Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

Czy stypendium przyznawane studentom musi być wydane na cele naukowe?

Polecane posty

Ludzie z mojej grupy na studiach pjerdzielą coś o jakichś stypendiach socjalnym i naukowych. Czy jeśli dobrze uczący sie student dostanie takie naukowe stypendium to powinien je wydac w jakichś celach naukowych? Bo ja gdybym takie dostała(co mi nie grozi niestety) to by je wydała na jakieś niecne cele - na piwo, na nowe buty, na jakieś koncerty :classic_cool: Jak z tym jest? / / / /

na tych stypendiach można nawet ponad tysiąc miesięcznie uzbierać (u mnie na wydziale było kilka takich osób) u mnie to się nazywa stypendium rektora dla najlepszych studentów, nie ma nic o celach naukowych jaki spam ?

Gość gość
ja wydaje na ciuchy

Gość gość
Oczywiście, że tak. U nas była taka dziewczyna, co miala same piątki i dostała chyba dość wysokie to stypendium, ale miała trudną sytuację i z tych pieniędzy pomagała mamie. Jak się wydało, bo chyba skarbówka zorientowała się, że jej mama ma za wysoki dochód, to musiała wszystko oddać, a jeszcze grozili jej skreśleniem z listy studentów.

Gość wifigdańsk
chyba nikt tego nie sprawdza, w kazdym razie jak ja dostawałam stypendium socjalne w studium to nikt mnie nie pytał na co je wydaję a dostawałam ponad 700 zł miesięcznie.

Gość stuuuDENTKA
e gdzie tam, nie musisz wydawac tego na cele naukowe.. :D nikt ci nie sprawdzi na co przej***esz hajs..ja mam socjalne, ale dostaje takie marne grosze, ze szkoda gadac... u mnie sa osoby, ktore dostaja naukowe to normalnie na imprezy i ciuchy im idzie

Gość stuuuDENTKA
ja wlasnie nie rozumiem przyznawania tego hajsu... ja mam bardzo ciezka sytuacje rodzinna i duzo rodzenstwa a dostaje 150, znam laske ktora stac na wszystko ma jednego brata , oboje rodzicow pracuja a dostaje 500 zl.. nie ma sprawiedliwosci.. (oba to socjal) ona na 100% mataczy

Gość gość
wystarczy mieć firmę i wtedy robisz tak, że w papierach dochodu brak i dziecko dostaje najwyższe socjalne.

Gość gość
Nie wprowadzajcie jej w błąd - musi być wydane na cele naukowe bo inaczej każą oddać z ustawowymi odsetkami. Mało tego - stypendium socjalne musi być wydane na cele socjalne (żywność, leki, odzież, mieszkanie), jeśli np. wydasz je na bilet do kina i się wyda, to każą oddawać całą sumę, a nie tylko za ten bilet. Uważajcie i zbierajcie rachunki.

Gość stuuuDENTKA
kup sobie stoperan bo cie posralo z tymi rachunkami ;D