Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny co gotujecie swoim dzieciom na obiady?

Polecane posty

Gość gość

mam synka 3,5 roku i nie mam pomyslów na obiady.

Gość gość
Gotuję to samo co nam np: - pulpety z sosem pomidorowym albo koperkowym z ziemniakami albo ryżem, do tego np. buraczki, - kotlety mielone, ziemniaki, mizeria - kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną - potrawka z piersi kurczaka z groszkiem, ryż albo kasza jęczmienna, tarta marchewka - bitki wołowe albo wieprzowe albo z piersi indyka z kaszą albo ziemniakami, sałata ze śmietaną - gulasz z kaszą gryczaną, ogórek kiszony (albo małosolny w sezonie) - pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem itp. zupy najczęściej: rosół, pomidorowa, ogórkowa, barszcz ukraiński, jarzynowa podglądam dania w przedszkolach (na stronach internetowych) i w barach mlecznych :)

Gość gość
Tez mam syna, lat 3,5 i dziwi mnie Twoje pytanie. Je to co my. Np dzisiaj pomidorowka z ryzem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka i buraki. Wczoraj zupa jarzynowa, nalesniki z twarogiem na slodko. W poniedzialek byla zupa krem z pieczarek z grzankami, kluski slaskie, duszona cielecina z sosem i czerwona kapusta.

Gość gość
To samo co dorosłym. Nie podaję jedynie dzieciom grzybów , staram się unikać podawania szpinaku, szczawiu, rabarbaru i potraw w których jest ocet spirytusowy. Syn ma 2 lata, córka 4,5.

Gość gość
Gościu z 20:07 wydaje ci się, że jesteś dowcipny? fuuj... jesteś obrzydliwie beznadziejny :(((

Gość gość
Nudne te wasze obiady

Gość gość
Dziecko je to samo co my na obiad, nie bardzo rozumiem pytanie, jeśli coś mu nie smakuje to zjada to co lubi i nadrabia czymś innym, nie wiem jak się żywicie że zastanawiasz się co podawać dziecku?

Gość gość
3,5 latek je to samo co dorosli

Gość gość
Ja daję mojemu synowi to samo, co nam. A u nas zawsze jest świeza zupa, codziennie gotowana i drugie danie z mięsem. Raz w tygodniu ryba. Codziennie surówka lub sałatka. Na deser- owoc.

Gość gość
ty dajesz, a kto gotuje? Bo dobra zupa to co najmniej 2-3 godz gotowania, więc gdybyś codziennie gotowała po powrocie z pracy, to zupa byłaby na kolację...chyba, że nie pracujesz, ale wtedy się nie wymądrzaj!

Gość gość
Siedziałam na L4 na dziecko bo się rozłożyło. Śniadanko Drugie śniadanko Zupa-rosół, z soczewicy, krem z dyni, jarzynowa, krupnik Drugie danie-grillowany filet z indyka z sałatka, zapiekanka z brokułami makaronem i filetem z indyka, spaghettix2 , ryba pieczona w piekarniku z frytkami z warzyw Podwieczorek- gofry z dyni, cynamonki, drożdżówki z serem, sałatka owocowax2 Kolacja Tak jak wyżej to ja se mogę gotować jak siedzę w domu. W normalnym trybie na takie rzeczy nie ma czasu a już na gotowanie codziennie zup, drugich dań czy podwieczorków to napewno nie. Bez jaj, wracam późno do domu i nie wiem do której bym przy tych garach siedziała.