Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna ze Śląska

brak wymiotów na początku ciąży

Polecane posty

Gość ciężarna ze Śląska

Chyba zwariuję :o Byłam u ginekologa 7 kwietnia i był pęcherzyk, oraz zarodek. Następna wizyta 7 maja i do tego czasu zwariuję, bo lekarka powiedziała, że dobrze abym wymiotowała, bo to dobrze świadczy o ciąży. Miałam mdłości ale zero wymiotów, bolą mnie piersi i niekiedy brzuch jak na okres. Czy możliwe, że ciąża nie rozwija się dobrze? :(:(:(

Gość ciężarna ze Śląska
Jestem w 8 tygodniu ciąży. Płód ma 5 tygodni.

Gość gość
Przeżyłam 2 ciąże i ani razu nie zwymiotowałam, co najwyżej mnie mdliło i odrzucało od niektórych potraw. Nie martw się na zapas :)

Gość gość
2 ciąże za mną i nie wymiotowałam ani razu. Na początku ciąży nie miałam żadnych objawów ciążowych a ciąże jak malowane. Nie słuchaj głupot lekarki bo tylko się niepotrzebnie stresujesz.

Gość gość
tak samo dwie ciąże zero wymiotów i mdłości .

Gość ciężarna ze Śląska
Ja w ogóle w życiu, to może wymiotowałam z 5 razy ale to tylko po alkoholu, gdy zmieszałam wino białe i czerwone :o Ale teraz w głowie tylko mi siedzi to, że lekarka powiedziała, że dobrze abym wymiotowała - już się modlę o wymioty i nic :( :o

Gość gość
kolejna ciężarna idiotka nudności są jedynie efektem zaburzeń hormonalnych a nie warunkiem koniecznym do zdrowego rozwoju ciąży czemu głupi ludzie się rozmnażają ?

Gość gość
Wiele kobiet nie wymiotuje w ogóle. A ty chodzisz to jakiejś popierduski a nie dobrej lekarki.

Gość ciężarna ze Śląska
To mnie pocieszyłyście :) Mam 34 lata i pragnę tego dziecka tak bardzo, że.... :(

Gość ciężarna ze Śląska
Chodzę do przychodni K w szpitalu i tę lekarkę poleciła znajoma pielęgniarka z tego szpitala - podobno dobra jest.

Gość gość
Jakas idiotka napisala o zaburzeniach hormonalnych :D Jak sie wymiotuje na poczatku ciazy to za to jest 'winne' hcg i tyle. Ja jak bylam w ciazy tez nie zwymiotowalam ani razu. GLowa do gory i lepiej sie ciesz, ze nie nalezysz do tego grona, ktore strasznie zle znosza te pierwsze miesiace. :)

Gość gość
Kiedys czytalam ze niby dobrze jak ktos wymiotuje,i to jest kompletna bzdura.moja mama ani moje siostrzy nawet mdlosci nie mialy za to ja wymiotowalam jak kot do 14 tygodnia

Gość gość
To nie autorka jest głupia a lekarka która jej tych głupot naopowiadała i nakręciła dziewczynę.

Gość gość
Mam 30 lat na karku i odkładam rozmnażanie na później. I tak jak Ty modlisz się o wymioty, tak ja się modlę, że jak mi nie będzie dane zajść w ciąże to mnie tak nie popierdzieli jak inne "staraczki". Baby co mają po 35 lat i pragną "dzidzi" (Ty na szczęście Autorko tak nie piszesz), albo wierzą w jakieś zabobony.

Gość gość
I jak tu sie nie stresowac w ciazy jak taka p***a niby lekarz nagada takich rzeczy

Gość gość
jaka p******* lekarka :D pewnie z jakiejś wioski. Ja mam za sobą 3 miesiąc 3 tydzień i pierwszy raz wczoraj zwymiotowałam. z dzieckiem wszystko ok i liczę,że to jednorazowy przypadek.

Gość ciężarna ze Śląska
Udało mi się zajść w ciążę za pierwszym razem i biorąc pod uwagę mój wiek, to chciałabym aby dziecko urodziło się zdrowe. Mam inne objawy ciąży, oprócz wymiotów i te słowa lekarki dudnią mi cały czas po głowie :( Naprawdę można zwariować z niepokoju. Jestem osobą, która racjonalnie podchodzi do spraw życiowych ale tutaj jakoś nie umiem :o

Gość gość
34 lata to świetny wiek na dziecko.

Gość gość
Jestem w 40 tygodniu ciąży i ani razu nie wymiotowałam.

Gość gość
Lekarka z kosmosu chyba sie urwala. Ja jestem w 7 miesiacu ciazy obecnie i od poczatku ciazy nawet jeden raz mnie nie zemdlilo, a co dopiero zeby wymiotowac. Nie denerwuj sie i nie stresuj wszystko bedzie dobrze :)

Gość gość
Idź do niej i poproś, by Ci wskazała literaturę naukową, w której wyjaśniono pozytywny związek między wymiotami ciężarnej a zdrowiem nienarodzonego dziecka. Może się uspokoisz jak babsko nie będzie Ci umiało nic mądrego polecić.

Gość gość
Hahaha jaka p*****lnieta lekarka. Wez lepiej zmien lekarza poki poczatek ciazy, bo ta baba Cie przyprawi dopiero o mdlosci, zobaczysz, jak Cie zacznie zstraszyc, ze serce zamiast ksiazkowego 160 bic na minute bije np 158...

Gość nghjnghnjhgmnjhg
ja przez całą ciążę wymiotowałam 2 razy i to po 20 tygodniu, mdłości nie miałam, jedyne co to bolały mnie piersi trochę, nie chodziłam częściej siusiać ani nic, także się nie stresuj :)

Gość ciężarna ze Śląska
Poza tym w tej poradni K, weszłam do gabinetu i siedziały 2 pielęgniarki i jedna pyta się mnie o becikowe. Wytrzeszczyłam oczy i mówię, że ja jeszcze nie wiem co i jak, bo ja jestem w 5 tygodniu ciąży i nie wiem czy z dzieckiem jest OK, a mam już jakieś becikowe załatwiać? Ona do mnie, że jeżeli nie zapiszę się do tej poradni do 10 tygodnia, to nic nie dostanę. DZIĘKUJĘ dobre Kobiety za pocieszenie, już mi stres przechodzi :) Pocieszam się, że w tym wieku zaszłam za pierwszym razem w ciążę, to musi być dobrze ;)

Gość gość
Becikowe to kolejne cyrki w tym chorym kraju. papierologia jakich mało, nie wystarczy że oświadczysz że nie jesteś rolnikiem czy coś będziesz musiała wypełniać jakieś okienka i wpisywać wszędzie zero zero zero, że nic nie zarabiasz z tego tytułu.

Gość ciężarna ze Śląska
Poza tym, żeby dostać becikowe, to trzeba być w jednej poradni przez całą ciążę. Czyli rozumiem, że ciężarna nie może zmieniać miejsca zamieszkania, np. ze względu chociażby na tryb pracy małżonka. Myślałam, że wystarczy jakiś kwitek ze szpitala, że urodziłam i tyle, a tutaj cyrki :o

Gość gość
ciężarna wyluzuj!!!!!! jestem w 15 tygodniu wymiotowałam bodajże raz. Tu nie chodzi by wymiotować ciągle bo się odwodnisz i trafisz do szpitala wykończona to tak na logikę. ;) Moja znajoma non stop wymiotowała skończyło się tak, że miesiąc leżała w szpitalu przy kroplówkach... serio. Po prostu chodzi o to, że dobrze jak ma się mdłości. (nie mylić tego z żyganiem jak kot za przeproszeniem!) Mdłości świadczą o dużej dawce progesteronu w organiźnie a jest to hormon który utrzymuje ciąże.I mdłości zwykle zanikają też około 12-15 tygodnia dlatego, że wtedy łożysko przejmuje wszelkie funkcje. Jak masz mdłości jest ok. A poza tym, wiele kobiet nie ma ich wcale i też jest ok . ;)

Gość gość
to zależy od organizmu każda z nas jest inna, a jakby miało być zle to i tak będzie tego nie przeskoczysz. Dlatego ciesz się zdrową ciąza i nie wyszukuj sobie na siłe czegoś złego.

A co Ty myślisz że każda kobieta sied******iblu i brzydką pisząc rzyga ? Ja oprócz okresu a pod koniec ciąży - zgaga i bóle w pachwin żadnych objawów nie miałam.