Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że Jezus bardziej wyglądał na araba niż europejczyka?

Polecane posty

Gość gość

A jeśli tak, czy nie jest to argument, że powinno się starać szanować ludność bliskowschodnią, tj rasy semickiej?

Gość gość
Powinno się szanować każdą nację, tylko co ma do tego wygląd J ?

Gość gość
co za różnica jak wyglądał, szanować trzeba wszystkich i wszystkim pomagać na ile nas stać

Gość gość
a co Jezus sie w Europie urodzil?

Gość gość
No nie wie. Turków i cyganów po mojemu na pewno na pewno nie należy szanować. Wydaje mi się fenomenem, e religia powołana do życia przez Semitę została przyjęta przez ogrom Aryjczyków

Gość gość
co ma religja do rasy.

Gość gość
A ma dużo. Bo religia stworzona przez rasę, odzwierciedla jej predyspozycje genetyczne. Np murzyni tworzą religie animistyczne, pozbawione ideałów (np voodoo). W religiach aryjskich ideały i szukanie doskonałości były na pierwszym miejscu (np zaratusztrianizm). Ale religie stworzone przez rasy wyższe, kiedy są przyjmowane przez rasy niższe wtedy się degenerują. Przykład rasa drawidyjaska przyjęła uporządkowany aryjski wedyzm, tworząc chaotyczny, politeistyczny i pozbawiony wyższych celów hinduizm.

Gość gość
Turków i Cyganów nie nalezy szanować? A to pa czjemu?

Gość gość
Cyganie są jak szczury. Parszywe pasożyty pchające się tam, gdzie ich nie chcą. Do tego rozmnażają się jak szczury. Cygan jest niski, paskudny i niezrównoważony. Do tego cyganie się rozmnażają jak szczury. A turasy to zwykłe bękarty, wywołujące wojny po to, żeby porywać kobiety do haremów. Turcy nie są anie Ariami, ani Semitami. To zwykłe znajdy, który się wzięły niewiadomo skąd. U mnie w mieście jest taka knajpa turecka (sevi kebab). Chętnie bym ją spalił, a turasowi, który w niej podaje kebaby, bym poderżnął gardło...

Gość gość
O ludzie ludzie :O

Gość gość
Jezus był Żydem to chyba normalne że nie wyglądał jak Europejczyk. Przyszedł na świat jako Mesjasz którego żydzi tak długo oczekiwali. Nie uwierzyli w niego i wydali go na śmierć. Tym samym stracili uznanie w oczach Bożych i przywilej bycia narodem wybranym. Zanim Jezus umarł zawarł nowe przymierze z apostolami i tak chrześcijanie stali się narodem wybranym. Tak naprawę to nie ma znaczenia jak wyglądał. Swoją śmiercią zapłacił za każdego z nas i każdy kto chce może skorzystać z tej ofiary. Pozdrawiam

Jest napisane, że Bóg na nowo przyjmie resztkę Izraela. A kogo rozumiesz pod pojęciem chrześcijan? Poza tym Żyd, Żydowi nierówny. Wielu aszkenazyjczyków ma europejski wygląd...

Gość gość
Wiesz no w sumie to nie wiem, Jezusa nie widziałam :) Osoby pochodzenia żydowskiego tak. Stąd moja opinia. A chrześcijanie to osoby które podążają za Jezusem w słowie i czynie. Jezus powiedział ze poznają jego uczniów jeśli będzie wśród nich miłość. Sam oceń kto jest prawdziwym naśladowcą Jezusa a kto nie :)

Gość gość
Przeciez TUREK ,to nie ARAB !!!!!!!!!! ludzie !!

Gość gość
Lakoniczny a o który Ci werset konkretnie chodzi z tym przyjęciem Izraela?