jeżeli pojawią się białe, swędzące upławy idź do ginekologa.

Gość Ula2525
Zgadzam się z moją przed mówczynią, zawsze przy antybiotyku stosuj ochronę w postaci probiotyku doustnego. Ja dodatkowo stosuje probiotyki dopochwowe np. lactovaginal ponieważ kolonizuje pochwę dobrymi bakteriami natychmiast po aplikacji, leczenie trwa tylko 7 dni.

Gość gość
dziekuje dziewczyny:)tak wlasnie myslalam,ze to przez ten antybiotyk.