Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka1987

jestem tak bardzo samotna...

Polecane posty

Gość mandarynka1987

Witam! Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić...Jestem tak bardzo samotna...pomimo tego, że jestem atrakcyjną kobietą i podobam się facetom...dwa miesiące temu rozstałam się z facetem, z którym byłam trzy lata, ponieważ próbował mnie zdradzić i był leniem, nie garnął się do żadnej pracy. W międzyczasie poznałam innego faceta, spotkałam się z nim raz, ale on się nie odzywa wcale, a naprawdę miałam nadzieję, że coś może z tego być. A też nie chcę odzywać się pierwsza i tylko zastanawiam się co się stało, przecież wszystko było ok. Czemu on nic nie napisze :-( Mieszkam sama, cała moja rodzina mieszka za granicą, koleżanki pozakładały swoje rodziny, a mnie tu jest tak strasznie źle...Nie chcę mieszkać sama, a wyjechać też nie mogę, bo mam tu studia jeszcze parę dobrych lat, no i nienajgorzej płatną pracę. Już nawet dopadają mnie myśli, żeby wrócić do byłego, bylebym tylko nie musiała mieszkać sama, chociaż sama wiem że jest to bez sensu marnować sobie życie z kimś takim a później pluć sobie w brodę, że nie postąpiło się inaczej...czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Proszę o jakąś poradę i poważne odpowiedzi, bo czuję, że jestem już psychicznym wrakiem przez tą sytuację...

Gość gość
ja jestem starsza od ciebie, bo juz po 30tce rozstalam sie niedawno z facetem bo byl zwyklym chamem i draniem, ale nie bede sobie z kims takim marnowac zycia jestem sama za granica, cala moja rodzina jest w polsce mam tu znajomych ale to nie to samo.. mysle jednak o sobie ( hobby i inne zainteresowania) i nie przejmuje sie za bardzo jesli bede z kims to predzej czy pozniej spotkam ta osobe, jesli nie to trudno.. bycie singlem nie jest az takie zle.. glowa do gory, mloda jestes ;)

Gość gość
Przyzwyczaj się do samotności, bo jeśli tego nie zrobisz, to popełnisz te same błedy co większość kobiet... będziesz z kimś tylko po to aby nie być samotną, a bycie z kimś tylko dla zabicia samotności to kolosalny błąd. Znajdź sobie jakieś hobby, zajmij się sobą, albo poszukaj przyjaciela, aby mieć z kim spędzać sobie wolny czas, ale nie pakuj się na razie w żadne związki, bo nie jesteś jeszcze na to gotowa, w tej chwili ulegniesz każdemu który zainsteresuje się twoją osobą, a to wielki bład.

Gość gość
rozstalam sie niedawno z facetem bo byl zwyklym chamem i draniem, U Tak jak autorka lecisz na złych facetów a dobrych olewasz

Gość gość
owszem duzy błąd, ale przynajmniej wyleczyłam się z naiwności nie pozwole na to zeby mnie facet nie szanowal, nie dam soba wiecej pomiatac ...

Gość gość
swoja droga ciekawe .. mowil ze kocha nad zycie, a nie szanowal.. podly oszust i ,kłamca

Gość gość
Teraz to żaden nie będzie cię chciał bo już stara jesteś najlepsze lata oddala temu dudkowi draniowi nieoczekiwane ze jakiś normalny mezczyzna który był samotny w czasie gdy ty dawała kolejne szanse stanowi teraz cię zechce

Gość gość103
tez to zauważyłem, te ładne, wykształcone lecą na drani, tych innych normalnych nie zauważają. Rozstają i znowu rzucają w sie w ramiona drania, ale jak zrozumiec logikę kobiet.

Gość gość
uwazam ze piszesz bzdury gosciu powyzej.. dzis kobiety nie mysla o tym zeby jak najwczesniej znalezc faceta i zalozyc rodzine, wrecz przeciwnie, wlasnie kobiety po 30tce, okolo 40 nawet zakladaja rodziny..

Gość gość
Tyle jadu teraz wylewacie a pomyślcie jak to wygląda z męskiej perspektywy. Facet d**ek , nie szanuje kobiety, drań i świnia a kobiety takich chcą i wybierają. Jest wielu mężczyzn a kobiety często wybierają właśnie takich czemu tak jest? Może kobiety tak lubią?

Gość gość
ja przyznam.ze nie wiedzialam ze on okaze sie takim draniem, wrecz toksycznym facetem.. to sie okazalo pozniej, z czasem , jak razem zamieszkalismy..

Gość gość
I nigdy nie dotrze do mnie jak facet ktory mowi ze kocha kobiete nad zycie potrafi sprawiac jej przykrosc, wyzywac ,ponizac itd.. nigdy tego nie zrozumiem

Gość mandarynka1987
Próbuję zająć się nauką, uprawiam sport, spotykam się niby ze znajomymi ale wszystko jest dobrze, póki jestem z nimi, jak wracam do pustego domu to chce mi się wyć...myślę non stop o tym facecie, ale chyba sama go sobie wciskam do głowy na siłę, że to ten jedyny miał być, że ambitny, przystojny, inteligentny. Z jednej strony chciałabym go wyrzucić z głowy i zapomnieć o nim a z drugiej sama obsesyjnie przeglądam telefon i sama się nakręcam w tej niezdrowej spirali... pewnie jakby było coś więcej z nim to by się okazało, że był on tylko pocieszeniem po byłym. Ehhh, chyba muszę przeczekać te trudne momenty, musiałam się komuś wygadać...

Gość gość
Sprawdza się powiedzenie kobiety kochają drani :p

Gość mandarynka1987
A mój były też mnie tak niby kochał nad życie, a po prostu był wygodny, bo miał gdzie mieszkać, całymi dniami tylko sobie grał, a ja głupia się na to godziłam i niańczyłam takiego dzieciaka...

Gość gość
Każdy facet w tej chwili byłby tylko pocieszeniem, to normalne po rozstaniu.... masz dwie możliwości, albo przeczekasz i nauczysz się być sama, albo znajdziesz sobie faceta dla zabicia tej pustki, opcja numer dwa na ogół kończy się kolejnym rozczarowaniem... no chyba że podejdziesz do tego racjonalnie i z pełną świadomością że z nowej relacji nic może nie wyjść i możesz kogoś bardzo zranić.

Gość prawiczek_28
mi babcia w święta powiedziała, że jestem przystojny czy mogła mówić prawdę ?

Gość gość
Dlaczego ma się nauczyć być sama wystarczy ze wybierze porządnego mężczyznę a nie drania nic prostrzego

Gość gość
Skąd ja to znam, też jestem po rozstaniu po 4 latach i cholernie brakuje mi tej bliskości i świadomości że ktoś jest obok, ale boję się że gdybym teraz poznał jakąś dziewczynę to skrzywdziłbym ją, chyba że poszukałbym dziewczyny w podobnej sytuacji i weszlibyśmy w typowy układ.

Gość gośc00
Ona wybierze...ale ponownie drania, tego typu kobiety tak mają, są nieświadome tego.

Gość gość
Dlaczego ma się nauczyć być sama, dlatego żeby na spokojnie wybrać sobie odpowiedniego faceta... wiele kobiet jest z dupkami i to toleruje z obawy przed samotnością, a nie dlatego że naprawdę kochają. A dlaczego wiążą się z dupkami? Bo tacy faceci są bardziej śmiali i to oni pierwsi wykazują zainteresowanie kobietą, a kobiety lubią być adorowane i ulegają.

Gość prawiczek_28
a odpowiedzcie na moje pytanie :)

Gość gość103
prawiczek_28 ten top nie jest o tobie, więc nie czekaj na odpowiedź

Gość gość
odpowiadam, raczej nie jesteś bo babcie zawsze okłamują swoich wnuków, aby nie obić im przykrości ;)

Gość prawiczek_28
ok czyli mnie oszukała :(

Gość gość103
a gdzie jest mandarynka1987?

Gość gość
Dlaczego facet mowi ze kocha a krzywdzi? Jest skonczonym dupkiem bez serca??? Wychodzi na to ze 90% facetow to dranie...

Gość gość
Jak się kogoś kocha, to się tej osoby nie krzywdzi... przynajmniej świadomie, proste!!! A jak facet was krzywdzi i nie szanuje, to zapomnijcie o miłości i uciekajcie jak najdalej.

Gość gość
"Wychodzi na to ze 90% facetow to dranie" x byłaś już z 90% populacji facetów, że o tym wiesz? Czy może sama wybierasz sobie na partnerów dupków? Drogie Panie i Panowie zapamiętajcie sobie jedno... to my sami dobieramy sobie partnerów, trafiłaś/łeś na dupka lub sukę... sam/a jesteś sobie winny/na.