Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

histerie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 13 mc, mamy problem z jego zachowaniem podczas jedzenia, ubierania, zmiany pieluchy.... itp itd. Jestem załamana nie wiem czy to nasze blędy wychowawcze czy to że go rozpieściliśmy za bardzo :( młody jeśli czegoś nie dostanie to piszczy krzyczy i wymusza, wygina się w łuk i robi się sztywny, na dworze jak wyjmę go z wózka żeby pochodził to nie ma mocnych żeby z powrotem do niego usiadl. Kładzie się na chodniku i wali rączkami i nogami. Cyrk biorę go wtedy na rękę i idziemy do domu. każdy się ogląda ale to już pominę. W domu jak daje taki popis to zostawiam go wtedy w spokoju i czekam aż mu przejdzie, wiadomo jestem obok ale się nie odzywam. Niestety nie pomaga to, ani tłumaczenia pewnie na to jest za mały. Drugi problem jest z jedzeniem....je przed komputerem albo telewizorem oglądając coś, trzyma jedzenie w buzi po kilka minut, wygina się jak chce go nakarmić, pluje wszystkim, macha rękami zanosi się nie mam siły do niego. Jak sobie poradzić z takim zachowaniem? Proszę o komentarze a nie ocenianie :) dziękuję

Gość gość
wydaje mi sie, ze to co robisz do tej pory to trzeba kontynuowac, a efekty w koncu sie pojawia. czyli jezeli sie rzuca to niech sie rzuca, wiecznie nie bedzie, moze potrwa to 5 minut moze 15 a moze pol godziny. Ludzie sie gapia, norma... mlody w koncu zrozumie, ze nic nie ugra. Ale jak sie przestanie rzucac, to z miloscia i spokojem otrzec lzy, przytulic i powiedziec, ze jest ci przykro, ze tak sie zachowuje itp. i tak za kazdym razem... z tego co pamietam, u mnie takie probowanie mnie trwalo okolo dwoch miesiecy. Ale mlody byl starszy, okolo poltorej roku mial

Dziecko po prostu jest przepelnione emocjami. Twoja rola to pomoc mu to emocje opanować. Mów do niego dużo spokojnym glosem. Tlumacz, dzieci rozumieja wiecej niż myślisz.

Gość gość
Lois je/bnij się w ten pusty łeb. Co ty w ogóle gadasz. Odmozdzylo cię to macierzynstwo grubo