Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mandy1987

JAKIE IMIĘ Z TYCH STARSZYCH POLECACIE

Polecane posty

Gość Mandy1987

Witam! Moja siostra jest w ciazy. Strasznie źle ją znosi więc postanowiłam ze napusze za nią. Siostra ma różne pomysły na imię dla jej córeczki. Ostatecznie wymyśliła że imię ma być z tych starszych typu: Brygida. Jednak to imię nie przypadło jej do gustu i szuka innego. Mi też się kończą pomysłu. Proszę napiszcie jakie waszym zdaniem będą najlepsze. Z góry dziekuje :)

Gość gość
Michalina,jadwiga

Gość gość
Stasia.rozalia

Gość gość
Katarzyna Ewa Kinga Magdalena Marta Emilia Agata Iwona

Gość gość
Ja ma Zosie, uwielbiam to imie.bardzoe podoba mi sie tez marcelina ale mezowi nie:-)

Gość tabouuuu
Mi się podoba Janina. Do małej można spokojnie mówić Janka czy nawet Nina. Z tych starszych, "na czasie"- bezapelacyjnie Helena. Moja córa ma 3 Helenki w grupie przedszkolnej :P.

Gość gość
Moje propozycje Agnieszka Matylda Karolina Zofia Klara Hanna Anna Izabela Helena Lucja Melania

Gość tabouuuu
Dodam jeszcze, że studiowałam z dziewczyną, która ma na imie Romualda. Wszyscy jednak zwracali się do Niej per Roma- brzmi świetnie, nie jak imię, a jakiś pseudonim. Poza tym świetnie do niej pasuje, bo ma bardzo 'cygańską' urodę.

Gość gość
Ja mam kolezanke Scholastyke

Gość gość
Roma albo Nina tez ladnie:) A moze Klementyna? Znalam tylko jedna co miala tak na imie, moim zdaniem dosc ladne I nieoklepane

Gość gość
Dobrze, ze nie brygida. Rozalia Marianna Klara

Gość gość
TŁI TŁI

Gość tabouuuu
Klara jest też super. Uniwersalnie, choć do malucha można spokojnie zwracać się per Klarcia. Ja jakoś (oczywiście wspólnie z mężem) przy wyborze imion dla moich dzieciaków kierowałam się tym, żeby było jakieś sensowne zdrobnienie... Do 3-letniej Brygidy można zawołać najwyżej Brydzia, więc słabo. Syn ma na imię Aleksander i mimo swoich 17 lat wciąż jest dla mnie Olkiem, w porywach Aleksem. Córa ma najzwyczajniejsze imię w świecie- Ania. I jest chyba jedyną 4-latką w moim regionie o takim imieniu...

Gość gość
Rozalia Aniela Bernardetta Cecylia Dorota Eryka Felicja Halina Helena Irena Judyta Jolanta Lidia Ludmiła Łucja Mariola Marianna Natasza Teresa Urszula Weronika Waleria

Gość gość
Bogusia, Mirka

Gość Malwinaaaaa
Jadwiga :)

Gość gość
Celina, Celinka.

Gość gość
nie padlo jeszcze Kornelia choc ja, gdybym miala corke, dalabym jej na imie Gabriela

Gość gość
Anna Beata Cecylia Dorota Ewa Florianna Grażyna Hania Ilona Jadwiga Ksenia Lucyna Łucja Monika Nina Olga Pelagia Regina Sabina Teodora Urszula Wanda Zenobia Żaneta

Gość gość
Kornelia lub Karolinka :)

Gość gość
Antonia ostatnio modna choć imie "starsze" mala Tosia Toska duza Antosia :) poza tym Łucja - Lusia, Lidia, Hanna,, Irmina, Judyta, Olga,nie wiem co jeszcze

Gość gość ania jestem
a ja proponuje Annę- normalne ladne imie, spotykane chyba we wszystkich jezykach swiata, ladne zdrobnienia i jedyne pisane od początku do końca i od końca do początku tak samo. Doloze tez Mariannę - Mania, czy Ninę.

Gość gość
Z bardzo starych imion: Dobrosława w zdrobnieniu Dobrusia

Gość gość
no i piękne imie Eliza :)

Gość Mandy1987
Dziekuje za tyle świetnych imion. Z tych wsztstkim co podaliście podoba mi się: Michalina Łucja Janinia Klara Marianna Klementyna Rozalia Eryka Felicja Halina Lidia Ludmiła Natasza Waleria Kornelia Gabriela Żaneta Ksenia Florianna Antonina Olga i Eliza. Podam te propozycje siostrze. Mam nadzieję że coś się jej podoba :) A co myślicie o Blance?