Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

precz z czapeczkami

Polecane posty

Gość gość

jak czytam kolejy temat o zakładaniu" czapeczek" to mnie po prostu nerwy biorą czapeczki i czapeczki ,lato ,upał ale czapeczka musi być! tylko w Polsce widuje małe dzieci w czapeczkach! to wiecej szkody niż pozytku!

Gość gość
I dlatego zakładasz kolejny temat o czapkach? Zajmij się swoimi sprawami i tyle.

Gość gość
ja tez wole kapelusze

Gość gość
wiesz nie wszystkie dzieci rodzą się z gęstymi włosami, mój 8 miesięczniak ma tak skąpe włoski że obecnie (ok. 14 stopni) dalej nosi czapeczkę, czy to dziwne?

Gość gość
ja się zajmiję sprawami wszystkich,takie zboczenie zawodowe;) ty się złościsz bo pewnie dziecku czapeczkę nawet w domciu zakładasz

Gość gość
a ja berety. H,,,j ci do tego co na głowach noszą dzieci.

Gość gość
a ty głupia larwo zajmij sie swoim zyciem. nie wiesz młocie jeden ze w upał mozna dostac porażenia słonecznego własnie przez głowe!

Gość gość
ja mieszkam w holandii, gdzie nawet noworodkom nie zakłada się czapek, moja córka ma 2 lata i całą zimę chodziła bez czapki. Polskie mamuśki chyba by zawału dostały widząc taką mamusię w zimie z półrocznym dzieckiem bez czapki :D

Gość gość
nie rozumiecie chyba,nie chodzi kontretnie o czapeczkę przysłowiową ,to jedynie przykład ale o pzregrzewanie niemowląt i dzieci przez polskie mamy

Gość gość
Droga autorko to ciebie nerwy biorą a nie mnie. Jeżeli o mnie chodzi jest mi całkowicie obojętne w czym chodzi lub nie chodzi czyjeś dziecko.

Gość gość
I chwała Bogu że tam mieszkasz- dla mnie zimą możesz w sandałach chodzić.

Gość gość
a ja mieszkam we Francji,tu nawet w sklepie trudno kupić czapeczkę hi hi a niemowleta zimą czapeczek nie noszą nawet,od wiosny ,całe lato nawet skarpetek nie mają i wszyscy zdrowi trochę rozsądku więcej

Gość gość
patrzcie jak się znerwiły mamusie bo co? krytyki przyjąc nie umiecie czy prawda w oczka kole?

Gość gość
Dobrze dobrze,już oddychajcie "niepolskie" mamusie.Wiemy jesteście światowe,super i w ogóle,nie to co my :P tylko ciekawe,co robicie na polskim forum :D

Gość gość
A mnie zastanawia jedno -po co w takim razie są produkowane czapki. Skoro zagranicami Polski nawet noworodki cały rok nie noszą czapek to pewnie w tych krajach nie istnieją w ogóle czapki.

Gość gość
a uwierz mi,ze nie ma czapek dla nowordków takich bawełnianych jak w Polsce,kiedyś chciałam kupic dla dziecka bratowej bo mnie prosiła i nie udało mi się

Gość gość
haha smiac mi sie chce z takich /zagranicznych / mamusiek. czapki nie ubiorą a mega ciepło moje dziecko w lekkiej wiatrówce a takie mamuski owszem dziecko bez czapy a w kozakach i zimowej kurtce.

Gość gość
jest minus 15 stopni, zima, wezmiesz swoje dziecko autorko na zewnatrz bez czapki? dziwnie prawisz. przegrzewanie nie jest dobre ale i takie przeziebianie tez nie, nie rozumiem co chcesz przekazac, nie zakladanie dziecku czapki i skarpet jest jakies cool czy co? chyba nie jestem na biezaco w tych trendach.

Gość gość
Ale ja nie pisałam o czapkach dla noworodków ale ogólnie o czapkach. Skoro noworodkom nie trzeba czapek to i starszym dzieciom a tym bardziej dorosłym więc coś takiego jak czapka nie istnieje tam.

Gość gość
Ty z Holandii,ja też tam mieszkałam przez 5 lat i owszem spotykałam czasem małe dzieci bez czapek mimo,że ziąb jak cholera,ale jednak mimo wszystko większość zakłada czapki więc nie pitol głupot.

Gość gość
nikt nie mówi o mrozie -15 ,bez przesady ale o temperaturze+ 15 czy nawet +20 stopni i czapce na głowie dziecka,w dodatku niemowlęcia ,które lezy jeszcze często nagrubym kocu całe spocone położcie swoje dupska w gondoli na kocu i włożcie sobie beret ,zobaczymy czy sie spocicie czy zamarzniecie

Gość gość
bo pewnie widziałaś polskie matki :P ich jest tam dużo ja polki poznaje głównie po tym że idą z dzieckiem w czapce

Gość gość
Moja koelzanak z cywilizowanej progresywnej Francji pracuje tam w przedszkolu i o dzieciach wyziebianych w zimie informuje sie opieke spolecznych. Dodaje, ze dzieci zaniedbanych, chorowitych, wysylanych do instytucji z gilem do pasa i z pampersem w 4 roku zycia jest duuuzo wiecej niz w Polsce, a ma spore doswiadczenie i porownanie z kilku placowek.

Gość gość
nawet murzynki a wiadomo,ze im jest zimno w europie nie zakładają dzieciom czapek w Holandii czy UK

Gość gość
nawet murzynki a wiadomo,ze im jest zimno w europie nie zakładają dzieciom czapek w Holandii czy UK

Gość gość
słyszałaś kiedyś żeby w Holandii było -15 stopni???? a w Polsce którakolwiek próbowała? nie bo wy się boicie że bez czapki to od razu uszy dziecku umarzną i odpadną

Gość gość
sorry,ale nie wyobrażam sobie przy 10-15st. na dworze i wietrze nie nałożyć noworodkowi lub niemowlakowi cienkiej bawełnianej czapeczki!!!!przecież takie kruche maleństwo samo nie jest w stanie wyregulować sobie odpowiedniej temperatury jak się je wyniesie na dwór prosto z mieszkania,no ludzie !!! nie chodzi o napakowanie dziecka ciuchami , tylko delikatną osłonę przed wiatrem np. uszu,ciemiączka. Ja sama nie noszę czapek ,ale jak jest chłodniej lub wietrzno ZAWSZE mam na głowie kaptur-może dlatego od 6lat nie byłam nawet przeziębiona :) uważam,że najwięcej ciepła ucieka właśnie przez nieosłoniętą głowę!!!

Gość gość
U mnie dzisiaj słońce i ciepełko ale jak zawiało na spacerku to sama żałowałam, że nie mam czapki ale już mi się wracać na 3 piętro nie chciało z małym i co z tego, że w Holandii tak i siak jak mi zimno w głowę to zakładam bo mi ciepło i miło, a mały miał taką bawełnianą cienką, w głębokim wózku jeźdi jeszcze więc go budka osłaniała. Piź/dziło dzisiaj ostro, wywiało mi łeb aż miałam uszy czerwone ale czapki nie miałam JESTEM BOSKA!!! :P ale idiotka z autorki

Gość swiatowa4943
co za zacofane polaczki. U nas na Sybirze to nawet rodzi się w śniegu! A o czapkach to nikt nie słyszał ! -40 stopni a nasze zahartowane maluchy taplają się w śniegu w samych pieluchach! Oczywiście czasem widzę pomykającą na saniach matke z noworodkiem w czapce ale na 100% to jest Polka.

Gość gość
a gdzie ci dzisiaj niby w Holandii przypiździło? my z córką w krótkim rękawku chodzimy takie ciepło, byłyśmy też rano na spacerku i przyjemnie, ciepło bez wiatru