Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mijaa91

Brak ciąży?

Polecane posty

Gość Mijaa91

Hej ;) od 5-u dni spóźnia mi się okres (miesiączkuję już od ponad 10lat) i nigdy nie miałam jeszcze takiej sytuacji. Pierwsza myśl- ciąża, ucieszyłam się, ale teraz już wątpię w ewentualną ciążę. W każdym bądź razie od 3dni boli mnie podbrzusze jak na okres tylko z przerwami, przez dwa dni miałam obfite, białe upławy, a od wczoraj zanikły zupełnie (nie ma dosłownie nic). Dodam, że przed okresem zawsze bolą mnie piersi, a teraz nie czuję żadnego bólu. Dzień po spodziewanej miesiaczce robiłam pierwszy test i dziś rano drugi- oba negatywne. Jestem obecnie za granicą i niestety tu nie ma jak w Polsce, że mogę sobie iść prywatnie do ginekologa, bądź na badanie krwi. Muszę się zgłosić do przychodni gdzie dopiero lekarz rodzinny stwierdza co zrobić, a wydaje mi się, że 5dni spóźnienia to jeszcze nie jest ogromna ilość. Czytałam sporo na forach już o tym i padają same pytania, żadna z dziewczyn w podobnej sytuacji nie napisała w końcu co jej wyszło. Jak to u was dziewczyny było :)? Ciąża czy jakaś inna przyczyna?

Gość mosiaczek1
Mysle, ze test po terminie @ powinien byc juz pozytywny

Gość mosiaczek1
Ja mam do @ jeszcze 4 dni i tak jak Ty bol w podbrzuszu, tylko ze piersi mnie przerazliwie bola, sutki takze, a do tego zrobily sie ogromne. Zobaczymy :)

Gość Mijaa91
Myślałam, że pierwszy test może być niewiarygodny z racji tego, że robiłam go popołudniu. Dlatego odczekałam kilka dni i zrobiłam drugi z samego rana. Ale tutaj też to samo ;/ w Polsce już bym pewnie była w analizie zrobić badanie zanim bym poszła do ginekologa, ale tutaj to nie takie proste ;) najgorsze jest czekanie i niepewność. Jeśli do tygodnia nie dostanę @ pewnie zrobię kolejny test i wybiorę się do rodzinnego, myślę że wtedy już powinien mnie skierować na badania :) Już się pogodziłam z myślą o bobasie, ale nic mi nie zostaje tylko uzbroić się w cierpliwość :)

Gość mosiaczek1
Ja niby bym chciala, ale jednak troche sie boje :) Najlepiej bedzie jak zrobisz kolejny test, jesli wyjdzie negatywny, to czekaj na okres, a jak dluzej sie nie pojawi to do gina :)

Gość gość
może stres

Gość gość
mi się ostatni miesiaczka przesunela o miesiąc, tez robiłam test dzień przed tym jak wybierałam się do lekarza, niestety po zrobieniu testu przyszla miesiaczka :( zwagierka miała tak samo, mysle ze to przesilenie wiosenne plus stres ale to w naszym przypadku.

Gość Mijaa91
Ja już od jakiegoś czasu myślałam o dzidziusiu :) tylko wiedziałam, że na starania jeszcze za wcześnie. Stwierdziłam, że jak się zdarzy to będę się cieszyć, ale jakoś udawało mi się "nie wpaść". Teraz jak wyjechałam za granicę, ustaliłam datę ślubu i zaplanowałam podróż poślubną, a później planowałam bobasa to chyba na złość życie płata mi figle i teraz mogłam wpaść ;) niepewność dobija ;D

Gość Mijaa91
Właśnie raz mi się miesiączka opóźniła przez stres 4 dni i wiedziałam, że to przez to, ale teraz właśnie ostatni miesiąc był nad wyraz spokojny ;) może to rzeczywiście wiosna? choć nigdy mi się nie zdarzyło to:) jeszcze mogę zrzucić na zmianę klimatu (choć już mieszkam tu pół roku ;) ) nie chcę też się napalać na ciążę, bo później gdzieś tam jednak będzie zawód jeśli przyjdzie @ ;/