Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieliczka

ile powinna ważyć 35 letnia kobieta przy wzroście 158 cm?

Polecane posty

Gość wieliczka

dodam że dwa razy urodziłam

Gość gość
kurcze trafilas w sedno tym pytaniem! Ja tez mam 35 lat, 158 cm a waze 78kg. To juz otylosc w moi przypadku. Lekarz poradzil mi zeby schudla jakies 8 kg.

Gość gość
78 kg przy wzroście 158 cm??? Ja mam 164 cm i ważę niecałe 56 kg. I od miesiąca wzięłam się za siebie, ćwiczę, mniej żrę... Rodzenie dzieci to nie jest wymówka, żeby tak się zapuścić.

Gość wieliczka
Ja ważę 59 kg i źle się z tym czuję. Od dzisiaj zaczynam znowu dietę bo święta i jedzonko mi pokrzyżowały plany;)

Gość gość
Tak, waze 78kg przy wzroscie158cm ale nie mam dzieci. Zapuscilam sie jak wieprz, to prawda. Zazeram stresy, doly, niepokoje co tylko tworzy bledne kolo bo tyje a to z kolei wplywa na moja samoocene i pomnaza doly, leki i smutki i takie tam. Choc nie jem miesa ani tzw fast foodow to jem nieregularnie, malo sie ruszam i prowadze zywot spasionego slimaka. I tu jest pulapka bo cholernie ciezko jest zmienic swoje nawyki zwlaszcza jak ma sie taki poryty leb jak ja ;-) W jedzeniu poszukuje jakiejs ostatniej przyjemnosci / radosci, ktorych generalnie malo jest w moim codziennym zyciu - a raczej to jedyna rzecz do ktorej jestem w stanie sie zmotywowac. Kiedys lubilam podroze, piesze wycieczki, wedrowki z aparatem i robienie zdjec, odkrywanie jakichs nowych zakamarkow ale to wszystko jakby szlag trafil i na mysl o zaplanowaniu sobie takiego fajnego dnia poza miastem, pelnego ruchu i wrazen dopada mnie jakis rodzaj "spiaczki" i niecheci. I tu podobnie jak z kompulsywnym objadaniem - tworzy sie bledne kolo bo niemal caly moj wolny czas spedzam na kwiczeniu w fotelu i gapieniu sie w monitor grzebiac w necie co z kolei sprawia, ze czuje sie winna, niespokojna i oklapla jak kapec. Wszystko mam na wlasne zyczenie, jestem tego swiadoma. Tak jak tez jestem w stanie nazwac ten stan, w ktorym tkwie od dosc dawna. Chcialabym znalezc w sobie energie do dzialania, dystans i spokoj do stawienia czola lekom i szalenstwu jakie tkwi w mojej glowie a nade wszystko chcialabym czuc sie bezpiecznie w swojej wlasnej skorze! Mniej sie bac, mniej czuc sie winna z powodu czegokolwiek, miec odwage by zmienic pewne rzeczy w moim zyciu.

Gość wieliczka
Twoja niska samoocena wynika z nadwagi. Nie każdy akceptuje siebie takim jakim jest. Ja wiem po sobie im mniej ważyłam tym pewniejsza siebie byłam. Przestaw się na regularne i mniej kaloryczne jedzenie. Zobaczysz efekty już po kilku miesiącach nie tylko na ciele ale i na duchu:)