Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja mogę być w ciąży biorąc tabletki???

Polecane posty

Gość gość

Obecnie jestem przy 3 opakowaniu tabletek. Nigdy nie ominęłam żadnej tabletki, nie pije alkoholu i nie biorę żadnych leków... Okres z odstawienia powinnam dostać 10 maja a mnie MDLI od 2 dni o różnych porach dnia. Powiedzcie, proszę, czy ja mimo wszystko mogłam zajść w ciążę???

Gość gość
a ty wiesz jak działają tabletki?

Gość gość
Moja przyjaciółka stosowała krążki a dziś jest niekoniecznie szczęśliwą matką berbecia który też powinien chyba nosić imię "a czy ty wiesz jak działa antykoncepcja?". Także ja nie potrzebuję takich głupich pytań a mądrych odpowiedzi. Wszędzie się słyszy i czyta o tym, że 100% antykoncepcja to tylko i wyłącznie szklanka wody zamiast seksu, reszta to bujda na resorach bo zawodna. Dlatego normalnie i KULTURALNIE pytam, czy taka sytuacja jest możliwa?

Gość gość
zrob test ciążowy i bedziesz wiedziec mnie tez tak mdlilo ale test negatywny i mdlosci ustaly chyba mnie to za bardzo stresowalo i to moze przez to te mdlosci mialam teraz juz jest dobrze.

Gość gość
skoro wiesz, że nie ma 100% metody antykoncepcji, to do tabletek stosuj prezerwatywę i nie zadawaj głupich pytań, bo mdłości można mieć ze 100 powodów- przynajmniej

Gość gość
A czy tabletki mogą zmieniać wynik testu ciążowego???

Gość gość
jest niekoniecznie szczesliwą matką bo pewnie źle je stosowała :O tabletki stosowane odpowiednio dają 100% zabezpieczenia, chyba, ze bralas antybiotyk albo leki przeczyszczające, na epilepsę lub grzybicę (DOUSTNE) ps. dziecko drogie...alkohol nie obniza działania tabletek TYLKO WYMIOTY I BIEGUNKA do 4 h po zażyciu tabletki.......:O:O tak tak może cie mdlic 2 tygodniowa, wyimaginowala ciąża :D hahaha

Gość gość
Rozumiem że wyimaginowana ciąża również wychodzi na teście ciążowym? Uważacie się za takie mądre a wasze chamskie komentarze świadczą niestety wyłączni o głupocie.

Gość gość
Krwawienie z odstawienia nie musi przyjsc w dniu, w którym zaczynasz przerwę. Rownie dobrze moze sie zacząć w ostatnim dniu przerwy. Jeśli przyjmujesz pigulki regularnie, żadnej nie pominęłaś, nie mialas biegunki ani wymiotów, to jestes zabezpieczona przed ciąża. Alkohol nie ma tu nic do rzeczy (chyba jeśli po nim wymiotujesz), ani leki (z wylaczeniem kilku zaburzających wchłanianie - w ulotce są wymienione). Test wykonać mozesz zawsze. A jeśli nie masz co do niego pewności - pozostaje zbadać hormon ciążowy w krwi, ten test da stuprocentowa odpowiedz. Ale zacznij od klasycznego, sikanego. I nie panikuj. Poczytaj o objawach ciążowych. Jeśli jedynym jest odczuciem mdłości przy jednocześnie negatywnym teście ciążowym, to moze warto zaparzyć ziolka na niestrawnosc i przemyśleć dietę?;)

Gość gość
Zrobuiłam wczoraj test rano o godz 5. Wyszły mi 2 kreski, jedna ledwo widoczna..ale jest. Prawde mówiąc nie wiem co już mam myśleć.... Z tabletkami nie zawiniłam, o żadnej nie zapomniałam, nie miałam zaburzeń żołądkowych... Wydawało mi się jednak, że mimo wszystko mam owulacje ale jak zadzwoniłam do lekarza i mu to powiedziałam to usłyszałam, że panikuje. Umówiłam się na wizytę i chyba umrę z nerwów w międzyczasie..

Gość gość
A to dziwne może piłaś sok greiphrutowy albo herbatę z dziurawca ?

Gość gość
A może za słaby hormon co ? I jakie tabletki brałaś ?

Gość gość
A kiedy mialas ostatnie krwawienie z odstawienia i czy było normalne? Wg mnie test oszukuje, chyba ze zignorowalas objawy wczesniej.

Gość gość
Jak często się bzykałaś?

Gość gość
Nie pije żadnych herbat, tym bardziej ziołowych. Tabletki biore Microgynon 21. Wydaję mi się, że w pierwszym cyklu brania tabletek owulacji nie było ale w 2 i 3 chyba tak, bolało mnie brzuch i byłam ewidentnie "mokra". Ja nawet do ginekologa zadzwoniłam i mu powiedziałam o tym, ale mnie...wyśmiał. A teraz to nie wiem już... Pierwsze krwawienie z odstawienia trwało u mnie 3 tyg, kolejne 2 to tylko lekkie brązowe plamienie, cięzko to nawet nazwać miesiączką ale według lekarza to tez normalne i cieszył mnie, że u wielu kobiet okres zupełnie zanika. Na poniedziałek mam wizyte u lekarza, nie mam odwagi robić kolejnych testów. Strasznie się boję, że jestem w ciąży..

Gość gość
ja też biorę tabletki boję się że miałam owulację przez antybiotyk cały czas boli mnie brzuch i trwa już cały tydzien na test nie mam odwagi ale się boję że wpadlam

Gość gość
Ty przynajmniej wiesz co mogło zawinić - antybiotyk, ale ja nie wiem co w moim przypadku poszło nie tak...

Gość gość
A ta druga, blada kreska pojawila sie w ciągu pierwszych minut, czy po godzinie? Zrob hcg.

Gość gość
Przy pigulkach nie ma okresu. Jest krwawienie z odstawienia. Nie powinno trwać tez 3 tygodnie... Ale moze to byla kwestia przestawiania sie organizmu na hormony. zrob test na hornon ciążowy, będzie wszystko jasne.

Gość gość
Zrob test na hcg, bo u lekarza pewnie i tak będzie za wczesnie na wykrycie ewentualnej ciąży na usg. A z wynikiem mozesz jak najbardziej pojsc na wizyte.

Gość gość
Druga kreska pojawiła się zaraz, nie wiem ile mogło minąć? Minuta?

Gość gość
Dziwne że boisz się następnego testu ;/ przecież jeżeli jesteś w ciąży to i tak już nic na to nie poradzisz , ja mimo stosowania tabletek nie pozwalam na to by facet we mnie kończył jedynie tylko na brzuch chyba, że ewentualnie jesteśmy pod prysznicem to inna sprawa

Gość gość
a to woda zabezpiecza przed ciążą?

Gość gość
Jaka woda?

Gość gość
" ja mimo stosowania tabletek nie pozwalam na to by facet we mnie kończył jedynie tylko na brzuch chyba, że ewentualnie jesteśmy pod prysznicem to inna sprawa"- co ma do tego prysznic?

Gość gość
Wiarygodność testów ciążowych jest oceniana na 95-99 proc. Jednak wynik testu ciążowego może być błędny, gdy: Test ciążowy jest przeterminowany Test ciążowy został wykonany zbyt wcześnie (powinno się go robić po terminie spodziewanej miesiączki, a najwcześniej 8 dni po domniemanym zapłodnieniu. Test ciążowy wykonany tuż po owulacji może dać fałszywy wynik pozytywny z powodu hormonu podobnego do hCG – hormonu ciążowego) Przyjmujesz zastrzyki hormonalne po zapłodnieniu in vitro (hormony z zastrzyków są podobne do hCG, więc wynik może być pozytywny mimo braku ciąży) Przyjmujesz leki antydepresyjne (test może wykazać ciążę mimo jej braku) Cierpisz na chorobę tarczycy lub nerek (test może wyjść fałszywie pozytywny) Jesteś w okresie okołomenopauzalnym (test może wyjść błędnie pozytywny

Gość gość
Słabo widoczna druga kreska na teście ciążowym może (ale nie musi) oznaczać ciążę. Zamiast zastanawiać się nad tym wynikiem proponuję po kilku dniach wykonać kolejny domowy test ciążowy (jeśli miesiączka się nie pojawi nadal). Proszę wykonać go zgodnie z instrukcją obsługi. Najlepiej z próbki porannego moczu.

Gość gość
Na dzisiejszym teście również wyszły dwie kreski, jedna ponownie bladziutka ale jest... Chyba więc nie ma co się łudzić...

Gość gość
to jest jakaś masakra w ogóle jak to możliwe ;/ ja też biorę tabletki i czekam z niecierpliwością na okres bo coś mi jakoś nie gra w tym miesiącu :( masz jeszcze jakieś inne dolegliwości oprócz mdłości ?