Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodadziunia

szalejace hormony po porodzie

Polecane posty

witam, chciałam zapytać wszystkie świeżo upieczone mamy o wypadanie włosów i tradzik po ciązy słyszałam ze najgorszy jest 3 miesiac po porodzie bo wtedy hormony spadaja i przez to wypadaja wlosy ja własnie 3 miesiace temu urodziłam i teraz włosy wypadaja garsciami a twarz i plecy wysypane (1 i 2 miesiac po porodzie twarz i włosy były ok) czy to minie? i po jakim czasie? czy trzeba to przeczekać czy moze pójsć do dermatologa? jak miałyście Drogie Mamy?

Gość gość
Włosy przestaną wypadać po ok pół roku od porodu. Odrosną potem normalnie. Co do problemów ze skórą nie miałam ich nigdy

Gość gość
i należy sprawdzić tarczycę bo wiele kobiet po porodzie ma niedoczynność stąd depresyjne nastroje, wypadanie włosów, zaburzenia hormonalne i wypadanie włosów

Gość gość
wlasnie tez sie zastanawiam jak to jest. Moje dziecko ma 7 miesiecy. Wlosy juz przestały mi wypadac, wypadły tak do 4 miesiecy po porodzie, teraz sie uspokoiło, natomiast moja cera pozostawia wiele do życzenia...... \Nigdy nie mialam wiekszych problemów z cera, czasem przed okresem cos tam mi wysoczylo, ale teraz mam z tym problem, szczegolnie przed okresem, wyspuje mi brode. W ciazy tylko w I trymestrze mialam pryszcze, potem cera idelana.

Gość gość
na wypadanie włosów polecam żelazo, musi przepisać gin albo rodzinna. Ja brałam 1, 5 opakowania, jak ręką odjął a już byłam bliska załamania. Z cerą nie miałam problemu :)